Prisjakt

hammarberg81

Medlem sen 2008-01-02
13
Bidrag
19
Hjälpsamröster
Asko DFI777UXXL
Full Star 1
2
(1)
16 990 kr
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Väldigt fin och välbyggd diskmaskin på alla sätt och vis. Väldigt flexibel inredning, MEN, inte ens Ikea-tallrikar får plats längst ner utan att de slår i korgen ovanför! Och den går inte att justera höjden på. Riktigt irriterande och inget man tror om en diskmaskin. EDIT: Efter 6 månader får jag F68, pump sönder kontakta servicecenter :-(

Ngenic Tune
Full Star 1
4.3
(8)
4 156 kr
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Vill börja med att nämna att jag bara haft Tune installerad i tre dagar. Så den kanske blir smartare, i så fall uppdaterar jag. Jag kör mot en IVT Geo bergvärmepump. Installationen var knölig: 1. När man kör "steg-för-steg"-guiden via appen så time outar den, dvs när man kopplat/klippt och öppnar appen för nästa steg så har jag fått börja om och mata in GW-id osv igen. Väldigt irriterande. Jag har en iPhone 11 så det är ingen konstig enhet. 2. Innegivaren är av klenaste konstruktion. Tappade den i bordet och en sprack direkt i de 4 små piggar som håller ihop kapslingen. 3. Jag hade stora problem att få kontakt mellan styrdosan och GW. Trots att de bara är 2 meter ifrån varandra. Till slut efter ett antal reset mm så funkade det. 4. Dosan för att identifiera vilken tråd som är vilken på utgivaren fungerade mycket dåligt på de tunna enkardeliga trådar jag har till min (nya) utgivare. Fick försöka några gånger och vicka på trådarna för att till slut få kontakt. Jag hade sedan tidigare en rumsgivare som jag har kopplat bort i och med denna installation. I princip så märker jag INGA förbättringar. Jag loggar alla temperaturer, framledning osv till Grafana och har full historik. Det problem jag ville lösa med Ngenic var att få jämnade innetemperatur med hjälp av att väder var en ingångsvariabel i beräkningarna. Detta verkar inte hända. När solen skiner, så inser Ngenic det när det redan är för sent och börjar påverka alldeles för sent. Den borde sluta producera värme INNAN solen kommer fram. Detta problem gör att det blir för varmt i huset. Hade Ngenic sänkt temperaturen tidigare så man låg lite i bakkant så hade man ju fått jämn temperatur. En annan störig sak är att när solen tittar fram, så fortsätter Ngenic att öka och öka påverkan till den grad att värmepumpen till slut går in i semesterläge och stänger av sig i x antal timmar. Givaren sitter inte i direkt solsken. Jag rekommenderade Ngenic att tillåta att sätta max påverkan. Svaret från supporten var i stil med "bla bla vi tittar på några parametrar bla bla." Men som sagt, den kanske lär sig framöver. Min sammanfattning är att Ngenic är verkligen inte värt pengarna, om man redan har en rumsgivare. Eftersom att hårdvaran är på gränsen till DIY, så hade jag höga förväntningar på Cloud-delen med tanke på priset. Men jag är väldigt besviken. Har man en gammal pump utan rumsgivare så är den säkert kanon. Vill också påpeka att paketeringen är väldigt bra, och riktigt nice att man får ett frankerat kuvert att bli av med ett av störningsmomenten (kabelindikatorn) :-)

PAX Calima
Full Star 1
3.3
(17)
1 499 kr
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Installerade samma dag två stycken badrumsfläktar. En PAX Calima och en Fresh motsvarande. PAX-fläkten känns mer gedigen och appen är faktiskt användbar. Dock så är infästningarna för skruvarna VÄLDIGT svagt konstruerade som små tunna plastöron och gick sönder när jag skulle dra in elkabeln genom gummipackningen. Sänker tre stjärnor pga detta.

Animal Crossing: New Horizons (Switch)
Full Star 1
4.1
(15)
528 kr
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Går inte att ha flera öar på en konsol. Värdelöst om man är flera i familjen som vill spela. Sniket Nintendo...

Sensative Strips Guard Door/Window Sensor
Full Star 1
2.2
(13)
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Helt OK produkt förutom att batterierna höll inte ritkigt 10 år som utlovat. De höll ENDAST 1.5 år!

Bauhaus
Bra
(500+)
h
hammarberg81
13 omdömen
Bra5 år sedan

Måste säg att jag i princip enbart har positiva erfarenheter av Bauhaus (nät och Sisjön). Otroligt sortiment, bra priser, mycket personal. Bra leveransmöjligheter och gratis släp.

Miele Complete C3 Comfort EcoLine
Full Star 1
4.9
(7)
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köpte en Miele Complete C3 (EcoSilence Plus) för ganska exakt tre år sedan. Fick problem med handtaget men var i kontakt med Miele och fick fantastisk service.

Miele Complete C3 Silence EcoLine 800W
Full Star 1
4.8
(4)
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köpte en Miele Complete C3 (EcoSilence Plus) för ganska exakt tre år sedan. Fick problem med handtaget men var i kontakt med Miele och fick fantastisk service.

Bygghemma
Bra
(500+)
h
hammarberg81
13 omdömen
DåligRedigerades 6 år sedan

Som många andra redan sagt, väldigt snabba på att få in order. Ringer man dem så blir man attackerad och lockas med 0.000X% rabatt om man lägger ordern direkt över telefon. Mitt paket slarvades bort av DHL och jag begärde hävning av köpet. Där slutar såklart servicen. Ringer man ByggHemmas telefonnummer och trycker Reklamation så får man såklart reda på att de inte är intresserade av att prata med dig utan hänvisar till hemsidan. Jag blir lovad feedback inom 24h men efter tre arbetsdagar så får jag påminna. Jag får då till svar att jag skall få pengarna tillbaka inom några dagar. Påminner igen efter en vecka och får då besked att jag snart får pengarna. Dessutom är de fula som lägger till en expeditionsavgift i kassan! Handla INTE här om du: * Har en hantverkare beställd och du är beroende av leveransen snabbt * Om du inte har pengar att gå och köpa dina produkter någon annan stans istället för att vänta i veckor på att få dina pengar tillbaka vid minsta problem Gissar att det är därför de verkar ha startat en massa andra webshopar med andra namn men samma design och system...För att försöka locka missnöjda kunder til lde andra butikerna. En sista fråga recensioner från "Kund i nätbutik", hur valideras de??? Gissar att det är en Bygghemma-robot som pumpar in positiva recensioner...

Garmin Nuvi 3597LMT (Europa)
Full Star 1
2.7
(17)
h
hammarberg81
13 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Jag hade skrivit ett längre omdöme (detaljerat med + och - för att motivera betyget) här som nu verkar borttaget. Eftersom att det var negativt så vet jag inte om Garmin har med saken att göra. GPS:en är extremt buggig. Sedan min förra recension så har jag nu kört till Kroatien via Prag och Vien med denna GPS samtidigt som jag haft Navigon via min Android-telefon. Navigon har hela tiden visat korrekta vägar medan Nuvin har vid många tillfällen visat ut mig på konstiga småvägar osv. Navigationsmjukvaran är extremt dålig i Garmin-enheten. Kartmaterialet har varit korrekt men logiken för att välja rutter är värdelös. Jag har haft standardinställningar gällande ruttval (snabbast väg), unvikanden osv. Om man inte har koll på vilka vägar som bör köras och inte heller har en annan GPS att jämföra med så märker man inte hur dålig denna enhet är på att välja rutter. Då är det bara att köra. Som sagt, varning för denna enhet. Den är verkligen inte premium på något sätt förutom byggkvalitén. Basecamp, programvaran för att skapa rutter i förväg, är dessutom den sämsta mjukvaran jag använt sedan mor fick Niels...De kanske borde ha inbyggd funktion för att importera rutter från Google Maps (som fungerar föredömligt) istället för att utveckla en produkt som bara fungerar för hikers i skogen? Kort och gott, enheten har en massa funktioner men klarar inte av det primära användningsområdet, navigering... Uppdatering 2017: Enheten uppdaterad, testade från Göteborg till Karlskrona, en tripp jag kör ofta. Samma visa som tidigare, den tar mig från A till B men med mycket sämre vägval än appar som t ex Google Maps...