Prisjakt

zanoii

Medlem sen 2007-12-25
21
Bidrag
16
Hjälpsamröster
HP ProBook 450 G9 6S7F4EA#UUW 15,6" i7-1255U 16GB RAM 512GB SSD
Full Star 1
3
(1)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Displayen är på 250 nits vilket är helt bedrövligt och så gott som oanvändbart om man inte sitter i ett totalt mörkt rum. I övrigt är datorn helt okej, även om batteriet hade kunnat vara kraftfullare (det är samma som i 13"-modellerna) och HP gärna fick sluta med den rappliga undersidan i plast.

JBL Flip 5 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.3
(20)
949 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Överskattad ljudkvalitet. Jag köpte en pga att den är i ett smidigt format och har bra rykte, men jag blev besviken på ljudkvaliteten. Den funkar bra inomhus om man sitter nära (typ runt ett bord) men om du backar två meter försvinner all bas. Ljudet är inte heller särskilt detaljrikt, vilket gör det till en dålig kompromiss: Vill man sitta nära och lyssna på normal volym så vill man ha bättre ljudkvalitet. Vill man stå en bit ifrån och ha högre volym så vill man ha mer bas. Appen erbjuder ingen EQ för den här högtalaren, det enda den är bra till är att stänga av feedbackljuden om man vill det, samt byta namn på högtalaren. I övrigt inget att anmärka på, den känns sjukt välbyggd och om batteritiden håller vad den lovar är det ju asbra. Men jag lämnar tillbaka min.

Brother MFC-J5730DW
Full Star 1
2
(1)
4 535 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra funktioner och fungerar bra, MEN... 1: Skrivaren DRICKER bläck! Jag bytte färgpatroner och körde rengöringsprogrammet och skrev ut en testsida två gånger, och efter det var två av de nybytta bläckpatronerna nere på 10% bläck! 2: Du kan inte skriva ut i endast gråskala utan att ha färg i samtliga färgpatroner. 3: Den säger att patronerna är slut trots att du själv kan se att det är massor kvar. Jag köper nog aldrig en Brother-skrivare igen efter mina upplevelser med den här skrivaren.

Clas Ohlson
Bra
(423)
z
zanoii
21 omdömen
Utmärkt6 år sedan

Lätt Sveriges bästa och mest hjälpsamma kundtjänst. Har flera gånger fått hjälp långt utöver förväntad service, även för produkter som sedan länge slutat säljas (även om man då såklart får betala en liten peng för reservdelar). Handlar hellre från Clas Ohlson än andra butiker just pga att jag vet att jag inte blir lämnad i sticket om/när produkten går sönder.

Canon EF 75-300/4,0-5,6 III
Full Star 1
3.5
(6)
2 795 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Jag har ägt ett sånt här objektiv i många år. Mitt råd är att lägga pengarna på ett EF-S 55-250 IS i stället (om du har cropsensor) eller en begagnad 70-200/4L, med eller utan IS. Självklart går det att ta bilder utan skakningsoskärpa, det handlar bara om att välja en tillräckligt kort slutartid. Problemet är att du inte kan använda största bländaröppning pga den dåliga skärpan, utan måste blända ner och då står du mellan att bara kunna använda objektivet på soliga dagar eller höja ISO massor. Det går inte att kompensera för objektivets fula bokeh eller bedrövliga skärpa i omfånget 200-300 mm. Vidare har det väldiga problem med motljus och kromatisk abberation (purple fringing, lila överfärgning). Autofokusmotorn är långsam och högljudd. Läs recensioner och tester, det här är ett dåligt lågprisobjektiv. Visst är det billigt, men spara pengar en månad extra och välj något annat! Tycker man att det här är ett bra objekt har man helt enkelt inte höga krav. Tamron har riktigt prisvärda alternativ, och det är enkelt att hitta väldigt bra objektiv på begagnatmarknaden.

Cleanmate S800
Full Star 1
3.7
(42)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Den här robotdammsugaren funkar jättebra att göra rent stora, öppna ytor från damm. Den klarar inte mattor, kan inte göra rent närmast väggar och hörn (där damm samlas) och gruset i hallen kan du glömma att den tar upp. Det ironiska är att den ofta blåser iväg dammet när den vänder. Var det hamnar? Längs väggar och i hörn, där S800 inte kommer åt. Om du väljer att köra den när du inte är hemma bjuds du på en rolig kurragömmalek när du kommer hem. Vem av barnen hittar först dammsugarens nya gömställe? Ibland känns det som att den letar saker att köra fast emot. Vi har två barstolar med sluttande fot som den kör upp på och fastnar, och när man har lyft bort dammsugaren därifrån ("Please put the machine in a safe place") dröjer det oftast bara några sekunder innan den sitter fast på samma plats igen. Men - med allt det negativa så blir vi ändå ofta förvånade att behållaren behöver tömmas så ofta, vilket borde innebära att den faktiskt tar upp damm som vi inte ser. Personligen tycker jag att en batteridriven (laddbar) handdammsugare för 1500 spänn är ett bättre köp för att komplettera en vanlig dammsugare då den går extremt snabbt att plocka fram och efter 30 sekunder vet du att den där grushögen/dammtussen är borta. Med Cleanmate S800 känns det som ett lotteri. Tillägg: Den har ovanan att deklarera högt och tydligt när den är färdigladdad, oavsett tid på dygnet. Har vaknat fler än en natt av "BATTERY CHARGED!". Detta går att ta bort genom att skicka in dammsugaren till tillverkaren/generalagenten för en mjukvaruuppdatering. Du får själv bekosta frakten.

Bose QuietComfort 35 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4.1
(85)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Besviken. Börjar med det positiva - samtalskvaliteten är god åt båda håll. Brusreduceringen är godkänd, men inte mer än så. I appen kan man stänga av (eller dämpa) brusreduceringen men då lurarna själva genererar brus/brum (som när man lyssnar i en snäcka ungefär) är de jobbiga att använda med brusreduceringen avstängd. Man då får ett störande bakgrundsbrum som man inte kan höra om man tar av sig lurarna. Ljudet är acceptabelt så länge det är lufttätt runt huvudet. Har man tjock mössa på sig blir det distorsion i basen. Appen är okej, men bluetoothkopplingen är bedrövlig. Ofta behöver jag gå in och ansluta manuellt med appen, vilket kan ta upp till 30 sekunder. När man lyssnar på musik blir det oftast små "hack" då och då. Mina lurar är felsökta och det är inget fel på dem enligt Bose, telefonen är ny och jag har provat med flera telefoner. Populariteten hos dessa lurar beror enligt mig på effektiv och smart marknadsföring från Bose. Don't believe the hype. Det kanske finns bättre lurar, eller så är dessa helt enkelt bäst, men om du funderar på att köpa dem borde du definitivt jämföra dem med konkurrenterna först.

BaByliss E707E
Full Star 1
1
(3)
z
zanoii
21 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Sämsta skiten, köpte den för några hundringar från Siba, men fick byta den direkt då batteriet inte gick att ladda. Min andra funkar nog som den ska men tar SJUKT lång tid att ladda upp (och går inte att använda under tiden). Dessutom är det väldigt kort användningstid efter uppladdning. Har en annan trimmer som kostade 300 kr på Lidl som är ljusår bättre än denna.

Helly Hansen Sogn Shell Jacket (Herr)
Full Star 1
4
(1)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Mycket bra jacka som presterar bra. Finns mycket positivt att läsa om den på nätet så jag tänkte fylla på med några saker som inte är fullt lika bra och svåra att läsa sig till. Fickorna är små. Dels är de vanliga fickorna inte speciellt djupa, men "life pocket"-fickan som HH skryter om är jätteliten och absolut maximal storlek för en telefon är som iPhone SE, ingenting större (längre) går in. Däremot är det ju vettigt att kunna förvara extrabatterier till tex kameran där. Har inte mätt om HH:s påstående om temperaturen stämmer, men planerar att göra det framöver. Köpte denna för ca 3000 på rea och känner att det har varit värt pengarna än så länge.

D-Link DCS-5000L
Full Star 1
1.7
(3)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Det här är en skitprodukt. Recensionen nedan är som jag skrev den när jag köpt produkten. Sedan dess har produkten fått stöd för att ladda upp klipp på FTP via en mjukvaruuppdatering. Som EB#1 säger så är webbtjänsten oanvändbar och kameran stöder inte att skicka videosnuttar via epost eller ladda upp dem till FTP vilket tex den äldre 933L stöder. Dessutom vägrar den att acceptera att jag vill köra den på en specifik port (ignorerar inställningen helt) vilket krävs i min miljö för att jag ska kunna använda flera kameror över NAT. Som om det inte vore nog kan den inte koppla upp sig till mitt trådlösa nät. Det funkar bra att koppla upp sig med WPS men mitt nät (Unifi-accesspunkter) har inte stöd för det. Inställningen i adminpanelen verkar helt ignoreras. Falsklarm är vanligt förekommande - ca 2-3 gånger per dag och ännu fler om du använder den automatiska övergången mellan dagsljus och nattseende då det utlöser larmet utan undantag. På det stora hela - undvik denna kamera. Personligen köper jag inga fler kameror från D-link (har provat 5 st hittills: 2 av varje 930 och 933 samt en av denna, 5000L).