_IlIIlIJ

Medlem sen 2019-07-14
8
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Garmin Forerunner 245 Music
4.2
(9)
2 790 kr
8 dagar sedan
Köpte en sådan efter en duktig prissänkning på Power mitt i Garmins nerperiod i somras. Fungerar hyggligt problemfritt med en IPhone 6 och sedermera IPhone 7. Ibland måste blåtand på telefonen startas om. Handledspulsen vid intervaller sägs vara något sämre ände dyrare modellerna (jag kör pulsband), likaså positionering. Men överlag en riktigt intrimmad klocka som kan köra Spotify med blåtand. Upptäckte två stora plus som inte riktigt var på kartan när jag köpte den. Men man kan ladda in färdiga coach program som anpassar sig efter din löpning och kondition; Hur grymt som helt. Helt plötslig kan man koppla av, slippa planera aktiviteter och lägga över dem. Du kan bara signa upp på ett program och invänta nästa träningspass och köra. Nästa plus var all hälsodata man kan få lite info om. Klockan beskriver sömn, ”energi”/batteri, stress på en adekvat sätt för mig i alla fall. Men ser direkt när det är dags för en liten paus eller om man behöver ta igen lite sömn.
HyperX Cloud Alpha Pro
3.6
(19)
899 kr
21 dagar sedan*
Köpte ett par sådana 2018. Känns som nya fortfarande. Suverän kvalitet! Mitt köpt motiverades av 3D stereo eller virtuellt surroundljud för spel. Funkar klockrent. De spel som stödjer det kan man positionera ljudet väl. Upplever att de 3D stereo fungerar bättre än virtuell 5.1 surround. Basen är tunn, men ljudet är crisp. Fungerar mkt bra för podcasts och ok för musik. Ett plus är löstagbar mikrofon. Tänkte inte på det vid köpen men det är en av de mest använda funktionerna.
*Redigerades 21 dagar sedan
Sony Bravia KD-55XG9505
3.8
(1)
10 990 kr
en månad sedan
Bra TV. Ett par lokala dimming zoner. Bra rörelseinterpolering. Naturliga färger. Chromecast och AirPlay inbyggt.
New Balance FuelCell Prism (Herr)
3.8
(1)
949 kr
en månad sedan*
Köpte ett par New Balance FuelCell Prism från loparshop.se. Skon är märkbart lättare än mina Brooks Adrenaline GTS 20. De är en smula hårdare än dessa och har något mindre pronationsstöd. Jag skulle nog säga att man märker stödet i sulan om man har lätt överpronation. Själv pronerar jag med höger fot och märker endast av stödet på denna sida. Storleken stämde för mig. Så om man mäter fötterna borde man hamna rätt gissar jag. Dock är utrymmet för tårna något bredare än många skor. Skorna känns inte märkbart snabbare men efter uppföljning på några intervallpass så är de tydligen snabbare än något sko jag provat förut. Det pratas en del om att New Balance FuelCell TC (med kolfiberplatta) är instabil även för neutrala löpare. Denna sko har ingen platta och känns inte heller särskilt instabil enligt mig. Om inget annat lockar så är det en ganska rolig sko att kunna växla in in träningen; Framför allt på snabba pass eller intervaller. Den är tämligen spartansk, inte särskilt lyxig, dämpande eller bekväm. För att vara en lätt stabil sko är den ganska mjuk. Man bör nog springa på max 5-6 min/km för att det ska vara en meningsfull sko har jag visst sett någon förklara. Färgalternativen inom EU är för tillfället trista dessvärre: limegrön eller svartvit. På amazon.com hittar man en massa roliga alternativ. Priserna är lite överallt just nu och de är nästan slutsålda överallt. Men New Balance verkar sälja skon själva, på sin hemsida, för EUR 125.
*Redigerades en månad sedan
Intersport
Bra
(166)
Bra
2 månader sedan*
Köpte ett par New Balance 860 v11 på nätet som jag först efter köp insåg skulle bli alldeles för stabila. Väldigt lätt att köpa, det går fort. Priserna är bra under skorean. Gjorde retur i butik. Det var lätt och smidigt. Personalen var trevlig. Det blir ett lite avdrag för att en i personalen verkade uppenbart sjuk. Min bästa gissning är att viss butikspersonal går under konsult, bemannings- eller vikariepool och att detta är anledningen.
*Redigerades 2 månader sedan
Löparshop
Bra
(53)
Utmärkt
2 månader sedan*
Köpte ett par New Balance FuelCell Prism här. Sista paret i min storlek. Produkten dök upp i Stockholm 48h senare. + Min storlek finns inte kvar på sidan efter köpet. Så inventariet stämde i mitt fall och inget restnoterades vilket alltid är skönt. + Priset var bättre många och löparshop var helt ensamma om att ha ett bra omdöme och bra pris. + Skon var i perfekt skick och kom i en skolåda som man förväntar sig. + Retursedel skickades med. Men vet inte om de är svåra att få till. - Butiken eller lager verkar ligga i Jylland så det blev en extra leveransdag. - BankID, faktura och andra kvitton går under lite andra namn. Løbeshop och Olympic Shop (kanske) dök upp lite här och där.
*Redigerades 2 månader sedan
Brooks Adrenaline GTS 20 (Herr)
3.8
(2)
1 134 kr
5 månader sedan
Pronerar och för mig funkar Asics GT-2000 perfekt för lopp. Löpskon för träningsrundor är emellertid denna. Jämförbar stabilitet men mjukare sula som funkar bra på hårt underlag länge. Tiderna blir inte lika bra men det sliter väsentligt mindre i ben, fot och knä.
DJI Osmo Action
4.1
(8)
2 790 kr
5 månader sedan*
Efter två defekta GoPro Hero 5 sedan 2016 reklamerade jag den sista GoPro-kameran och återförsäljaren täckte det den gången. Bytet till Osmo action var inget misstag. Det som fick mig att byta var recensioner och en ”teardown” som indikerade på passiv kyling med kylpasta och ”heatpipes” (se https://youtu.be/TWm4i0bzYFs). Klarar 4K, klarar slowmotion, har Hyperlapse-alternativ men framför allt, man missar inget. Kameran stänger inte av sig, startar inte om, blir konstigt varm, visar inga artifakter i bilden, har inga plötsliga ljudbortfall, inga fall av batterier som töms på 2 min när kameran är avstängd, ingen app som kopplar från sig från kameran plötsligt. Ska eventuellt fått ha livestreaming som jag inte hunnit testa ännu. Helnöjd! Minus: - Appen är inte fullt lika bekväm och snabbjobbad för bearbetning som GoPro men den är driftsäkert. - App kräver registrering. - Lite mattare färger i platt färgprofil och vanlig. Kräver oftast redigering, men det är möjligt i appen och kan göras på desktop med DaVinci Resolve. - För mig maxar videon vid 4k c:a 90 MB/s i H264 (vad några av de bästa minneskorten klarar). Så det det räcker inte riktigt hela vägen för 4K i vissa actionsekvenser. Till exempel downhill i skog, eller sjö med mycket vågor. Då får man dra ner på upplösningen. - Klarar inte H265. - Stabilisering är binärt. På eller av. Inga grader av stabilisering att välja mellan.
*Redigerades 5 månader sedan