_IlIIlIJ

Medlem sen 2019-07-14
15
Bidrag
34
Hjälpsamröster
Brooks Adrenaline GTS 21 (Herr)
Full Star 1
3.3
(1)
817 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Föregångaren (GTS 20) imponerade stort på mig. Jag läste flera recensioner och det fanns inte mycket som antydde på särskilt stora förändringar. Här är de saker jag tycker mig finna efter 180 km: Tungan är numera insydd, kupan runt hälen är mer definierad och får ett grepp runt hälen, tyget upplevs lyxigare, innersulan är något tjockare, yttersulan ser inte ut att vara limmad längre men den är hårdare och det finns extra tyg ifall skorna nöter mot varandra. Det verkar som att de har gjort om lite kring modellerna och beteckningarna. Jag tolkar det som att Brooks Adrenaline GTS 20 är jämförbar med en Glycerin GTS. Här är de bra sakerna. + Bristerna gällande slitage från föregångaren verkar åtgärdade. DNALoft håller formen mycket bättre än BioMoGo. + Det är lite mer ”ground feel” om man gillar det. + Kanske mer responsiv men tveksamt. + Den är lite mer allsidig men kanske mindre av daglig motionssko. + Efter 500km deformerades mina skor knappt. Verkligen begränsat slitage. Håller mkt längre Adrenaline GTS 20. Mindre bra: - Yttersulan känns hårdare och den absolut bästa egenskapen från GTS 20 är borta. Om du gillade GTS 20 och är ute efter en lika mjuk sko med massvis med dämpning för en ”daily trainer” och lite stöd därtill skulle jag kika efter en annan sko: kanske Glycerine GTS.

Garmin Forerunner 245 Music
Full Star 1
4
(19)
2 290 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Köpte en sådan efter en duktig prissänkning på Power mitt i Garmins nerperiod i somras. Fungerar hyggligt problemfritt med en IPhone 6 och sedermera IPhone 7. Ibland måste blåtand på telefonen startas om. Handledspulsen vid intervaller sägs vara något sämre än de dyrare modellerna (jag kör pulsband), likaså positionering. Men överlag en riktigt intrimmad klocka som kan köra Spotify med blåtand, GPS, Galileo och GLONASS. Upptäckte två stora plus som inte riktigt var på kartan när jag köpte den. Men man kan ladda in färdiga coachprogram som anpassar sig efter din löpning och kondition. Ingen detaljplanering. Bara att köra. Nästa plus var hälsodata och kanske specifikt sömn. Man ser omedelbart vad som försenar återhämtning.

Saucony Endorphin Speed (Herr)
Full Star 1
3.8
(1)
2 099 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Grymt sko. Levererar stort. Snabb, repsonsiv, lätt och en sko jag gärna mutar in på löprundor oavsett underlag. Det känns som att det är sulan som jobbar när man springer, inte nylonskivan. Känns praktiskt taget som att springa i vanlig, gammaldags sko, men på ett bra sätt. Tagit flera PB i denna, och för priset är det en superbra och rolig sko för min träning. Gör ett delvis billigt intryck i hur den är färglagd, snören och smådetaljer men i helhet är det riktigt, riktigt bra sko. För mig känns den lite hård eller slitig för fötter och knän i början och på längre turer. Gör inget längre än 21km i denna. Efter 100km inget tydligt slitage.

New Balance FuelCell RC Elite v2 (Herr)
Full Star 1
3.8
(1)
1 952 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Kul sko. Mjuk, lätt och skön för marathon. Ger ganska mycket tillbaka i synnerhet de första 15km. Ungefär lika responsiv som Saucony Endorphin Speed enligt min upplevelse, men en mäktigare och helt annan känsla i steget. Tagit flera PB i denna. Springer bara asfalt, betong eller bana med dessa, då känns som att grus skulle slita sönder sulan fort. Sulan på mitt första par gick sönder innan jag nått 42 km i skon, trots att jag är noga med underlaget. Men det gick på garanti. Efter 70km, visst slitage, känns som att det kanske finns 120km till men inte så mkt mer.

HyperX Cloud Alpha Over-ear Headset
Full Star 1
3.7
(21)
599 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Köpte ett par sådana 2018. Känns som nya fortfarande. Suverän kvalitet! Mitt köpt motiverades av 3D stereo eller virtuellt surroundljud för spel. Funkar klockrent. De spel som stödjer det kan man positionera ljudet väl. Upplever att 3D stereo i spel fungerar bättre än virtuell 5.1 surround. Basen är tunn, men ljudet är crisp. Fungerar mkt bra för podcasts och ok för musik. Ett plus är löstagbar mikrofon. Tänkte inte på det vid köpen men det är en av de mest använda funktionerna.

AMD Ryzen 7 5800X 3,8GHz Socket AM4 Box without Cooler
Full Star 1
4.2
(12)
3 249 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Köpte till slut en direkt från NetOnNet efter att mina förhandsbokningar flyttats fram massvis med gånger. Hade lite problem att spela (1440p) på en 1700x då den vid belastning på fem kärnor eller fler blev för trött för att lasta lasta GPU:n. Den kunde ligga på 75% användning. 5800x är på inget sätt en flaskhals för GTX 1080 som numera alltid ligger värmer på 97-99%. På en NH-U12S når jag c:a 4,84 GHz vid spel och 73C. Vid alla kärnor når jag 4,45-4,55 GHz och 90C inom 30 sekunder. *Uppdatering 2021-02* Med en enfläktsvariant på NH-D14 gick värdena ner till 4,69 Ghz 72C respektive 4,52 GHz och 83C. Detta var med nytt BIOS åtskilliga månader senare.

Apotea
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades ett år sedan

Köper det mesta på Apotea. Jag gillar att de har väldigt mycket i sitt utbud. Jag hittar oftast allt men inte nödvändigtvis på lager. Restnoterigar faller inte ofta i glömska. Leveransalternativen är mycket stabila och ofta utan avgift. De utnyttjar inte bristvaror genom prishajk på saker som är svåra att få tag på. Utan de säljer, i min erfarenhet, fortare istället. + Har bra kundtjänst som går att få tag i. + Har tydliga riktlinjer och grym kundtjänst för de som försöka beställa saker som eventuellt inte kan kvitteras i person vid hemleverans. Tänker på t.ex. riskgruppen som vill undvika kontakt med andra. + Lagersaldo stämmer allt som oftast. - På stor order kan det dröja innan allt kan skickas om något blir restnoterat. Jag kan inte minnes att jag fått någon notis om dröjsmålet förrän man frågar kundtjänst. - Jämfört med andra apotek så finns inte expressleverans (~2h) till Apotek. Leveranser tar också i regel något dag längre än konkurrenterna. I alla fall för mig.

AfterShokz Trekz Titanium Wireless Headset
Full Star 1
3.8
(12)
920 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Använder för löpträning. Lätta, levererar acceptabelt ljud för musik, suveränt ljudgenomsläpp från trafik och bra batteritid (omkring fem entimmespass). Det finns ingen bas att tala om. Tal fungerar särskilt bra. Om man har notiser på tempo eller distans är det närmast glasklart. Jag tror de skulle fungera utmärkt för någon som lyssnar på podcast. Bil-, tåg- och busstrafik hörs ljudligt över allt som spelas tycker jag. Använder mina tillsammans med en IPhone och kanske främst en Garmin 245 Music. Signalen är en smula stabilare med telefonen. Multifunktionsknappen och, kort därefter, hörluren på vänster sida slutade fungera efter 11 och 1/2 månad. Nya skickades ut efter en ganska lång returprocess. Har inte använt lurarna i regn, men svettats en hel del. Fuktskyddet är något sämre än de dyrare modellerna om jag minns rätt. Ganska nöjd detta till trots. + Bra genomsläpp av ljud. + Sitter stabilt + Stabil blåtand med Garmin Forerunner 245 Music, IPhone 7 och 8. - Gick sönder efter dryga 11 månader - För mig tog returen väldigt lång tid. Oklart om det berodde på återförsäljaren eller tillverkaren.

Rehband Basic Knee Support
Full Star 1
3.8
(1)
126 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Hade ett i säkert 5 år innan det slets sönder. Bra kvalitet. Köpte två nya direkt efter det. För mig fungerar de bra till löpning. Jag fick returnera ett av storlek M mot ett L. Mätte enligt instruktioner och hamnade precis på M precis 1-3 millimeter under L. Men det var alldeles för tight för mina knän.

Hemtex
OK
(14)
Bra
ett år sedan

Köpte ullpläd på rea. Hade packats och var redo för hämtning inom några timmar. Jag tyckte att nyansen var något mörkare än på bilderna på nätet med är nöjd ändå. Inget att klaga på. + Kortbetalning finnes. + Snabb leverans. - Färgen på bilderna stämde inte.