_IlIIlIJ

Medlem sen 2019-07-14
6
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Sony Bravia KD-55XG9505
3.8
(1)
10 990 kr
8 dagar sedan
Bra TV. Ett par lokala dimming zoner. Bra rörelseinterpolering. Naturliga färger. Chromecast och AirPlay inbyggt.
New Balance FuelCell Prism (Herr)
3.8
(1)
949 kr
10 dagar sedan
*Redigerades 9 dagar sedan
Köpte ett par New Balance FuelCell Prism från loparshop.se. Skon är märkbart lättare än mina Brooks Adrenaline GTS 20. De är en smula hårdare än dessa och har något mindre pronationsstöd. Jag skulle nog säga att man märker stödet i sulan om man har lätt överpronation. Själv pronerar jag med höger fot och märker endast av stödet på denna sida. Storleken stämde för mig. Så om man mäter fötterna borde man hamna rätt gissar jag. Dock är utrymmet för tårna något bredare än många skor. Skorna känns inte märkbart snabbare men efter uppföljning på några intervallpass så är de tydligen snabbare än något sko jag provat förut. Det pratas en del om att New Balance FuelCell TC (med kolfiberplatta) är instabil även för neutrala löpare. Denna sko har ingen platta och känns inte heller särskilt instabil enligt mig. Om inget annat lockar så är det en ganska rolig sko att kunna växla in in träningen; Framför allt på snabba pass eller intervaller. Den är tämligen spartansk, inte särskilt lyxig, dämpande eller bekväm. För att vara en lätt stabil sko är den ganska mjuk. Man bör nog springa på max 5-6 min/km för att det ska vara en meningsfull sko har jag visst sett någon förklara. Färgalternativen inom EU är för tillfället trista dessvärre: limegrön eller svartvit. På amazon.com hittar man en massa roliga alternativ. Priserna är lite överallt just nu och de är nästan slutsålda överallt. Men New Balance verkar sälja skon själva, på sin hemsida, för EUR 125.
Brooks Adrenaline GTS 20 (Herr)
3.8
(2)
1 124 kr
4 månader sedan
Pronerar och för mig funkar Asics GT-2000 perfekt för lopp. Löpskon för träningsrundor är emellertid denna. Jämförbar stabilitet men mjukare sula som funkar bra på hårt underlag länge. Tiderna blir inte lika bra men det sliter väsentligt mindre i ben, fot och knä.
DJI Osmo Action
4.1
(8)
2 890 kr
4 månader sedan
Efter två defekta GoPro Hero 5 sedan 2016 reklamerade jag den sista GoPro-kameran och återförsäljaren täckte det den gången. Bytet till Osmo action var inget misstag. Det som fick mig att byta var recensioner och en ”teardown” som indikerade på passiv kyling med kylpasta och ”heatpipes” (se https://youtu.be/TWm4i0bzYFs). Klarar 4K, klarar slowmotion, har Hyperlapse-alternativ men framför allt, man missar inget. Kameran stänger inte av sig, startar inte om, blir konstigt varm, visar inga artifakter i bilden, har inga plötsliga ljudbortfall, inga fall av batterier som töms på 2 min när kameran är avstängd, ingen app som kopplar från sig från kameran plötsligt. Ska eventuellt fått ha livestreaming som jag inte hunnit testa ännu. Helnöjd! Minus: - Appen är inte fullt lika bekväm och snabbjobbad för bearbetning som GoPro men den är driftsäkert. - App kräver registrering. - Lite mattare färger i platt färgprofil och vanlig. Kräver oftast redigering, men det är möjligt i appen och kan göras på desktop med DaVinci Resolve. - För mig maxar videon vid 4k c:a 90 MB/s i H264 (vad några av de bästa minneskorten klarar). Så det det räcker inte riktigt hela vägen för 4K i vissa actionsekvenser. Till exempel downhill i skog, eller sjö med mycket vågor. Då får man dra ner på upplösningen. - Klarar inte H265. - Stabilisering är binärt. På eller av. Inga grader av stabilisering att välja mellan.