Prisjakt
Topplista

Bästa tangentbordet

Köpråd från Prisjakts experter

Ett tangentbord är det absolut viktigaste tillbehöret till din dator. När du ska köpa ett tangentbord är det bra att fundera på vad det ska användas till och vad du som användare tycker är mest bekvämt.

Det finns många olika storlekar på dagens modeller och många inom gaming väljer att köra på "numpad-lösa" tangentbord. Det vill säga tangentbord utan nummerpaddan längst bort till höger. Tangentbordet tar då slut efter pilarna och du får mer yta över till din musmatta och mus. Andra tangentbord har valt att behålla "full-size"-konceptet eftersom det finns folk som föredrar den typen. Här är min topplista på tangentbord för dig som är gamer men även för dig som använder tangentbord i jobbet och hemma.

1. Corsair Gaming K70 RGB MK.2 Cherry MX Red (Nordisk)

Corsair Gaming K70 RGB MK.2 Cherry MX Red (Nordisk)
Corsair Gaming K70 RGB MK.2 Cherry MX Red (Nordisk)Tangentbord
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(4)
fr.1 688 kr
Hitta bästa pris här
Funktionalitet, kvalitet, design

Corsairs K70-serie erbjuds i flera olika varianter, men jag har valt MX Red eftersom det är det skönaste tangentbordet för just gaming. Det passar även bra för skrift.

De mekaniska röda switcharna är relativt mjuka men har ändå bra motstånd. Fördelen med röda switchar är att det inte blir missclicks, såsom det kan bli om man har bruna. Och de är bra mycket tystare än de blåa switcharna som är relativt hårda. Det må vara en smaksak, men vill man ha det bästa av två världar är det de röda switcharna du ska köra på.

Detta är ett välbyggt tangentbord med belysning som lyckats få till design, funktion och kvalitet i ett och samma bygge. Med RGB-funktionen kan du ändra färg på alla eller enstaka tangenter och modifiera det precis hur du vill.

Det bästa tangentbordet du kan köpa, och inte heller för en alldeles för dyr peng. Ett full-size tangentbord du bara MÅSTE äga.

2. Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)

Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)
Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)Tangentbord
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
(15)
fr.990 kr
Hitta bästa pris här
Stilrent, bra pris
Finns bara med röda switchar

Ett mid-size tangentbord från Xtrfy (som ägs av e-sportsorganisationen Ninjas in Pyjamas) där endast "numpaden" är borttagen.

Detta är ett mindre tangentbord än K70 som jag har satt på förstaplatsen. Precis som andra tangentbord med RGB-funktion har du möjlighet att ställa in och anpassa färgerna på dina tangenter, dock endast för vissa zoner och inte specifika tangenter.

Detta är ett riktigt härligt tangentbord för både skrift och gaming med en grym känsla. Tangenterna är enkla, vilket gör det till ett bra allround-bord för alla speltyper.

K4 RGB TKL kommer endast med röda switchar, vilket är en liten miss för de som vill åt de andra alternativen. Men överlag ett bra val för dig som inte vill lägga en förmögenhet eller ha ett full-size-bord.

Här har du ett mittemellan-val som jag anser vara det bästa i sin klass. Ett rappt tangentbord som hänger med och är lättmanövrerat.

Vår expert Jesper Grandien har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Logitech Craft Wireless Keyboard (Nordisk)

Logitech Craft Wireless Keyboard (Nordisk)
Logitech Craft Wireless Keyboard (Nordisk)Tangentbord
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(15)
fr.1 599 kr
Hitta bästa pris här
Inmatningshjulet, designen
Lite väl dyrt, batteritiden

Logitech Craft är ett trådlöst tangentbord med numerisk del och ett speciellt inmatningshjul som tar det hela till en ny nivå.

Inmatningshjulet kan användas i flertalet olika applikationer och program, som exempelvis Indesign och Photoshop. Hjulet har en hel del smarta funktioner som ger dig möjligheten att använda den även i webbläsaren för att bläddra mellan flikarna, men även flera funktioner för Microsoft Office.

Utöver hjulets funktioner är detta ett oerhört stilrent tangentbord som är väl genomtänkt. Det är utrustat med backlight-effekt som tänds när du rör på musen eller för händerna mot tangenterna - galet smart! Batteritiden är 7 dagar, så en kabel är bra att ha nära till hands.

Byggkvalitén känns gedigen och tangentbordet ger en känsla av lyx, med en fin design som man gärna visar upp.

4. Microsoft All-in-one Media Keyboard (Nordisk)

Microsoft All-in-one Media Keyboard (Nordisk)
Microsoft All-in-one Media Keyboard (Nordisk)Tangentbord
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
(24)
fr.374 kr
Hitta bästa pris här
Användarvänligt, kompabilitet, pris
Kan kännas lite väl plastigt

Microsoft All In One - precis som det låter har du här allt i ett tangentbord.

Här finns dock ingen numerisk del, den har istället ersatts med en mousepad. Du behöver alltså ingen mus vilket är perfekt om du använder tangentbordet till din laptop, eller datorer som är inkopplade till TV eller andra bildskärmar. Fungerar även till DVD-enheter eller spelkonsoler.

Detta är ett basic tangentbord med sköna platta tangenter som på en laptop. Microsoft All In One är enkelt att ta med och ser snyggt ut på kontoret såväl som i hemmet.

Även detta är trådlöst och utrustat med flera media-snabbtangenter vilket underlättar användarupplevelsen. Kvaliteten är bra och tangentbordet ska tåla både stötar och vätska, så du behöver inte vara orolig över att råka spilla något på det.

5. Deltaco TB-631 (Nordisk)

Deltaco TB-631 (Nordisk)
Deltaco TB-631 (Nordisk)Tangentbord
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
(1)
fr.151 kr
Hitta bästa pris här
Kompatibelt med flera olika OS
Placering av vissa tangenter

Deltaco Mini är ett litet tangentbord med en enkel men stilren design.

Tangenterna är stora och den numeriska delen är bortplockad. Tangentbordet är väldigt tyst då tangenterna är ljuddämpade. Det är också trådlöst med bra batteritid. Framförallt är Deltaco Mini väldigt tunn och kompakt, med en vikt på endast 276 gram. Oslagbart i mina ögon!

Ansluts via bluetooth och fungerar på flera olika operativsystem så som Windows och MacOS, men även Android och iOS. Ett bra val för den som vill ha ett tyst tangentbord som är enkelt och mångsidigt.

Eftersom tangentbordet är så litet och kompakt sitter några tangenter, t.ex. '>' och '<', nere bredvid Z istället för uppe till vänster som de oftast gör på större tangentbord. Men utöver det är detta ett superbra val för den som vill ha något litet, smidigt och prisvärt.

Ett bra tangentbord där du får mycket för pengarna!