Prisjakt
HemPrisjakts experterDatormössTopplista - Bästa gamingmusen

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa gamingmusen

29 mars 2024

Gamingmöss är en kul marknad att följa, främst för att det redan finns så enormt många grymma möss och konkurrensen är stenhård. Men vad ska man som konsument egentligen tänka på? Ja, det finns faktiskt många grejer som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer mus. Till exempel om storleken passar din hand och om musen lever upp till dina krav när du spelar.

De flesta gamingmöss idag har en otroligt snabb respons, men vissa sticker ut lite mer än andra. I den här listan går jag igenom några gamingmöss som jag tycker är allra bäst på marknaden just nu.

1. Razer DeathAdder V3

Betydligt bättre än V2

-

Min personliga favorit är den relativt nya Razer DeathAdder som går under namnet V3.

Jag har under åren haft många olika Razer DeathAdder och V3 känns som ett säkert kort efter föregångarens fullträff med fullmatad prestanda. Kvalitén har höjts ett snäpp från att tåla 70 miljoner klick till 90!

Det som fick mig att fastna för Razer DeathAdder från allra första början var passformen som passar utmärkt för dig med medelstora händer. Musen känns perfekt i handen och har inte för många knappar som sitter i vägen.

Skulle någon fråga mig om en mus för professionellt spelande skulle jag rekommendera denna direkt då det inte finns några minus enligt mig. Föregångaren var en aning tung, men V3 väger endast 59 g vilket är en klar förbättring från V2 som väger 82 g.

Maxhastigheten på 650 IPS (inches per second) från V2 har nu utökats till 750!


2. Logitech G Pro X Superlight 2 Lightspeed

Oslagbar kvalitet & batteritid

Något dyr

Gillar du en mer clean passform och är ett fan av Logitechs fantastiska trådlösa teknik? Då är detta valet för dig!

Logitech G Pro X Superlight väger fantastiskt nog bara 60 g trots en batteritid på 95 timmars aktivt användande.

Gällande acceleration och hastighet så mäter den sig bra med övriga konkurrenter. Det är svårt att jämföra den med Razers DeathAdder V3, men i övrigt är den riktigt stark bland sina konkurrenter. Jag hade främst rekommenderat dig att köpa just denna om du vill ha en mus som är trådlös och lättviktad utan massa extraknappar!

Musen går att laddas trådlöst ihop med Logitechs trådlösa laddningsystem Powerplay som fungerar som en laddande musmatta. Självklart har den också inbyggt minne för lagring av inställningar. Vill du läsa mer har jag skrivit ett längre test.


3. Corsair Gaming M75 Air Wireless

Fantastisk passform

Scrollhjulet känns inte helt hundra

Till ett lägre pris får du i princip lika trådlös prestanda som Logitechs Superlight 2 men från Corsairs M75 Air.

Den här musen är en favorit för min del rent passformsmässigt, då denna passar mig lite bättre. Den är lite högre och passar större händer bättre.

Kvalitén i till exempel scrollhjulet skiljer sig en aning men det är fortfarande en otroligt bra mus och står man i valet och kvalet mellan denna och Superlight 2 så är den här helt klart mer prisvärd och ett billigare alternativ.

Extra bra alternativ om du redan har Corsairprodukter och använder iCue för att samla dina produkter. Vill du l'sa mer om M75 så har jag även skrivit en längre recension,


4. Corsair Gaming Katar Elite Wireless

Lättmanövrerad

Passar inte lika bra till större händer

Med endast 69 gram i vikt lyckas Corsair paketera en mus i toppklass med 26 000 DPI och en batteritid på cirka 110 timmar.

Musen har en ganska låg passform vilket kan vara bra att ha i åtanke om man har lite större händer.

Musen kan kopplas in med antingen Bluetooth eller med USB-dongel via 2.4 Ghz som är bäst när man spelar. Batteritiden kapas dock ner till cirka 60 h då.

Accelerationen uppges nå 50 g och maxhastigheten 650 IPS. Med det sagt, den här musen håller mer än måttet!

Musen kan registrera rörelser och klick upp till 2 000 gånger i sekunden och switcharna är testade för att hålla för 60 miljoner klick.

Har du lite mindre händer eller gillar att köra ett klassiskt klogrepp så kan jag varmt rekommendera den här musen.


5. SteelSeries Rival 3

Billigare, hållbar

Lite lägre prestanda än andra

På en fjärde plats hittar vi en lite billigare mus som ändå håller riktigt bra klass. Rival 3 från Steelseries är väldigt populär och har en prestanda som räcker till för många.

Maxhastigheten uppges vara 300 IPS vilket är helt okej och många användare kommer inte märka någon skillnad mellan denna och Razers DeathAdder V2 med 650 IPS.

Även hållbarheten är något som jag tycker bör uppmärksammas, den är inte den bästa men verkligen inte heller den sämsta. 60 miljoner klick ska switcharna tåla, vilket är lite lägre än DeathAdder V2:s 70 miljoner, men mycket mer än M4 RGB:s 20 miljoner.

Denna mus passar perfekt om du vill köpa en lite billigare gamingmus som ändå är bra. Med en stark belysning blir den en cool detalj till din gamingsetup.


Jag är en 27-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti och kan lägga alldeles för mycket tid på att sätta mig in i detaljer - så att du slipper. Sedan ungefär tre år tillbaka arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons