Prisjakt
HemPrisjakts experterPersonvågarTopplista - Bästa smarta vågen

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa smarta vågen

4 oktober 2023

Vad kan en smart våg göra mer än en vanlig våg? Det smarta i vågen betyder oftast att den kan mäta mer än bara din vikt. Du kan få ut info om t.ex. din kroppsvätska, din muskelmassa eller varför inte få ditt BMI presenterad direkt på displayen?

Precision är viktigt när det kommer till vågar och de fyra jag har med i listan ger dig alla väldigt precisa resultat. Jag anser att det är viktigt att man får ut siffror man kan lita på.

Nästan alla "smarta vågar" kan också kopplas till någon form av app till iOS eller Android vilket gör att du kan följa din viktresa i detalj varje gång du väger dig.

Jag själv äger en Withings Body Cardio som jag är otroligt nöjd med, före denna ägde jag en smart våg av Xiaomi och Beurer som jag också var väldigt nöjd med.

1. Withings Body Cardio

Appen och premiumkänslan

Priset är något högt

Withings har länge varit i "smart hälsa"-branschen och med denna vågen blir man absolut inte besviken.

Vågen i sig är gjord i glas och känns otroligt gedigen byggd. En liten varning är att den är ganska tung så den (eller du) mår nog bäst av att ha den stationerad på samma plats hela tiden. Känslan av vågen är ett otroligt premium intryck vilket den också presterar efter.

Det bästa med denna vågen och anledningen till att Withings kniper plats ett och två är den otroligt innovativa appen Health Mate. I den får du alla resultat snyggt presenterade och du kan se din data i detalj på ett väldigt enkelt och överskådligt vis.

Withings Body Cardio mäter din vikt, din kropps- och benmassa, vattennivån du har i kroppen och kan även läsa av din puls.

För dig som vill ha det bästa vad gäller både app, funktioner och kvalitet.


2. Withings Body+

Appen Health Mate

Avsaknaden av pulsmätning

På plats nummer två ser vi Withings igen. Bli inte konfunderad över "Nokia"-taggningen på denna. Nokia köpte Withings för ett par år sedan och släppte alla Withings produkter under Nokias varumärke. Idag är Withings är ett eget varumärke igen men här och var kan man ibland se Nokia leva kvar i produktnamnen.

Precis som Body Cardio är denna vågen otroligt välbyggd. Den känns väldigt premium och känslan man får när man använder den är att Withings är ett varumärke som vet vad de gör.

Denna kopplas så klart också till appen Health Mate och ger dig all data du behöver för att kunna se hur du mår, hur din kropp mår och om du eventuellt behöver tänka på något.

Withings Nokia Body+ mäter din vikt, din kropps- och benmassa och vattennivån du har i kroppen.

Denna passar dig som vill spara några kronor genom att offra pulsmätning. Har du en pulsmätare på handleden räcker den gott och väl.


3. Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Priset och balanskontrollen

Mi Fit-appen kan kännas krånglig

Gör Xiaomi allting? Enkelt svarat, ja, nästan! När det kommer till något som är taggat med "smart" så ser vi nästan alltid Xiaomi.

Mi Body Composition Scale 2 är uppföljaren till en väldigt uppskattad våg som funnits på marknaden länge. Vill du inte lägga på tok för mycket pengar på en våg och offra en smula av premiumkänslan är denna vågen perfekt för dig.

En häftig funktion med denna vågen är att du kan mäta hur din balans är och om den förändras, om du gör testerna kontinuerligt. Du kan också väga föremål som t.ex. paket eller varför inte matvaror?

I Mi Fit-appen ser du all data du behöver och appen fungerar väldigt bra.

Mi Body Composition Scale 2 mäter din vikt, din kropps- och benmassa.

Denna passar dig som inte vill lägga mer än några hundralappar på din våg och inte är så krävande med detaljer.


4. Fitbit Aria Air

Bäst med andra Fitbit-produkter

Saknar avancerade funktioner

Fitbit har länge gjort smarta klockor & armband som mäter träning och puls. Och för att komplettera detta behövs så klart en våg för att se hur din eventuella aktivitet också påverkar din vikt.

Du kopplar enkelt vågen mot Fitbit-appen som är bra och genomarbetad. Har du även ett aktivitetsband från Fitbit så får du samlade resultat vilket är väldigt smidigt. Tyvärr saknar denna vågen funktioner som att mäta kroppsmassa eller vattenmängd i kroppen men i kombo med ett armband får du ut det du behöver som en vanlig användare.

Fitbit Aria Air mäter din vikt.

Denna passar dig som äger en Fitbit-produkt sidan tidigare och vill komplettera den för att se din vikt. Är du intresserad av att mäta muskelmassa och liknande rekommenderar jag dig att titta mot Withings istället.


När jag var 12 år byggde jag min första radiostyrda bil utifrån skrot och söndriga delar, det var startskottet till ett gediget intresse för allt inom teknik i över 20 års tid. Med en kärlek till att pilla och förstå både hård- och mjukvara betitlar jag mig gärna som en tekniknörd. Jag har en personlig kärlek till mobiltelefoner och mitt mål i livet är att ha ett så pass smart hem att jag inte behöver lyfta ett finger och hemmet skall förstå och lära sig mina rutiner och önskemål. Kolla gärna min Youtube på http://www.teknikterapi.se Driver Teknikterapi på Youtube med recensioner och unboxing av alla möjliga produkter inom teknikens värld.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer