Prisjakt
HemPrisjakts experterSkötbordTopplista - Bästa skötbordet

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa skötbordet

29 november 2023

Det är kanske inte det roligaste inköpet, men ett bra skötbord underlättar enormt och kommer bli din högra hand när du ska pyssla om din lilla skatt. Behoven för ett skötbord kan vara helt olika beroende på om du bor i hus med trappor, lägenhet eller radhus. Under våra första 3-6 månader med bebis hann jag byta skötbord tre gånger. Varför? Jo, delvis för att jag inte visste vad jag skulle uppleva som mest praktiskt och också för att vår boendesituation ändrades under den tiden (vi bodde rätt trångt i början).

1. IKEA Sniglar

Bra pris, funktionellt, nätt

Kommer bara i en färg

Denna variant var mitt andra skötbord. Det var tillräckligt nätt för att passa i vårt lilla badrum, vilket jag också insåg var det mest lämpliga rummet att byta blöjor i på grund av tillgång till duschen.

Här kunde jag förvara flera blöjor, paket med våtservetter och torra tvättlappar på samma gång. Jag skaffade även korgar där jag förvarade krämer och andra hudvårdsprodukter.

Dock hade jag önskat ett till hyllplan för att kunna förvara mer saker. Men har du andra förvaringsmöjligheter i badrummet så har du här det perfekta skötbordet!


2. Leander Linea Top Changer

Snyggt, rymligt, matchande serie

Dyrt

Klassisk och enkel design. Med denna produkt kan du enkelt förvandla Leander-byrån till ett skötbord.

Här krävs det alltså att du redan har Leander-byrån. Men vem vet, jag kanske precis har introducerat för dig hela barnrummets möbler, då det finns en hel serie som matchar.

Många andra liknade byråer med skötbord är ofta antingen inte avtagbara, eller så sticker de ut för mycket. Men denna är perfekt!

Det är otroligt smart med en kombinerad byrå och skötbord. Dagen ni inte längre behöver skötbordet tar ni helt enkelt bara bort det och behåller byrån. Du får dessutom gott om förvaring precis under dig vid blöjbyten.

Själva skötbordet är brett och ger dig tillräckligt med yta för både bebis och blöjor. Bordet/byrån finns i tre olika färger. Glöm inte att köpa till en tillhörande skötdyna!

Mycket bra kvalitet och mångsidig.


3. Troll Lukas Skötbord

Många förvaringsytor, stabil, tidlös design

Lite dyrare

Troll tillverkar många bra barnprodukter och erbjuder även matchande serier, så att allt kan harmoniera i utseende.

Lukas skötbordet är en lite nättare variant, och jag valde denna just av den anledningen. Men den nättare designen betyder inte att du går miste om förvaring.

Höjden är lagom hög och passar både lite kortare och längre föräldrar. Det finns 2 hyllplan samt en låda att förse med allt du vill ha nära till hands vid blöjbyte.

En skötdyna köper du separat för att ha ett mjukt underlag att lägga bebisen på vid byte. Den har praktiska ytterkanter som inte bara hjälper till att hålla dynan på plats utan ger också möjlighet att fästa en mobilarm. Det ger dig chansen att lägga till leksaker för att underhålla din bebis vid blöjbyten.

Trolls Lukas Skötbord passar de flesta som vill ha ett stabilt, multifunktionellt och enkelt designat skötbord.


4. Cam Volare

Skötdyna och badbalja i ett

Badbaljan måste tas bort för att fällas ihop

Cam Volare är ett hopfällbart skötbord som är stabilt och som inte kompromissar när det gäller funktioner.

Det finns en badbalja under skötdynan som har ett inbyggt extra spädbarnsinlägg utformat för att ge lite extra stöd åt bebisen de första månaderna när man badar bebisen. Det gör det enklare att tvätta bebisen med ena handen och stötta med den andra. Slang ingår för att smidigt kunna tömma vattnet i handfatet, duschen eller badkaret.

På undre delen av skötbordet finns ett hyllplan. Det finns även sidofack där man kan förvara t.ex. blöjor.

Vill du kunna gömma undan skötbordet när ni ska ha gäster så är det bara att fälla ihop det. Det är också nätt i storleken och passar i de flesta normalstora badrum.

Med detta hopfällbara skötbord får du både en skötyta och en badbalja!


5. Troll Nicole Top Skötbord

Troll Nicole Top Skötbord
Pyret & Snäckan

1 499 kr

Kids One Store

819 kr

Ingen extramöbel, smidig på mindre yta

Något tungt för den som vill lyfta på och av ofta

Detta var vårt första skötbord. Jag letade efter något praktiskt som tog liten plats. Detta är i princip bara en träskiva som kan sättas på spjälsängen. Det funkade i några veckor tills jag insåg att man behöver förvaring.

Det finns lite plats mellan skötdynan (skötdynan köps separat) och skötbordets kant, som rymmer typ en blöja, ett par våtservetter, en tub salva och en body. Men jag skulle fortfarande rekommendera detta som en extralösning, t.ex. på andra våningen, i sommarstugan eller hos mor- eller farföräldrarna.

En positiv sak med detta skötbord är att man kommer nära bebisen på höjden, vilket är så mysigt när de är supersmå!

Skötbordet är lätt att sätta på alla spjälsängar med standardmåtten 60x120 cm och kan enkelt lyftas av. Jag upplevde det dock för klumpigt om man hade grejer på det och jag saknade även tillgången till vatten vid väldigt kladdiga blöjbyten.

Bor du något kompakt eller är ute efter en bra extralösning så är detta perfekt!


6. Troll Väggskötbord

Sparar plats, du bestämmer höjden

Kräver väggmontering

Har ni ingen golvyta att använda för ett skötbord? Vill du kunna bestämma själv hur högt skötbordet ska sitta? Då ska du titta hit.

Troll väggskötbord monteras, som namnet avslöjar, på väggen. Det gör att du kan bestämma höjden på skötbordet själv. Det är bara att kombinera med en egen dyna som du kan köpa i många olika barnbutiker.

Denna variant har funnits länge på marknaden och är känd för att vara robust och stabil. När du inte använder bordet kan du fälla upp locket för att det ska ta så lite plats som möjligt.

Skötbordet har två smala hyllplan som rymmer några blöjor och tvättlappar. Du kan också ställa några korgar uppe på topphyllan.

Detta väggskötbord är för dig som vill spara plats!


7. 2ME Basic Bath

Lätt & funktionell

Kan endast användas på ett badkar

Här har vi en 'basic' variant som är designad för att passa de flesta vanliga badkar. Badkarsstödet hakas fast på varje långsida av badkaret för att ge stabilitet och säkerhet.

En tunnare skötdyna som har ett yttertyg av plast ingår och som är lätt att skölja av när det blir smutsigt.

Gallerhyllplanet som finns undertill erbjuder gott om utrymme för att organisera och förvara allt du behöver ha lättillgängligt vid blöjbyte.

Skötbordet kan kännas lite väl stort i början för en nyfödd bebis, så jag skulle rekommendera att komplettera med en skötdyna.

Jag rekommenderar 2ME Basic för dig som önskar ett praktiskt och lättskött skötbord. Dessutom tar skötbordet inte upp mycket plats i badrummet.


Under flera år nu har barns säkerhet intresserat mig stort! Frågar du mina vänner (oavsett om de har barn eller inte) säger de att jag är en bilstolsnörd. Jag har tidigare jobbat i många år inom handel och då kunnat få regelbunden uppdaterad utbildning från bilstolsleverantörer och även NTF-certifiering inom säkerhet i bil. Jag gillar små detaljer som gör stor skillnad och därför skriver jag också om andra kategorier inom barnprodukter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons