Prisjakt
HemPrisjakts experterSerumTopplista - Bästa serum mot rynkor

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa serum mot rynkor

29 januari 2024

Rynkor, de fina små linjerna som visar att vi levt livet varje dag. De som uppstår runt munnen för att vi skrattar, runt ögonen för att vi kisar mot ljuset eller i pannan för att vi tänker på något jobbigt ibland. De hör livet till, men ibland vill man inte att de ska vara lika framträdande och då söker man efter det där serumet som kan trolla bort dem.

Här listar jag fyra serum som jobbar mot rynkor, och alla innehåller dem retinoider. Varför då tänker ni? Jo, för det är det enda ämnet som är vetenskapligt bevisat att ge effekt på just rynkor. Självklart kan man fylla ut linjerna med fukt, men för långvariga resultat krävs retinoider. Det här är alltså en lista med de bästa retinol-serumen.

Obs! Som med alla retinoider så ska de fasas in, börja 1-2 gånger i veckan för att sedan långsamt trappa upp. Blanda aldrig retinoider med andra aktiva ingredienser som t.ex. syror.

1. No7 Pure Retinol 0.3% Night Concentrate 30ml

Bra effekt till bra pris

Ingenting!

När det här serumet lanserades i England så köade folk utanför apoteken för att få tag i en tub, SÅ bra är det. Och jag förstår varenda en av de köande.

I denna lilla tub hittar vi 0,3% ren retinol som självklart jobbar på rynkor men även på akne och pigmenteringar. Det är det som är bra med retinol, det jobbar på flera olika saker samtidigt vilket gör den optimal för de flesta hudtyper förutom den allra känsligaste.

Den här produkten ska appliceras på kvällen. Anledningen till det är för att retinol bryts ner av solljuset. Den ska användas efter rengöring och toner men innan nattkräm. Skölj därmed av den på morgonen, eftersom den annars förlorar effekten vid kontakt med solljus.

Eftersom den här har visat i studier på resultat, har ett bra pris och är lättillgänglig får den en självklar förstaplats.


2. DermaCeutic Activ Retinol 0.5 Anti Age Serum 30ml

DermaCeutic Activ Retinol 0.5 Anti Age Serum 30ml
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Flera otroliga ingredienser

Dyr

Dermaceutic är ett märke som står för kvalitet och det här retinolserumet är inget undantag.

Det här är ett perfekt serum att börja med, eftersom det finns i styrkan 0,5% men även i 1% ifall du vill trappa upp senare.

Utöver retinol som jobbar på rynkor, pigmenteringar och akne innehåller det här även C- och E-vitamin som jobbar antioxidantiskt. Det innehåller också ceramider, panthenol och allantoin som lugnar och stärker hudbarriären.

Det här serumet har en liten dyrare prislapp men eftersom det också innehåller flera andra fina ingredienser, är parfymfritt och har ren retinol i sig så förtjänar den en stabil silverplats.


3. L300 Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream 50ml

Bra pris och mycket mängd

Inte lika potent

Det här serumet är en nyhet från L300, kul tycker jag då det inte är så mycket retinoidserum i apotekshyllorna än.

Denna goding innehåller en retinoid som kallas för retinyl palmitate som är i den kemiska formen ester. Den är bland de mildaste retinoider, men icke den som ger minst resultat för det.

Det kan ta lite längre tid att se resultat, men risken för irritation minskar betydligt. Utöver retinoiden innehåller det här serumet även havre, som är känt för att jobba lugnande på huden.

Applicera det här precis som vilket annat serum som helst. Det är så pass milt att det kan användas både morgon och kväll. Jag rekommenderar dock att applicera det på kvällen.

Det här serumet passar den lite mer känsliga hudtypen och därmed alla hudtyper, är parfymfritt, har ett bra pris och finns hos de flesta apotek.


4. Acasia Skincare Nightly Retinol Super Serum 30ml

Acasia Skincare Nightly Retinol Super Serum 30ml
Lyko

449 kr

Acasiashop

495 kr

Bra övriga ingredienser än retinol

Dyr

Älskade ACASIA. Har ni kolla på mina andra topplistor så vet ni att det är ett märke som mitt hjärta klappar för.

Det här serumet innehåller retinoiden retinyl palmitate som är en mild retinoid. Risken för irriation är därför mindre och det ger på sikt väldigt fina resultat på rynkor och pigmenteringar.

Utöver retinoid innehåller det även C- och E-vitamin som fungerar som antioxidanter samt hyaluronsyra som binder fukt i huden.

På grund utav dess milda reintoid och rätt saftiga pris missar den precis pallplatsen men eftersom det innehåller en sådan fin cocktail av andra ingredienser så förtjänar den absolut en plats på listan.

Det här serumet passar alla hudtyper, även den känsliga.


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons