Prisjakt
Topplista

Bästa niacinamide-serum

Köpråd från Prisjakt Experter

Niacinamide, eller med andra ord Vitamin B3, vad kan det göra för din hud? Det jämnar ut hudtonen, förbättrar din hudbarriär, är antiinflammatorisk, kan minska linjer och porer samt finnar. Är det en produkt jag tycker att alla borde ha hemma i badrumsskåpet? Nja, det är en bra ingrediens men är inte det jag själv köper i första hand. Däremot kan det vara den bästa ingrediensen för någon som söker resultaten jag nämner ovan.

Har du däremot normal hud med jämn färgton och små porer, då behöver du enligt mig inte denna produkt. Den funkar extra bra för dem som har pro acne-hud då den hjälper till med att minska bakteriella irritationer och stärka barriären av din epidermis. Det funkar även bra för dig som har en "tråkig" och lite glåmig hud samt oljig/kombinerad hud.

Niacinamide går oftast bra att blanda med övriga serum som Retinol, fuktserum mm. Jag rekommenderar att det används från 25+.

1. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate 60ml

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate 60ml
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate 60mlSerum
fr.123 kr
Hitta bästa pris här
Gör jobbet, billig
Inget!

Vill du ha mindre porer och finnar? Detta är ett bra och billigt serum för detta.

Jag gillar att använda den här på morgonen, då tar jag en droppe fuktserum och kombinerar det med en droppe niacinamide.

Detta är en lättviktig och vattenbaserad produkt som funkar bra att blanda med både oljor och krämer. Dock ska du inte använda niacinamide tillsammans med Vitamin C då niacinamiden kan minska effekten av Vitamin C.

The Ordinary Niacinamide 10% har en härlig konsistens. Den är gelliknande och ej rinnig, känns skön på huden och sjunker in snabbt.

Zinken i produkten ska även hjälpa till med att minska talgproduktionen, vilket är ett extra plus för er med acnebenägen hud. Alltså får du två fantastiska ingredienser för en väldigt billig peng. Vegansk och cruelty-free är den också!

2. CeraVe Facial Moisturizing Lotion Normal/Dry Skin 52ml

CeraVe Facial Moisturizing Lotion Normal/Dry Skin 52ml
CeraVe Facial Moisturizing Lotion Normal/Dry Skin 52mlAnsiktskräm
fr.99 kr
Hitta bästa pris här
Enkelt, allt i ett
Mer en kräm, inget serum

Fuktgivande kräm med niacinamide!

Tekniskt sett är detta inte ett serum, men den är för bra att inte ha med på listan.

Jag tycker att vissa ingredienser inte behövs som ett separat serum, utan funkar perfekt som ett ingrediens i en kräm. Speciellt för mig som ändå oftast blandar niacinamide med något annat fuktgivande.

Det här är en ansiktskräm som innehåller niacinamide. Många studier har visat att man inte behöver en hög procent av denna ingrediens. De flesta studier som visat resultat med produkter innehållande mindre än 5%. Det är viktigt att komma ihåg att högre procent ger inte alltid bättre resultat.

Denna innehåller inte bara Niacinamide utan också ceramider samt hydraluronsyra som båda är komponenter (och mina favoriter) för att tillföra fukt till huden. Kan även köpas med SPF 25!

Passar perfekt för dig som inte är superintresserad av hudvård men vill få flera av fördelarna som olika serum/ingredienser ger. Det är en lätt kräm som funkar bra för alla hudtyper.

3. Allies of Skin Prebiotics & Niacinamide Pore Refining Booster 50ml

Allies of Skin Prebiotics & Niacinamide Pore Refining Booster 50ml
Allies of Skin Prebiotics & Niacinamide Pore Refining Booster 50mlSerum
fr.730 kr
Hitta bästa pris här
Effektiv, många bra ingredienser
Dyr

Det här är inte bara ett kraftfullt antioxidant-serum, utan även ett multitasking-serum som ger sååå fina resultat. Du kan förvänta dig mindre porer samt en lugnare och förfinad hud.

Jag älska det här märket, de har många härliga produkter. Kombinationen av ingredienser i just den här produkten är väldigt trevlig. Du får inte bara niacinamide 10% utan även de populära ingredienserna prebiotika, probiotika och superfoods. Kan det bli bättre?

Detta serumet ligger i den dyrare prisklassen men ibland är det bara värt det. Det hade utan tvekan hamnat på en bättre placering om det inte vore för priset. Men den är dryg och man behöver bara en liten mängd produkt vid applicering, speciellt om du blandar den med din vanliga kräm.

Passar alla hudtyper som vill ha mindre porer, jämnare hudton och lyster. Den är även doftfri och vegansk.

4. Paula's Choice Resist 10% Niacinamide Booster 20ml

Paula's Choice Resist 10% Niacinamide Booster 20ml
Paula's Choice Resist 10% Niacinamide Booster 20mlSerum
fr.539 kr
Hitta bästa pris här
Långvarig
Rinnig, kan va svår applicerad

Detta var den första niacinamide-produkten jag köpte då jag en period hade många stora porer som inte ville ge sig. Detta serum hjälper mot just detta, det minskar storleken på dina porer.

För mig tog det ett tag innan produkten gav effekt, så lite tålamod får man nog ha. Den är även lugnande, ger lyster och stärker huden.

Min flaska har varat i evigheter. Dock har produkten en ganska vattning konsistens vilket kan göra den något svår att applicera. Produkten är doftfri och vegansk.

Detta 10% niacinamide-serum passar bra till alla hudtyper och extra bra för dig med uttorkad hud då den innehåller många bra antioxidanter. Det funkar även perfekt med Retinol och andra starkare, aktiva serum.