Prisjakt
HemPrisjakts experterSerumTopplista - Bästa serum mot pigmentfläckar

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa serum mot pigmentfläckar

4 april 2024

Pigmenteringar! Fläckar! Pigmentfläckar! Pigmentfläckar är något som, ja jag vill nästan säga alla, har erfarenhet av. Antingen om det är en pigmentfläck som uppkommit av solen eller efter t.ex. akne. Det som händer vid pigmenteringar är att huden producerar mer melanin när den blir utsatt för UV-strålning. Det i sin tur kan leda till att melanin, lätt förklarat, kan fördela sig ojämnt och därmed kan sådana pigmentfläckar uppstå. Oftast uppstår pigmentfläckar med åldern men kan också komma vid t.ex. graviditet och av hormoner eller efter akne.

Det jag vill skicka med er alla är att det bästa mot pigmentfläckar är att använda solskydd dagligen, gärna solskydd med solskyddsfaktor 50+, samt att återapplicera varannan timme. Jag har flera andra listor med tips på bra solskydd!

Ett annat tips är att använda retinoider på kvällen (finns listor för det med) och någon utav de serum jag nämner i den här listan på dagen. Se detta mer som en presentation av fem bra serum mot pigmenteringar i olika prisklasser än en topplista där placeringen spelar roll.

1. La Roche Posay Pure Niacinamide 10 Serum 30ml

Stark forskning bakom!

Lite dyrare

Den senaste på marknaden i skrivande stund är det här serumet. Det är ett serum med 10% niacinamid, hyaluronsyra och en ny ingrediens, melasyl.

Niacinamid är som bekant en ingrediens som stärker hudbarriären, jobbar på porer samt lugnar huden.

Hyaluronsyra är en ingrediens som återfuktar och även den stärker hudbarriären.

Melasyl däremot är en ny ingrediens, en ingrediens som La Roche-Posay har forskat på i hela 18 (!!) år. Melasyl motverkar pigmenteringar och ska ge effekt redan efter bara en vecka för lyster och redan efter en månad på pigmenteringarna.

Den här är parfymfri, kan användas på ansikte, hals och händer, av alla hudtoner och morgon och kväll efter rengöring. Kom ihåg solskydd på dagen bara!

Jag har precis öppnat min flaska och är så spänd på kommande resultat!


2. DermaCeutic C25 Cream 30ml

Perfekt morgonrutin med enbart denna och SPF!

Dyrt

Dermaceutic. Ett märke ni sett på många av mina listor. Det här serumet är egentligen en kräm men som jag alltid har använt som ett serum under solskydd på dagarna, för det ultimata skyddet och effekten.

C25 innehåller hela 25% stabiliserat c-vitamin. C-vitamin jobbar inte bara på pigmenteringarna utan ökar även kollagenproduktionen och skyddar mot fria radikaler (ämnen som skadar våra hudceller).

För att få ett så optimalt resultat som möjligt när det gäller pigmenteringarna just så skulle jag rekommendera att använda en retinoid på kvällen och den här på dagen, alltid med solskydd över.

Utöver c-vitaminet så innehåller den även A-, B- och E-vitamin som stärker och skyddar huden ytterligare.


3. Lancome Rénergie H.C.F. Triple Serum 50ml

Tre-i-ett-serum!

Dyrast på listan

Lancome! Osar lyx! Både för själva varumärket och för hur förpackningen är utformad. Det osar även lyx när man väl använder serumet eftersom det här är ett tre-i-ett-serum. Med det sagt så är det tre serum som kommer ut från pumpen och som blandas i handflatan och inte i själva pumpen. De tre serumen är:

  1. Hyaluronsyra - plumpar huden och återfuktar.
  2. C-vitamin + Niacinamid - stärker hudbarriären, lugnar, jobbar på pigmenteringar och skyddar mot fria radikaler.
  3. Ferulinsyra - skyddar mot fria radikaler och att hudens celler tar skada.

På bara 8 veckor ska man se resultat gällande fasthet och att hudtonen jämnas ut och det kan jag lova att man gör. Det här är ett serum som är dyrt men jag kan lova att den är väl värd varenda krona.


4. Nivea Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Serum 30ml

Priset! Lättillgänglig!

Parfymerad

Nivea! Älskade Nivea! Många är vi nog som använt en och annan produkt genom vårt liv som kommer från Nivea. På senaste har Nivea släppt flera produkter ur serien: LUMINOUS630®.

LUMINOUS630® är en patenterad ingrediens som både minskar på nuvarande pigmenteringar men även motverkar att nya pigmenteringar uppkommer. LUMINOUS630® ska verka på pigmenteringar som är uppkomna av sol, åldrande och hormonella faktorer.

Tillsammans med LUMINOUS630® så innehåller det här serumet både E-vitamin som är bra för att skydda huden mot fria radikaler samt hyaluronsyra som återfuktar och stärker hudbarriären.

Använd denna morgon och kväll och på 8 veckor ska pigmentfläckarna minska med hela 50%. Absolut värt att testa!


5. L'Oreal Paris Bright Reveal Niacinamid Dark Spot Serum 30ml

Priset! Lättillgänglig!

Parfymerad

Det här serumet är en nyhet för våren 2024 och eftersom det redan har fått så fina recensioner så måste jag såklart ha med denna.

I denna lilla flaska ryms det både 10% niacinamid som jobbar på pigmenteringar och Amino-Sulfonic Acid som milt exfolierar huden för att snabbare få bort döda hudceller samt ge en jämnare hudton. Utöver det innehåller den även glycerin som återfuktar.

Konsistensen är otrolig behaglig och sjunker in snabbt i huden. Serumet passar alla hudtoner och hudtyper.

Mitt tips är att applicera det här på morgonen, under ett solskydd och komplettera med ett retinoidserum på kvällen för bäst effekt.

Ps! Det finns även andra produkter i den här serien, som dagkräm, solskydd och peeling. Testa dig fram vilken du diggar mest!


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons