Prisjakt
HemPrisjakts experterSerumTopplista - Bästa serum

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa serum

28 april 2024

Det bästa serumet, svårt! Jag har många, många serum som jag gillar så jag hade en del beslutsångest när jag gjorde den här listan.

Jag själv har torr hud med lite mer oljiga partier i T-zonen och får enstaka finnar ibland. Serumen i listan har funkat utmärkt för mig, blivit hyllade av många hudterapeuter och av dem som har samma stora intresse som jag - hudvård.

"Lite av allt" är bäst tänker jag. Återfuktande är alltid min prio ett och det bör vara din också, oavsett hudtyp. Det finns inget värre än en torr, fnasig hud - speciellt i dessa tider när munskydd har blivit allt vanligare.

Jag är också lite smått besatt av att öka min kollagenproduktion och minska rynkorna i huden utan att använda mig av nålar eller kirurgi. Jag tror på att om man börjar tidigt med att ta ordentligt hand om sin hud så löser det mycket av ens oönskade problem.

1. Vichy Mineral 89 Fortifying & Plumping Daily Booster 75ml

Lyxig känsla, dryg, fin effekt

Inget

Det här är min absoluta favorit och nummer ett av alla serum.

Det här serumet passar alla hudtyper då alla behöver fukt. Jag har rekommenderat det till många vänner som älskat det och sedan köpt det om och om igen, precis som jag!

Det innehåller det kända ämnet hydraluronsyra samt hlycerin som binder fukten till huden. Det boostar din hud samt lämnar den plumpad och återfuktad tillsammans med 15 mineraler från vulkaniskt vatten som den också innehåller.

Serumet har en härlig, geléig konsistens och kommer i en lyxig flaska i glas. Den är även oparfymerad.

Applicera denna på något fuktad hud (för att ordentligt binda fukten till huden, gärna med en härlig mist) och på med din favoritkräm, sedan är du good to go, dag som natt.

Otrolig återfuktare som passar alla!


2. Indeed Laboratories Retinol Reface Skin Resurfacer Serum 30ml

Indeed Laboratories Retinol Reface Skin Resurfacer Serum 30ml

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Mild retinol, skön på huden

Inget

Retinoler är något som jag tycker alla borde ha i sitt badrumsskåp. Vem kan säga nej till mindre rynkor och fina linjer? Jag rekommenderar dock detta serum främst till dig som är 30+.

Just det här serumet är bra för dig som är nybörjare på retinoler och vill börja lite milt. Det funkar även för er med känsligare hud.

Serumet kommer i krämform som känns len och fin på huden. Jag kommer ofta tillbaka till denna då jag gillar känslan på huden när jag applicerar den, en stående favorit!

När du använder Retinoler ska du börja försiktigt. Börja en dag i veckan och jobba dig sedan uppåt då du kan fjälla en del i början. Jag rekommenderar dock inte att du använder det dagligen, utan 3-5 ggr/v beroende på behov och ålder.

Vill du stimulera din kollagenproduktion, motverka hudens åldrade och få en återfuktad plumpad hud med glow, come and get me!


3. Sunday Riley C.E.O. Rapid Flash Brightening Serum 30ml

Sunday Riley C.E.O. Rapid Flash Brightening Serum 30ml
Sephora

949 kr

ASOS

949 kr

feelunique.com

969 kr

Oxiderar inte, gör jobbet

Dyr

Här snackar vi lyx. Vill du ha ett C-vitamin-serum som verkligen funkar? Denna gör jobbet!

Jag brukar sällan köpa serum i den högre prisklassen då jag tycker många i den billigare prisklassen funkar utmärkt. Men jag är lite svag för det här serumet, jag tycker att det gör det lilla extra.

Tyvärr har många C-vitamin-serum problem med att de lätt oxiderar efter en tid men detta håller sig stabilt. Det konverterar nämligen till askorbinsyra (den mest aktiva formen C-vitaminen) när det appliceras på huden samt kommer i pumpformat.

Sunday Rileys serum funkar bra för alla hudtyper och kommer i en lättare krämform. Tänk på att du behöver använda det i minst tre månader för att se resultat.

C-vitamin är en antioxidant som jag tycker alla borde ha i sin rutin då den ger lyster, glow, jämnar ut hudpigmenteringar och bidrar till ökad kollagenproduktion.


4. Allies of Skin Prebiotics & Niacinamide Pore Refining Booster 50ml

Effektiv, minskar finnar, porer

Dyr

Har du lätt för att få finnar och ojämn hud, då ska du kolla hit.

Det här är ett något dyrare niacinamide-serum men jag älskar det. Jag var länge inget större fan av niacinamider då jag tyckte att andra serum gick före i min rutin. Men det här serumet är svårt att motstå, trots priset.

Jag upplever nämligen att min hud allmänt blivit jämnare, fått finare struktur samt mindre porer sedan jag började började använda det.

Den innehåller 10% niacinamider samt prebiotika, probiotika och superfoods. Låter bra va? Jag använder det på morgonen efter rengöring och innan min fuktkräm.

Har du inga porer, inga finnar och en jämn, fin hud? Då rekommenderar jag dig att välja något annat serum. Men är det just det du behöver hjälp med? Då är detta din nya favorit.


5. The Ordinary Buffet Multi-Peptide + HA Serum 30ml

En härlig buffé

Inget

Buffet - vad är det? Namnet syftar på att det här serumet är som en buffé av en massa härliga ingredienser.

Detta peptid-serum är perfekt för dig vill ha lite gott och blandat. Det riktar sig dock något mer till en åldrande hud, jag skulle säga 30+, Även om jag själv njöt av denna när jag var i tjugoårsåldern också, hehe.

Jag skulle vilja kalla det ett allround-serum som innehåller flera aminosyror, glycerin, hydraluronsyror och massa peptider. Jag har använt det här serumet i många år, dag som natt.

Tips! Droppa inte serumet direkt i ansiktet med pipetten som många på sociala medier gör. Det bara rinner över allt och det är faktiskt lätt att man missar själva ansiktet. Droppa det istället i händerna då du ändå måste använda dem för att massera in det.

Perfekt för dig som vill ha ett bra allround-serum som håller huden i schack.


6. La Roche Posay Hydraphase Intense Serum 30ml

Återfuktar bra, passar känslig hy

Inte lika dryg, endast 30 ml

Första gången jag använde det här serumet kände jag direkt hur återfuktad min hud blev. Jag testar otroligt många produkter och det är få som hamnar på min lista över återkommande köp, men det här serumet blev jag kär i från dag ett.

Thermalisk källvatten från La Roche Posay och hydraluronsyran plumpar samt återfuktar din hud och ger dig ett fint, lystrande glow.

Kollar man på kronor/ml så är denna något dyrare än t.ex. Vichy Mineral 89 och en del andra fuktserum då det endast är 30 ml i den smala flaskan. Dock är den smidig att få plats med när man reser.

Det här serumet passar bra till alla hudtyper, inklusive den känsliga, samt ligger fint under sminket. Så vill du ha fukt, fukt, fukt? Köp denna!


Jobbar som tandhygienist och har gjort det i 11 år. Håller mig ständigt uppdaterad inom tandvården via mitt jobb för att kunna informera mina patienter om det senaste på marknaden inom allt från eltandborstar, vanliga tandborstar, tandkrämer, munskölj, tandtråd, mellanrumsborstar, you name it! Tandvården är inte mitt enda intresse utan även hudvård. Älskar att läsa om hudvård, titta på Youtube och testa massa produkter för att hålla min hud så vacker och glowy som möjligt!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons