Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa motionscykeln

Köpråd från Prisjakt Experter

Det finns många fördelar med att köpa en träningscykel till sitt hem, bland annat möjligheten till bra konditionsträning även om det är isigt och kallt ute, tryggheten i att träna i sitt egna hem och att det dessutom är en mycket skonsam träningsform. En annan fördel med att ha en motionscykel som träningsredskap är att man får möjligheten att välja TV-program under träningen och att man kan kombinera träningen med TV-mys med familjen.

För att hitta den bästa motionscykeln för just dig kan det först och främst vara bra att fundera på vilken typ av träning du tänkt bedriva. På marknaden finns det otaliga modeller och därigenom också lika många olika prislappar och funktioner. Tänk också på att det är skillnad mellan en motionscykel och en spinningcykel. Jag kommer i denna lista att rangordna motionscyklar för hemmabruk, som passar utmärkt om man vill ha en skön sadel under lågintensiva pass i hemmet och en cykeldator som hjälper dig på passen.

1. Abilica Premium UB BT

Kvalitet, EMS-motstånd

Motionscykeln för den kräsne. Här får du en cykel som kommer motsvara högt ställda förväntningar.

Detta är en premiummodell från Abilica som gör din träning till en njutning. Som många av de lite dyrare modellerna har denna cykel elektromagnetiskt motstånd (EMS) som ger dig möjlighet att ställa en hög belastning och som borgar för hög driftsäkerhet.

På denna cykel har du hela 32 motståndsnivåer och utöver detta även 12 st förprogrammerade program (även 4 pulsstyrda program, ett wattstyrt program och givetvis möjligheten att styra manuellt). Kort och gott så finns det här något för alla! En maximal användarvikt på hela 200 kg tyder också på kvalitet ut till minsta bult och mutter.

Detta är min toppkandidat i kategorin motionscyklar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Abilica Premium UB BT
Abilica Premium UB BT
9 999 kr

2. Titan Athlete B`55

Priset, enkel dator
Lite väl enkel för den kräsne

Enkelhet och funktionalitet till ett bra pris! Detta är ledorden för denna cykel skulle jag säga.

Med sin lättanvända dator där alla viktiga funktioner finns med, som exempelvis puls, avstånd, kalorier och varvtal, fungerar denna cykel bra även för de som inte är särskilt teknikintresserade.

Med sin stora sadel och stora trampor blir träningen en positiv upplevelse. Vill man ha möjligheten att flytta undan cykeln då man får gäster finns det ett transporthjul som gör detta enkelt. Cykeln har dessutom en relativt låg totalvikt.

Detta är ett bra budgetalternativ för dig som vill komma igång med din träning utan att behöva betala en månadslön för det. Kanske fastnar du för träningsformen och vill uppgradera din cykel så småningom.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Titan Athlete B`55
Titan Athlete B`55
4 176 kr

3. Kettler Giro R

Skonsam för ryggen
Låg maxanvändarvikt, lätt svänghjul

Denna typ av cykel, så kallad soffcykel, är en annan variant av motionscykel som definitivt kan bli din bästa träningspartner.

Den stora fördelen med denna cykel är den sköna "fåtöljen". Tack vare ryggstödet blir denna cykel väldigt skonsam för ländryggen och gör den till det optimala valet om du lider av smärta i kroppen.

Jag hade personligen önskat ett något tyngre svänghjul än de 8 kg som denna maskin förfogar över och även en något högre maximal användarvikt än 130 kg. Men i övrigt är detta en trevlig bekantskap och ett utmärkt val till exempelvis din rehabträning. Datorn innehåller 16 motståndsnivåer och 8 olika program att välja på.

Här behöver du inte välja mellan ryggont och konditionsträning!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Kettler Giro R
Kettler Giro R

4. Assault Fitness Airbike Classic

Helkroppsträning, stabil
Hög ljudnivå, priset

Raketen bland motionscyklar idag! Då träningsformen Crossfit slog igenom med dunder och brak i stora delar av världen blev även denna cykel snabbt en favorit på de svenska gymmen.

Med detta unika luftbaserade motståndssystem får du ett tyngre motstånd ju kraftigare du tar i. Denna cykel är gjord för tuffa tag och kommer förmodligen hålla så länge du behöver den.

Den stora fördelen med denna typ av cykel är att du även får med armarna i din träning eftersom du både skjuter och drar i handtagen när du cyklar.

Det finns förprogrammerade program i datorn och ett kompatibelt pulsband som gör att du enkelt kan övervaka din träning. Men i sanningens namn så används nog denna cykel främst på snabba maximala intervaller.

Detta är cykeln för dig som vill ta ut dig till sista svettdroppen!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Assault Fitness Airbike Classic
Assault Fitness Airbike Classic
9 990 kr

5. DKN Technology Spinning Bike Epic-1

Tungt svänghjul, maxanvändarvikten
Priset

Här har vi en cykel som kombinerar hög kvalitét med god komfort.

Denna cykel klarar sig utmärkt på kommersiella ställen som gym eller hotell, men är givetvis också en maskin som kan sätta guldkant på vilket hemmagym som helst.

Maxanvändarvikten på 150 kg vittnar om den goda kvaliteten. Något som också tyder på att denna cykel är skapad för tuffa förhållanden är att den förfogar över ett svänghjul på hela 23 kg, detta är smått unikt i sammanhanget. Detta ger också en indikation på att det inte är några problem att ställa in ett tillräckligt tufft motstånd, även för den erfarne cyklisten.

Med fyra olika justeringar kan även ett ojämnt källargolv kännas som ett salsgolv på denna maskin. Denna cykel kan mycket väl bli din bästa kompis i höstmörkret framöver.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
DKN Technology Spinning Bike Epic-1
DKN Technology Spinning Bike Epic-1