Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa spinningcykeln

  • 29 mar 2022
Benny Sjölind
Benny SjölindExpert inom motionscyklar

Med en spinningcykel kan man få till riktigt effektiva pass, oavsett om man är tävlingscyklist eller en motionär som vill höja konditionen. Till de största fördelarna hör mångsidigheten hos spinningcykeln. Det har även blivit allt vanligare att köpa en spinningcykel snarare än en traditionell motionscykel till hemmet. Man har kanske vant sig vid hur mycket lättare och smidigare hjulen rullar på spinningcykeln i gymmet, och sett dess fördelar i jämförelse med motionscykeln.

På spinningcyklar genereras motståndet av ett svänghjul, som är betydligt större och kraftigare än på motionscyklar. Cykelramen på spinningcyklar är också oftast betydligt kraftigare och stabilare - allt för att tåla en kraftigare belastning. Här har jag listat några av de bästa spinningcyklarna på marknaden utifrån olika prisnivåer och behov. Förutom storleken på svänghjulet finns det nämligen även andra saker att hålla reda på när man skaffar en spinningcykel till hemmet.

1. Abilica Premium Pro Bike

Stabil, mångsidig, hållbar

Priset

Detta är populära Abilicas mest kraftfulla spinningcykel där du har ett svänghjul på hela 30 kg. Det möjliggör hög belastning och mycket variationsmöjligheter i träningen.

Den har magnetiska bromsar som ger helt tyst drift. Den har även förstärkt ram som gör att den är väldigt hållbar oavsett din vikt och hur ofta den används.

Det som speciellt utmärker denna spinningcykel i jämförelse med de flesta andra är komforten. Den har både bockstyre och traditionellt spinninghandtag. Det gör att du har stor variation gällande sittställning och grepp.

Det finns en lättläst cykeldator som visar allt från Watt, hastighet och avstånd samt kadens. Du har även kombinationspedaler med SPD för fastsättning av cykelskor.

På denna cykel är alla delar genomtänkta och det är kvalitet rakt igenom. Det gör också att jag kan rekommendera den för alla oavsett nivå. Här har du en spinningcykel som kommer att hålla väldigt länge!


2. Sportig Spinstar Maestro

Pris, stabilitet, bekväm

Sämre display, halvbra bromskloss

Om du söker en billig spinningcykel av bra kvalitet är Spinstar Maestro valet för dig! Du får onekligen känslan av att denna cykel hör hemma i en högre prisklass.

Den har ett rejält svänghjul på 22 kg och en riktigt stabil konstruktion. Spinstar Maestro har också en remdrift som gör att den är väldigt tyst vid gång.

Jag ger också sadeln ett bra betyg. Den är bekväm och enkel att ställa in i optimal sittställning, både i höjd och längd. Det finns även möjlighet att flytta över sadeln från din vanliga cykel om du så önskar.

En av de få saker jag har att anmärka på är displayen. Den är både mörk och liten. Men med tanke på att många modeller helt saknar display är det inget jag stör mig på. Även bromsklossarna är något ömtåliga och kan behöva bytas ut efter en tid.

Detta är en spinningcykel som jag rekommenderar speciellt för dig som vill köpa din första spinningcykel. Den har det mesta man kan kräva av en cykel trots sitt låga pris!


3. Master Fitness S4050

Pris, stabilitet, går tyst

Ingen display, saknar SPD-pedaler

Master Fitness S4050 är ett riktigt prisvärt alternativ! Trots det låga priset har den ett rejält svänghjul på 21 kg som tål långa och tuffa träningspass.

Den är remdriven och har steglös justering av motståndet. Det är en cykel som är tystlåten och riktigt bra att använda i hemmamiljö.

Även denna spinningcykel har många alternativ vid justering av sittställning. Du kan justera sadeln både i höjd och längd samt styret i höjd. Det finns ett racerstyre som gör att du har många olika alternativ i sittställningar även när du kör tuff träning.

Det finns också en särskilt konstruerad V-låsning som ger en effektiv och mjuk bromsfunktion. Alla som kör tuff träning vet att detta är en uppskattad funktion!

Denna cykel kan speciellt rekommenderas för den som söker ett förmånligare alternativ rent prismässigt, utan att för den sakens skull tumma på kvaliteten.

I dagsläget är detta en av de mest prisvärda på marknaden. Inte minst tack vare den stabila konstruktionen på cykeln.


4. Finnlo Speed Bike CRT

Mångsidighet, stabilitet, går tyst

Displayen är ej bakgrundsupplyst

Här är en lite dyrare spinningcykel, men med ett riktigt bra pris/kvalitetsförhållande. SPEEDBIKE CRT från FINNLO har ett svänghjul på hela 25 kg och en stabil konstruktion som tillåter en användarvikt på 150 kg.

Till skillnad från många andra spinningcyklar har denna även en liten dator med LCD-display, som informerar om den viktigaste träningsdatan såsom puls, frekvens och avstånd. Den har även en integrerad pulsmottagare för bröstbälte.

Här finns ett så kallat SPD-Click-System som gör att man kan träna med både cykelskor och vanliga träningsskor. Cykeln har remdrift och drivs av ett ljud- och underhållsfritt bälte, något som gör den speciellt lämplig för hemmabruk.

Speciellt för den som gillar att ha mätbara fakta på sina framsteg i träningen är detta ett bra alternativ till ett relativt förmånligt pris.


5. Gymstick FTR Indoor Racer

Stabil, bekväm, priset

Svänghjulet bara 18 kg

När man söker efter träningsredskap för hemmet är ofta priset en avgörande faktor. Om man vill ha en prisvärd spinningcykel som samtidigt uppfyller alla de viktigaste kraven är Gymstick FTR Indoor ett riktigt bra alternativ.

Den har en dragrem som ger en tyst och behaglig trampkänsla. Svänghjulet på 18 kg är kanske i minsta laget, men personligen hade jag en bra känsla vid cyklingen.

En av de största fördelarna med denna spinningcykel är att den känns genomtänkt ergonomiskt sett. Den har både ett bekvämt styre och säte som passar även den framåtlutade tävlingsstilen. Den har också en robust stomme som gör att du känner dig stabil även när du trampar på i full fart.

Det finns en lättanvänd träningsdator på styret som är kompatibel med ett 5 kHz-pulsbälte.

Bland spinningcyklarna i de lägre prisklasserna är detta definitivt en av de bättre.


6. Titan Life Spinbike Magnetic S 80 Pro

Bra display, mångsidig, lätt

Litet svänghjul

S80 Pro från Titan Life är en spinningcykel med ett imponerande antal moderna funktioner. Den kan bland annat anslutas till Zwifts träningsplattform där du har tillgång till mer än 120 olika träningsrutter.

Det finns 32 olika motståndsnivåer och en pedalarm monterad på en vev med ett kraftfullt 4-punktssystem, vilket ger en omedelbar kraftöverföring. Det som gör denna spinningcykel speciellt intressant är de högteknologiska lösningarna där bland annat belastningen justeras automatiskt efter den miljö du cyklar i.

Inbyggd bluetooth och anslutning till Swift ger genom en träningsplattform möjlighet att cykla flera olika rutter, antingen ensam eller tillsammans med andra. Träningsplattformen har många funktioner som gör träningen mer rolig!

Spinningcykeln kan rekommenderas för den som lätt blir uttråkad och som vill ha omväxling i träningen.


Benny Sjölind
Benny SjölindExpert inom motionscyklar

Hej! Mitt namn är Benny Sjölind och idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. De första 30 åren i mitt liv var det främst fotbollen jag satsade på. Sedan 7 år tillbaka är det maratonlöpningen som jag lägger största delen av min fritid på. Något som jag bloggar om på bennysjolind.com. Inom löpningen krävs mångsidig träning både för att utvecklas och för att hållas skadefri, något som jag ibland fått erfara den hårda vägen. Genom otaliga träningstimmar på löpband, motionscyklar och andra träningsredskap har jag numera en hel del kunskap om vad som kännetecknar bra maskiner och vad man bör tänka på när man införskaffar dessa. Jag hoppas att jag med mina kunskaper kan hjälpa andra som brinner för träningen som livsstil att hitta bra maskiner att träna på.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer