Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa mikrovågsugnen

  • 21 dec 2020
Alexander Eismar
Alexander EismarExpert inom mikrovågsugnar

Mikron - den snabba och enkla lösningen för att värma upp matlådan, resterna eller till och med laga en hel måltid från grunden. Det finns en uppsjö av varianter och som vanligt gäller det att först tänka igenom vilka olika egenskaper som just du tycker är viktiga inför ditt köp av en mikrovågsugn. Är du ute efter en stor och rymlig eller en liten och nätt? En enkel med så få inställningar som möjligt eller en med extra mycket funktioner?

Jag har valt ut fem stycken fristående mikrovågsugnar i olika prisklasser. Utöver antalet Watt som bestämmer hur snabb mikron är på att värma din mat så spelar flera andra funktioner också in. Häng med så hittar vi just en som passar för dig!

1. Kenwood Limited K30CSS14E (Rostfri)

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3.8
(3)
Gå till produktsida

Stark, mångsidig och snygg!

En ståtlig, modern och praktisk mikrovågsugn!

Styrkan som ligger på 900 W är i bästa laget och får din mat varm på riktigt kort tid. Utrymmet inuti ligger på hela 30 liter vilket ger möjlighet att kunna stoppa in även de större tallrikarna och former som du har hemma.

Mikron kommer utrustad med 10 automatiska program för att hjälpa dig tillaga enklare rätter. Exempel på program är grill, avfrostning och varmluft. En extra bra funktion som inte återfinns på de andra mikrovågsugnarna är barnlås för att förhindra att barn bränner sig på den varma maten.

Designen är stilsäker, robust, passar in i de flesta moderna hem och inkluderar en LED-display som visar hur lång tid det är kvar på programmen. Utöver en roterande glastallrik medföljer också ett grillgaller för grillprogrammet.

Vill du ha det bästa så är denna för dig!


2. Samsung MC28M6045CS (Rostfri)

Många funktioner för priset

Utsidan kan upplevas plastig

Detta är mikron för dig som vill ha många funktioner och prestanda som ofta återfinns i dyrare modeller, men inte betala lika mycket.

Den är kraftfull med en styrka på 900 W, det vill säga lika stark som Kenwood-modellen. Den är däremot inte riktigt lika stor utan rymmer istället 28 liter.

Utöver en bra mikrovågsfunktion så har den även ett varmluftsläge som kallas för "HotBlast" och skapar ett resultat som om maten vore tillagad i en varmluftsugn. Den kommer också utrustad med ett klarare glas för att man enklare ska kunna kolla in på maten.

Gillar du friterad mat kommer du älska "SlimFry"-läget som ger en friterad yta, samt att du kan jäsa degar m.m. med det speciella jäsningsprogrammet. Denna har också en keramisk insida för att göra rengöring enklare och samtidigt skydda mot repor.

Denna modell erbjuder mycket mikro för ett riktigt bra pris!


3. Logik L23CS13E (Silver)

Gå till produktsida

En bra blandning av budget och lyx!

Kunde varit starkare/större

Denna mikrovågsugn från Logik är en blandning mellan det billigare och dyrare alternativet i denna listan.

Rymligheten är något mindre än i den dyrare och hamnar därmed i samma liga som Samsung-mikron på plats nr 4 som rymmer 23 liter. Däremot har den varmluftsläget som det dyrare alternativet på plats nr 2 erbjuder.

Effekten ligger på stabila 800W vilket klassas som en standard i den här prisklassen.

Varmluftsläget ger möjlighet till bakning av exempelvis bröd och kakor. Utöver varmluftsläget har den även en grillfunktion på 1200W. Detta läget gör så du kan steka, grilla samt få en enklare stekyta på maten du tillagar.

Designen är i stilsäkert stål vilket gör att den passar in i de flesta hem. Kort och gott är denna mikro för dig som vill ha fler funktioner men inte lägga allt för mycket pengar.


4. Samsung MS23K3515AS (Silver)

Snäll mot miljön

Ganska litet utrymme

En perfekt mellanmikro.

Den här mikron bjuder på alla standard-funktioner och har även lite alternativ för tillagning av mat. Du kan välja mellan 6 olika effektnivåer samt program så som Auto-cook och Quick-defrost. Utrymmet ligger på mediokra 23 liter och mikron har en effekt på 800 W.

Till skillnad mot de andra mikrovågsugnarna så har denna ett ECO-läge som hjälper till att spara energi vid användning. Den har även en keramiskt emaljerad interiör som är reptålig och som också förhindrar att lukter fastnar.

Detta må inte vara den absolut största eller vassaste, men om du letar efter en lagom mikro som presterar bra och som är snäll mot miljön, då passar den utmärkt!


5. Andersson MEO 1.0 (Vit)

Prisvärd och enkel

Äldre och traditionellt utseende

Här är mikrovågsugnen för dig som endast är ute efter att tina och värma din matlåda eller rester.

Med en hyfsat bra styrka på 700 W värmer denna mikro maten snabbt och jämnt. Tack vare den medföljande glastallriken så fördelas värmen bättre. Den kommer med fem olika effektlägen som du kan välja mellan beroende på användandet, till exempel om du ska tina fryst mat eller värma redan upptinad mat.

Volymen inuti ligger på 20 liter, så det är kanske inte den största men heller inte den minsta mikron. De flesta tallrikar bör få plats då glastallriken som medföljer har en diameter på 25,5 cm.

Med en bra styrka, enkla effektlägen, roterande glastallrik och lagomt utrymme så blir det svårt att hitta en bättre och nättare mikro till detta pris.


Alexander Eismar
Alexander EismarExpert inom mikrovågsugnar

"Du, jag behöver hjälp att välja dammsugare!" "Är det värt att köpa den här elvispen?" Den sortens frågor är jag van att få. Med ett teknikintresse på topp redan från ung ålder så känns det naturligt för mig att hjälpa andra med sina frågor och funderingar inom teknik. Under och efter gymnasiet arbetade jag som säljare inom hem- och hushållsmaskiner, under de åren hann jag snappa upp en hel del erfarenhet inom detta område. Det har lett till att jag nu skriver här för att hjälpa dig göra ditt bästa köp!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer