Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa matberedaren

Köpråd från Prisjakt Experter

En matberedare är för mig ett väldigt bra redskap till i stort sett allt man behöver göra i större kvantiteter - från att riva morötter till att mixa soppor, och såklart göra egen hasselnötskräm! I denna topplista kommer jag fokusera på maskiner som är lite dyrare, men oftast brukar dessa hålla hög kvalitet och ha lång livslängd.

Vad ska du titta efter när du väljer matberedare? Enligt mig är följande frågor de viktigaste att ställa sig: har mixerskålen en bra volym för att kunna bereda både små och stora mängder? Verkar matberedaren gedigen, och kommer den klara att mixa i minst 10 minuter utan att börja ryka? På bilden ser ni listans fyra, Bosch MC812W501.

I alla bruksanvisningar står det att man kan köra knivbladen i diskmaskinen, brukar du göra det? Om ditt svar är ja så skulle jag vilja ge dig ett tips. I maskindiskmedel finns det slipmedel (mikrogranulat) som gör eggen slö på sikt, så för längre livslängd rekommenderar jag att du handdiskar dina knivblad (och för den delen din kockkniv också).

1. OBH Nordica FO826HS0 Double Force

Förinställda program, hög kvalitet

OBH Nordica Double Force levereras inte med typ en miljard olika tillbehör som bara står i ett skåp och samlar damm. De få tillbehör som denna kommer med är istället rejäla och användbara.

Denna matberedare kan göras om till en blender eller en minihack genom en smart lösning på själva motordelen. Den kommer såklart även med de sedvanliga tillbehören: kniv, tre olika vändbara skivor för att skiva och strimla, degblandare, visp och citruspress.

OBH Nordica har tagit fram ett system med sju förinställda program för allt från grönsakshackning till degknådning, smoothies och soppor. Programmen är lätta att navigera mellan då knapparna har tydliga symboler.

Varför ska du satsa på OBH Nordica Double Force? Jo, du får tre maskiner i en, smidiga förinställda program och lagom många tillbehör. Jag har inte sett någon annan matberedare i denna prisklass med så här hög funktionalitet och kvalitet.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
OBH Nordica FO826HS0 Double Force
(8)
OBH Nordica FO826HS0 Double Force
1 899 kr

2. Magimix Cuisine Système 5200 XL

Tre olika skålstorlekar

Det jag imponeras av med Magimix är bland annat dess solida motordel och att den levereras med tre skålar i olika storlekar, vilket medför stor valmöjlighet och effektiv matlagning. Den lilla skålen är perfekt om du till exempel vill göra pesto, majonnäs eller en god chokladtryffel.

Förutom mixerkniv samt två olika storlekar på skivorna (för att både riva, hacka och skiva) medföljer även en citruspress, degkrok och en visp.

Locket är utrustat med ett stort inmatningsrör, så du behöver inte skära råvarorna i mindre bitar. Maskinen har ett läge som mixar kontinuerligt, och en pulsknapp för råvaror som du vill mixa med kontroll, till exempel lök eller pajdeg.

Det MAGISKA med den här maskinen och anledningen till att jag tycker du ska överväga den, är just för att den har tre olika stora skålar, vilket jag tycker gör matlagningen mycket mer effektiv!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Magimix Cuisine Système 5200 XL
(2)
Magimix Cuisine Système 5200 XL
3 799 kr

3. Electrolux EFP9400

Kan arbeta länge
Mixar ojämnt vid mindre mängd

Med Masterpiece Collection har Electrolux lyckats kombinera design med innovativa lösningar på alla produkterna i serien, och matberedaren är inget undantag. Den ligger verkligen i topp när det kommer till prestanda!

Det här är en genomtänkt maskin. Med Electrolux egna PowerTilt-teknik samverkar knivarna och skålen för att kunna mixa extra noggrant och i hög hastighet, för att behålla smak och kvalitet på råvaran. Genom de asymmetriska skålarna och det faktum att maskinen faktiskt lutar, kan råvaran mixas i ett jämnt flöde. Faktum är att den är så pass snabb att man måste ha koll så det inte blir puré av det som ska vara hackat.

Varför ska du då klicka hem just denna matberedaren? Svaret är enkelt: Den är definitionen av snabbhet och precision, med andra ord, ett mästerverk!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Electrolux EFP9400
Electrolux EFP9400

4. Bosch MC812W501

Bosch egna avkänningssystem
Vissa delar känsliga för slitage

Denna mixer blev jag tipsad om av min kollega på jobbet. Jag frågade honom om han kunde ta med den till jobbet så jag kunde få testa den.

Det första som slog mig var stadigheten i och med sugkopparna som verkligen suger tag i bänkskivan, en bra funktion.

Maskinen levereras med en stor variation av tillbehör så som mixerkanna, visp, degblad och skivor för att både riva och skiva. Motorn är stark och klarar relativt långt arbete utan att bli överhettad.

Det lilla negativa är att vissa av delarna är tillverkade i plast vilket medför att livslängden blir kortare och har lättare för slitage om det körs i diskmaskinen. Därför rekommenderar jag att handdiska alla knivblad för att bibehålla livslängden.

Det jag imponeras lite extra av är att Bosch skapat ett system där alla medföljande tillbehör känner av vilken hastighet som bör användas för att uppnå bästa möjliga resultat. Som pricken över i:et är alla tillbehören dessutom färgkodade för enklare montering.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bosch MC812W501
Bosch MC812W501
1 481 kr