Prisjakt
HemPrisjakts experterLäppstiftTopplista - Bästa liquid lipstick

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa liquid lipstick

12 februari 2024

Ett liquid lipstick är ett läppstift i flytande form. Allt som oftast är dessa i en matt formula men det finns även de med både glans, metallic och glittereffekt. Gemensamt för dessa är att de oftast sitter lite längre på läpparna än traditionella läppstift.

Jag har ganska torra läppar och ett liquid lipstick kan kännas lite i torraste laget för mig. Men jag brukar ändå använda dessa då de har bättre hållbarhet på läppen än ett läppglans eller vanligt läppstift.

Det jag gillar att göra är att lägga en läppmask kvällen innan för att ha en bra återfuktad grund att jobba på. Jag använder också en läpp-peeling en gång i veckan och avlutar då alltid med ett lager läppmask. Då får jag den bästa grunden tills jag ska sminka mig och allt sitter fint hela dagen och kvällen lång!

1. Maybelline Superstay Matte Ink Liquid Lipstick

Sitter som berget!

Använd olja för att få bort det ordentligt!

Vill du ha ett matt läppstift som håller hela dagen? Då måste du testa dessa Superstay från Maybelline!

Jag vill börja med att dela med mig av mina bästa knep för att få det att hålla bra hela dagen. Jag är supernoga med att återfukta mina läppar varje kväll med en läppmask som får verka över natten. Då vaknar jag upp med återfuktade, mjuka läppar, och därmed har jag en bra grund att jobba med.

Jag använder mig av nyanserna 130 och 175 som är pigmenterade och färgglada, men ändå lite "my lips but better". Detta för att jag trivs bäst i dessa färger, men också för OM färgen skulle börja släppa lite så kommer det inte att synas.

Sedan till själva appliceringen. Jobba med lite färg i taget, jag jobbar inifrån läppen och ut. Du ska inte gnugga läpparna, utan låt det torka med läpparna lite isär. Då sitter det över 12 tim på mig!

Älskar detta läppstift!!!


2. Pürminerals 4in1 Lip Duo Lipstick 4,35ml

Håller länge utan att torka ut!

Önskar fler färger

Kärleken till detta läppstift är enorm, jag helt såld!

Som jag skrivit innan så är jag ganska torr om mina läppar och det brukar inte vara en så bra kombination med longlasting produkter. Men med detta läppstift är det inga problem alls.

På ena sidan är det ett färgat läppstift. Du känner nästan när du applicerar det att det kommer sitta som ett smäck. Det känns inte torrt, men man känner att det sitter.

Om man gillar matta läppar med mycket färg, då är man ready to go efter detta steg. Om man som jag föredrar lite glans på färgen, då använder man även andra delen och applicerar lite läppolja på läpparna. Du får då en otroligt fin glans, men färgen sitter ändå som berget!

Färgen sitter i många timmar även vid mat och dryck. Detta kommer jag köpa fler färger av!


3. Milani Amore Matt Lip Cream

Håller bra, stort färgutbud, SNYGGT

Kan smula om du målar för tjockt

Milani är ett av mina favoritmärken. Även fast det inte ligger mer än strax över budgetmärkena i pris så tycker jag, även här, att det andas lyx om detta märke! Jag älskar deras stilrena förpackningar i guld med den diskreta snygga loggan på, även den i guld.

Detta är ett flytande läppstift med en matt finish. Jag tycker att det här läppstiftet torkar ner fort, och sedan sitter färgen där den sitter. Riktigt bra hållbarhet! Dock ska man tänka på att inte ta för tjockt lager när man applicerar, utan ta ett tunt lager. Det som händer annars är att läppstiftet kan smula sig när det torkat.

Jag tycker att YSL sitter lite härligare på läpparna på grund av deras krämiga formula, men detta har ändå en självklar plats på listan!

För dig som vill ha ett matt, fint resultat som andas lyx!


4. NYX Soft Matte Lip Cream

Priset, kul utbud, metallic + matt

Lätt uttorkande, håller ej optimalt

För dig som gillar metallic eller helt matt!

Nyx är ett budgetmärke som gör riktigt bra grejer! Här kan jag inte säga att hjärtat klappar något extra för förpackningen direkt. Men som sagt, det är innehållet som är det viktigaste.

Jag tycker att Nyx har ett kul utbud då flera av färgerna finns i metallic, men för dig som bara gillar helt matt så finns det även många färger för dig att välja på.

Färgutbudet är så stort och att läppstiftet känns skönt på läpparna. Det jag måste tänka extra mycket på här är förberedelserna! Slarvar jag med det innan jag använder detta, då lägger det sig lätt fult och torkar ut läppen. Men så länge jag följer stegen som jag skriver om i introduktionstexten, då sitter det fint och bra.

Det håller kanske inte riktigt lika länge på mina läppar som de övriga, men sitter ändå länge.

Bra budgetalternativ!


Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons