Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa läppstiftet
  • 19 jan 2023
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom läppstift

Mitt hjärta bultar lite extra hårt för läppstift! Det går inte att ha för många läppstift enligt mig. Jag har alltid flera på gång samtidigt och jag går sällan hemifrån utan minst en färg med mig. Det finns ju en härlig uppsjö av olika nyanser och färger och man kan man välja bland olika finish så som matt och satin.

Jag själv föredrar allt som oftast ett krämigt läppstift som har en satinfinish, eller ett med lite skimmer i. Mina läppar är nämligen lite torra och dessutom inte så stora, så ett skimmer ger en illusion av lite mera put.

Mitt hjärta bultar lite extra hårt för läppstift! Det går inte att ha för många läppstift enligt mig. Jag har alltid flera på gång samtidigt och jag går sällan hemifrån utan minst en färg med mig. Det finns ju en härlig uppsjö av olika nyanser och färger och man kan man välja bland olika finish så som matt och satin.

Jag själv föredrar allt som oftast ett krämigt läppstift som har en satinfinish, eller ett med lite skimmer i. Mina läppar är nämligen lite torra och dessutom inte så stora, så ett skimmer ger en illusion av lite mera put.

1. Pürminerals 4in1 Lip Duo Lipstick 4,35ml

Håller superbra! Skön på läpparna!

-

Det här läppstiftet överraskade mig otroligt positivt!

Jag har inte sådär jättebra erfarenheter av longlasting läppstift då de flesta torkar ut mina läppar otroligt mycket.

I veckan blev jag introducerad för detta läppstift och det fick mig verkligen att omvärdera mina tidigare tankar. Färgen sitter så himla bra utan att torka ut läpparna alls!

Den ena sidan på förpackningen är själva läppstiftet, en matt formula som känns riktigt skönt mot läpparna. Till min förvåning kändes det det inte det minsta uttorkande, även fast det liksom kändes att färgen skulle sitta kvar länge.

Den andra sidan har en närande läppolja. Jag var orolig att oljan skulle lösa upp färgen men den gjorde att läppstiftet satt som ett smäck hela dagen lång! Så otroligt imponerad!

För dig som vill ha ett riktigt bra, hållbart läppstift.


2. MAC Cosmetics Mini Lipstick 1,8g

Sitter bra, lätt att ta med!

-

Perfekt för den lilla väskan!

Jag köpte detta i färgen Velvet Teddy för några veckor sedan och jag har på riktigt använt det dagligen sedan dess! Det har en riktigt krämig formula som känns väldigt skön på läpparna.

Färgen Teddy ger en perfekt nudebrun på mina läppar, nyansen är lite brunare än beige och just den tonen blir jättefin på mig.

Det är utformat exakt som ett "vanligt" läppstift fast i miniformat. Det gör att det är lätt att måla med det och man får till en snygg kant tack vare formen på läppstiftet. Det sitter riktigt bra under flera timmar och står även pall mot en hel del dryck och mat.

Att det är ett mini-läppstift gör det också väldigt lätt att ta med sig, även i en mindre väska, och att man vill ha det med sig, det kan jag skriva under på!

Ett helt perfekt brun/nudefärgat läppstift. Krämigt härligt och sitter bra på läpparna, länge!


3. Make Up Store Lipstick

Fina färger, krämigt, håller bra

-

Jag älskar Make Up Stores krämiga läppstift! Den sorten jag framförallt föredrar är den som heter Cream. Dock tycker jag att alla är bra, men just Cream är min favorit.

Jag har under åren gått igenom många färger i deras stora utbud. Jag älskar att kunna välja nyans efter dagsform! Det finns allt från riktigt neutrala "my lips but better"-färger till knalliga korallfärger.

Själva läppstiftet känns krämigt mot läpparna utan att kännas klibbigt. Jag tycker att färgerna sitter riktigt bra, de lite mer färgstarka tycker jag syns lite längre. När färgen släpper tycker jag att den släpper ganska jämnt och det blir inga direkta kanter kvar.

Själva förpackningen är riktigt snygg och mönstret på läppstiftet är riktigt nice.

För dig som vill ha ett riktigt härligt, krämigt läppstift som sitter bra!


4. Milani Color Statement Lipstick

Bra pris, bra hållbarhet, snyggt

-

Ytterligare ett riktigt bra läppstift! Egentligen skulle jag vilja sätta det högre upp på listan med de andra. För i ärlighetens namn så är det är lika bra som tidigare nämnda läppstift.

Läppstiften från Milani finns även de i flera olika finish och här tycker jag mest om det som är krämigt. Det som har matt finish är också superbra, men mina torra läppar föredrar när jag använder mer krämiga läppstift.

Milanis läppstift är krämiga på läpparna och ger en superfin neutral lyster. Färgutbudet är riktigt bra och jag skulle lätt kunna tänka mig ett i varje nyans som finns! Förpackningen är supersnygg och ser lyxig ut.

Jag upplever att färgerna sitter bra och precis som i föregående produkt så sitter de färgstarka lite bättre.

För dig som vill ha ett riktigt bra, snyggt läppstift som håller bra.


5. Jordana Modern Matte Lipstick

Gå till produktsida

Sitter jättebra, superbilligt

Lite få nyanser, på väg att utgå?

Överraskande bra för sitt låga pris!

Jag köpte det här läppstiftet på Lyko i nyansen Sweet Pea på vinst och förlust för att det var så himla billigt. Jag tänkte att det fick bära eller brista men jag blev glatt överraskad!

Det sitter jättebra genom både frukost, en banan, 1 liter vatten och lunch. Efter lunchen applicerar jag en ny omgång och då sitter det resten av dagen.

Det har en matt formula men mina läppar blir inte torra av det då det ändå är ganska krämigt. Jag brukar inte gilla matta läppstift så mycket men detta har blivit en riktig favorit.

När jag köpte mitt så fanns det några fler nyanser att välja på, kanske är det på väg att utgå?

Passa på att handla på dig ett par nya läppstift - 22 kr styck är ett riktigt kap!


6. Maria Åkerberg Lip Care Color

Hållbarheten, snygga röda nyanser

-

Om man vill ha ett riktigt bra läppstift och föredrar ekologiska alternativ så har vi här en vinnare från Maria Åkerberg.

I utbudet finns allt från neutrala färger till riktigt färgstarka. De flesta färgerna har en krämig, satinaktig finish, några enstaka nyanser har lite skimmer i sig och det finns även någon nyans som är mer matt. Förpackningarna är stilrena och snygga.

Om man är ute efter en riktigt snygg röd så tycker jag att man ska spana in färgerna Classic Red och Rock 'n Red. Förutom dessa två så finns det också en hel del andra fina nyanser att välja på. Färgerna sitter jättefint på läpparna och håller länge.

För dig som föredrar ekologiska produkter, eller bara vill ha ett riktigt bra läppstift!


7. Wet N Wild Silk Finish Lipstick

Bra produkt till bra pris

Lite plastig hylsa, litet utbud

Här har vi ett riktigt fint budgetalternativ.

De färger jag har är krämiga och lite lätt skimriga i nyanserna. Färgen sitter kvar rätt så bra på läpparna och lämnar inga skarpa kanter att tala om.

Färgutbudet kunde gärna fått vara lite större. De klassiska röda och bubbelgumsrosa nyanserna finns men sen är det inte så mycket mer.

Hylsan är inte så jätterolig, utan lite plastig. Så det är kanske inte läppstiftet jag låter stå framme för att jag tycker det är fint. Men då det endast kostar runt femtiolappen tycker jag att det är förlåtet. För produkten i sig är så pass bra att det väger upp.

Om du gillar lite skimriga läppar, utan att det för den delen blir metalliskt så tycker jag att du ska spana in detta läppstift. Min favorit till sommaren är den koralliga - superfin!


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom läppstift

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer