Prisjakt
HemPrisjakts experterHårinpackningTopplista - Bästa hårinpackningen för blekt hår

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa hårinpackningen för blekt hår

12 januari 2023

Jag har nog haft de allra flesta färger i mitt hår: mörkt, ljust, rött, brunt - you name it! Jag är egentligen mörkhårig, men har mer eller mindre varit ljus sen tonåren. Då och då gör jag en avstickare ut på djupa vatten och färgar i någon annan färg. Men det är som blond jag trivs allra bäst och då gäller det att ta hand om sitt hår på bästa sätt!

I den här listan hittar du några riktigt bra produkter för oss med blekt hår. Listan innehåller bland annat en inpackning som motverkar gula pigment, en riktig fuktbomb, en reparerande och en "allt i ett" i sprayform. Jag hoppas att du ska hitta din favorit!

1. Olaplex No 3 Hair Perfector Treatment 100ml

Håret känns som nytt!

En del upplever torrhet

Olaplex No 3 är en populär inpackning som är speciellt framtagen för att reparera kemiskt behandlat hår.

Den är vårdande samt färgbevarande och brukar beskrivas som en salongsbehandling fast för hemmabruk.

Först schamponerar du håret, gärna med schampot i samma serie för att uppnå maximal effekt. Efter schamponeringen så sköljer du noga och handdukstorkar. Därefter applicerar du Olaplex No 3 i hela håret (undvik att få produkten ända in till rötterna då de kan tyngas ner).

När du har applicerat produkten så väntar du i minst 10 min. Jag brukar dock sova med inpackningen för att den verkligen ska få hinna verka. När det är dags att skölja så sköljer jag riktigt ordentligt och avslutar hela processen med balsam.

Olaplex är en hårbehandling som reparerar håret och gör att det känns mycket friskare. Testa om du har blekt håret och vill ge det nytt liv igen, resultatet är oslagbart!


2. Davines Nounou Nourishing Repairing Mask 250ml

Ger massor med fukt och reparerar

Inget att anmärka på

Det här är en proteinrik mask som är fantastisk! Den både reparerar och återfuktar håret. Jag älskar även förpackningen då man ser hur mycket som är kvar utan att behöva öppna locket, den är lätt att öppna och stänga och står stadigt i duschen.

Att det här är en mask som verkligen reparerar håret märkte jag av nu i somras - mitt hår har nämligen varit riktigt torrt och tråkigt. Jag har aldrig haft problem med håret på sommaren tidigare men i år har det varit väldigt statiskt och torrt.

Redan efter en omgång kändes det mycket mer återfuktat och efter att ha använt den 1-2 ggr i veckan i en månad så var håret riktigt fint igen.

Jag rekommenderar verkligen den här masken till dig med blekt hår som behöver en Intensivt reparerande mask med mycket näring


3. L'Oreal Serie Expert Pro Longer Professional Mask 250ml

Mindre friss, glans och mjukhet

Har inget att klaga på

Mitt hår är blekt och blir därför ganska frissigt om jag låter det självtorka. Om jag inte använder den här inpackningen då! Då går det jättebra att bara låta håret självtorka och borsta igenom det när det är helt torrt. Det är ett väldigt bra betyg i min värld.

Det här är en väldigt krämig inpackning som är lätt att fördela i håret. Den doftar gott - lite blommor blandat med godis.

Produkten är dryg och du kommer långt med en liten mängd. Jag har haft min burk i två månader och än är det mycket produkt kvar.

För dig som vill ha glansigt och följsamt hår utan friss. Har du tur fungerar den lika bra för dig som för mig och låter ditt hår självtorka snyggt utan att bli frissigt.


4. Maria Nila Palett Sheer Silver Masque 250ml

Ger en fin kall färg, doften

Ej för dem med MYCKET varma nyanser

Perfekt för dig som vill vårda ditt blonda hår och samtidigt bibehålla en kall ton.

Maria Nilas hårmask Sher Silver är en näringsrik och återfuktande mask som ger håret en väldigt fin glans. Glansen och lystern fås från björnbärsextrakt och det är även dessa extrakt som gör att masken luktar så gott.

Sheer Silver Masque gör håret lent, mjukt och ger precis lagom mycket kalla toner.

Resultatet på just mitt hår blev inte sådär gråkallt men inpackningen tog bort de varma tonerna som börjat smyga sig på. Det här är alltså inte en superintensiv silvermask, utan den passar dig som vill fräscha upp håret och hålla de varma tonerna borta.

I denna mask finns även Maria Nilas "Colour Guard Complex" som skyddar håret mot bland annat UV- strålar och värme. Som namnet antyder så skyddar det även hårfärgen.

För dig som vill ha en kallare nyans och samtidigt vårda håret.


5. Redken All Soft Heavy Cream Mask 250ml

Väldigt återfuktande

Locket kan bli lite "halt"

Har man blekt håret är det allt som oftast väldigt torrt. Då kan man behöva en ordentlig fuktinpackning. Den här från Redken är grym!

Som namnet antyder är det en tungviktare vi har att göra med, den är en riktig fuktbomb! Jag tyckte att håret blev väldigt lent och mindre frissigt redan efter en användning. Hårstråna kändes även mycket spänstigare och inte alls lika torra.

Jag gick nyligen från att vara riktigt mörk till väldigt ljus i håret och tack vare den här (1-2 ggr i veckan, i kombination med Olaplex No 3 en gång i veckan) så mår mitt hår riktigt bra och ser fint ut. Det är så kul när man verkligen hittar produkter som håret gillar.

För dig som vill ha MYCKET fukt!


6. Fanola No Yellow Mask 1000ml

Vårdar och motverkar gula toner

Intensiv, kan slå över till lila

Här har vi en anti yellow-mask som ger ditt hård vård samtidigt som den motverkar gula pigment.

Ett blekt hår tenderar att dra åt det gula hållet efter ett tag. Det kan också finnas gula pigment kvar precis efter blekning. Dessa gula toner vill de allra flesta få bort och då kan en sådan här mask vara ett bra inköp.

Jag gillar denna produkt från Fanola skarpt, håret känns mjukt och återfuktat efter användning. Men framförallt så innehåller den riktigt mörka pigment som dämpar gula toner väldigt bra.

Jag brukar ha den i handdukstorkat hår i ca 5-10 min beroende på hur pass kall nyans jag vill ha. Man får testa sig fram lite med tiden, på en del kan färgen slå över till lila om man låter den sitta i för länge. Allt beror på hur ljus din hårfärg är är och hur skört ditt hår är.

För dig som vill dämpa gula toner i håret utan att slita på det, som ett silverschampo kan göra.


7. Ida Warg Silver Mask 300ml

Lukten, perfekt blond, kall nyans

Kunde ge mer fukt

En riktigt bra silvermask som ger en kall blond färg.

Mitt hår har en tendens att dra åt det varma hållet när jag är blond. Så en bra silvermask är ett måste för mig om jag vill ha den där kalla färgen som jag så gärna vill ha.

Den här masken från Ida Warg är riktigt bra för det. En återkommande grej, som jag inte förstår varför tillverkare inte ändrar på, är utformningen av burken. För det är inte lätt att stå med blöta händer och få av och på locket. Men med tanke på hur bra den här är så är allt förlåtet.

Jag hade i masken i två goa låtar som den fick verka, så säg runt 6-7 minuter. Då fick jag ett jättefint kallt resultat, precis som jag önskade. Håret blev även mjukt och lent vilket såklart är ett plus. Pigmenten i masken är riktigt mörkt violetta och produkten luktar som godis.

För dig som vill ha en snygg kall nyans och mjukt, lent hår på köpet!


8. Revlon Uniq One All In One Lotus Flower Hair Treatment 150ml

Multifunktionell, lukten

Golvet kan bli halt, stå på handduk

Här har vi en leave-in-produkt i sprayform. Just denna i blått med lukt av lotusblomma är min favorit. Den finns även i dofterna Green Tea, Kokos och Original.

Du får i den här flaskan allt som kan tänkas behövas för att håret ska få så bra vård som möjligt. Den är nämligen en 10-i-en-produkt. Den är värmeskyddande, mjukgörande, återuppbygger ditt skadade hår, gör håret glansigt och motverkar frissighet, skyddar mot UVA-/UVB-strålar, skyddar och bevarar färg, gör håret mer lättstylat och medgörligt, gör så att frisyren håller bättre, förebygger slitna toppar och ger håret en naturlig fyllighet.

Jag sprayar den i mitt handdukstorkade hår efter att jag har duschat och låter det självtorka. Jag använder det också som skydd om jag ska styla med värme.

För dig som vill ha en allt-i-ett-produkt.


9. LANZA Healing ColorCare Trauma Treatment 150ml

Djupvårdande, reparerande, doften

Jag har inget att anmärka på

När du vill få ett fint resultat utan att knappt behöva göra något alls!

Lánza har här en reparerande produkt som man lämnar kvar i håret efter tvätt. Den luktar väldigt gott, tänk tropiska frukter.

Produkten har två användningsområden som jag tycker går hand i hand vid regelbunden användning. Du kan dels använda den som en förberedande produkt INNAN färgning. Vid regelbunden användning får den nämligen hårfärgen att fästa bättre och jämnare tack vare att den jobbar på hårets struktur. Detta gör du vid behov och applicerar produkten i handdukstorkat hår.

Sen kan man även använda den EFTER att man har färgat eller blekt håret, det är det jag gör. Jag använder den vid varje tvätt en period efter att jag blekt håret. Den stärker då upp håret och gör det mer elastiskt och tillför fukt. Används i handdukstorkat hår och sköljs inte ur.

Supervårdande produkt, bäst för färgat hår! Men även för hår som ska färgas 😁


Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer