Prisjakt
HemPrisjakts experterElscootrarTopplista - Bästa elscootern

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa elscootern

25 februari 2024

I den här listan tipsar jag om olika typer av elsparkcyklar för olika typer av körning och ändamål. Det här blir riktigt kul och jag ska göra mitt yttersta för att berätta om de scootrar jag tycker passar in här! Jag kommer att dela med mig av egen erfarenhet men det kan också hända att jag tipsar om en och annan scooter som jag inte har stått på själv. Men i de fall har jag gjort min research! Ha i åtanke att ingen scooter är sämre eller bättre än den andra, de har olika syften och passar olika personer. Förutom att tipsa om elscootrar här på Prisjakt driver jag även YouTube-kanalen Ernie Rides. På med scooterglajjorna för nu blir det åka av!

1. Vsett 11+

Stort batteri, turboknappen, stabilitet, grym strålkastare

Tung, krånglig att fälla i hop, dyr, ej för alla

Vsett 11+ är en monsterscooter för den som vill ha något bland det värsta och bästa! Och har budgeten till det...

Givetvis finns det fler monsterscootrar men jag väljer Vsett för att jag själv har testat den och kan berätta mer kring min upplevelse.

Den här scootern är utvald för dig som fått blodad tand, som är en inbiten scooterentusiast och inte har något emot att leva snålt någon månad för att ha råd.

Vsett 11 är inte bara ett kraftpaket, ni ser den dubbla styrstammen på bilden, denna ger en hög stabilitet som indirekt skapar förutsättningar för bekymmersfritt framförande.

Skulle det mot förmodan vara så att man saknar lite drag i normalläge, finns även en Turboknapp som under en kort stund boostar kraften i motorerna! Vsetts dämpning bidrar med hög komfort och du kan utan problem hoppa nedför en trottoarkant eller varför inte ta en tur lite offroad? Vsett 11 är en elscooter med lång räckvidd, upp till 160 km och därmed bäst i listan.

En stor strålkastare hjälper dig i mörkret och skulle det gå lite för fort vid något tillfälle så får du snabbt stopp på scootern med de två hydrauliska bromsarna.

Batteriet på 31.2 Ah tar mellan 8-16 timmar att ladda. Vsett 11+ har en IP44-klassning vilket innebär visst skydd mot smuts och vätska.

Ett sådant här monster tar man inte med sig hur som helst, vikten ligger på 58 kg och även om den är fällbar i styrstammen, tar den mycket plats.

Superskoj scooter för en andrenalinjunkie men inte för alla!


2. Zero Scooters 10X 52V 23Ah

Zero Scooters 10X 52V 23Ah
E-Wheels

15 990 kr

GripenTrade

18 980 kr

Kraftfull, kul, räckvidd

Tung!

ZERO 10X är fortfarande för entusiasten som vet vad den vill ha, men med snäppet mindre kraft och billigare pris än Vsett 11+.

Det är en mångsidig scooter som är lite av en lättviktare i jämförelse med förstaplatsen som påminner mer om en stridsvagn.

10X är dock fortfarande en stabil och kraftfull scooter som ger förutsättningar för mycket skoj körning. I och med att den är mindre i storlek än 11+ så är den också lättare att manövrera.

Det stora batteriet ger en lång räckvidd på upp till 110 km, du kan därmed maxa din körning utan att vara rädd för att batteriet ska ta slut.

Scootern riktar sig till dig som vill ha kul, som går i gång på kvick acceleration, lite offroadkörning, eller kanske dragrace med en motsvarande scooter?

Kort och gott, en superskoj scooter som inte går av för hackor. Den är tyngre men ändå lite av en lättviktare bland monsterscootrar med sina 35 kg.


3. Segway KickScooter Max G30E II

Slitvarg, fram/bakljus för mörkerkörning, IPX5-klassning

Någon slags stötdämpning hade varit trevligt

Ninebots scootrar är kända för att vara slitvargar och pålitliga trotjänare. Ninebot by Segway Max G30E II är en prisvärd elsparkcykel som passar de allra flesta.

Just denna har jag inte kört själv, men den samlade bedömningen med input av bekanta som kört den som pendlingsscooter, är att den inte går av för hackor!

Det lägre priset blir attraktivt för dig som söker en enkel och pålitlig scooter men utan stora kompromisser.

Den har inga externa stötdämpare som storebrorsan Max G2 t.ex., men de luftfyllda däcken räcker bra för vägkörning och något lättare terräng.

Max G30E II passar bra till pendling och med sin IPX5-klassning, gör det inget om det kommer lite regn medan du kör heller.

Ninebot Max G30E II har en vikt på 18 kg och en räckvidd på upp till 65 km. Ett bra alternativ för många!


5. Xiaomi Mi Electric Scooter 3 Nordic Edition

Smidig, priset, enkel att förstå, bra budgetalternativ

Klenare motor, avsaknad av dämpning

Sist och faktiskt minst, en Xiaomi som jag själv inte stått på. Eller, jag har kört en liknande modell från dem och den fyllde sitt syfte.

Det här är en scooter i budgetsegmentet och passar den som är ute efter just det. Xiaomi Mi Electric Scooter 3 är verkligen Basic och körningen den passar för är främst stadskörning, slät asfalt och kortare turer ned till lokala handeln, åka från busshållplatsen till jobbet/skolan med t.ex.

Men, det som är bra med denna typ av scootrar, är också att de väger ganska lite. Denna väger 13.2 kg och är lätt att fälla ihop. Den passar därför bra att ta med på lokaltrafiken, lägga in i bilen på väg till campingen eller stuva undan i hemmet.

Det är inte mycket till komfort, så att ge sig ut offroad eller grusvägar är inte att rekommendera.

Jag tar med den här på listan för att jag vill presentera ett alternativ för den som vill ha något att åka på men som inte kan lägga ut för mycket pengar eller bara är mer sparsam av sig. Men också bara söker ett bra alternativ för att köra i stan på. Jag tänker mig också att man då kanske inte är på jakt efter en värstingscooter, eller behöver dubbla stötdämpare 😄

Det är en klen scooter, en motor på blyga 300W kommer att ta dig fram på raksträckor men backar blir en utmaning och i synnerhet om du är en tyngre förare, som jag själv på 85 kg.

Mi Electric Scooter 3 har en räckvidd på va 30 km. Det räcker fint för korta turer - men vill du ut på långtur - glöm inte att vända medan du har minst 50% batteri kvar.


Det började med en Voi... Efter ett par åkturer med hyrscooter, kändes det rimligt att spara på slantarna via en investering i en egen scooter. Den första scootern jag köpte var en Wolf Warrior, en riktig best. Efter första åkturen var jag fast. Jag började leta efter likasinnade, hittade lite kompisar i Linköping att åka med, och vips... så köpte jag en ny scooter. Ytterligare en best men med bättre komfort och åkandet blev helt plötsligt ännu roligare, nu gick det ju att ta några rundor i lokala skateparken också då fjädringen var utom denna värld. Hur som helst, sen startade jag Youtubekanalen @ErnieRides och började göra videos, köpte ytterligare ny scooter, och så blev det ytterligare en. Den första btw, är såld så nu har jag bara tre stycken. Jag har kört en del scooter också hos olika återförsäljare, det kan ni se mer kring om ni kollar in kanalen på youtube. Och när Prisjakt hörde av sig med erbjudande att bli expert här, så ah... kan jag inte annat än att tacka ja. Nu väntar jag på första leveransen av scootrar, ska bli himla roligt att testköra och dela med mig till er, mina tankar om dessa.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons