Prisjakt
HemPrisjakts experterCykelvagnarTopplista - Bästa cykelvagnen

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa cykelvagnen

18 februari 2024

Vilken lycka! Nu finns det riktigt bra cykelvagnar som kan användas för att skjutsa barn eller som släpvagn då du handlar. En del går till och med att ha med i skidspåret. Säkerheten har ökat på nyare vagnar och bromsar och detaljer har förbättrats.

Innan du köper en cykelvagn så är det viktigt att ta reda på om den kommer in genom dörren och hur lätt den är att fälla ihop. Se till att den går att montera på cykeln och vilka delar till kopplingen du behöver. Följer det med regnskydd, myggnät och promenadkit? Även om det bara är ett(1) barn som ska transporteras så kan det vara bra att skaffa en vagn som rymmer två, för då får du extra utrymme för bagage.

1. Qeridoo Sportrex1 (Enkelvagn)

Allsidig, bekväm, mycket säker

Bara för 1 barn

Cykelvagn, barnvagn, shoppingvagn eller joggingvagn? Denna kan du använda till allt!

Det är främst säkerheten som gör att jag väljer denna till förstaplatsen. Om vagnen välter så finns det huvudskydd och sidostöd, smarta bälten och skydd i både säte och rygg. Den är helt enkelt en innovativ och mycket säker vagn som uppfyller säkerhetsnormen med råge.

Ett innovativt bladfjädersystem gör att barnet kan sova ostört även när det är gupp på vägen. Vagnen klarar hela 50 kg och den finns i utförande för både ett och två barn. Bagageutrymmet rymmer upp till 28 liter och det finns en platta för att klara högre last.

Sportrex1 hamnar på förstaplatsen för sin höga säkerhet, allsidighet och utmärkta komfort - med den här är det lätt att ta med barnet!


2. Hamax Outback One (Enkelvagn)

Sportig och bekväm

Bara för 1 barn

Här döljs ingenting - utsikten för barnet är kanonbra! Detta är en sportig, multifunktionell och lätt cykelvagn med många finesser.

Fjädringen går lätt att anpassa med en hand för att ge dej en optimal inställning för olika last och underlag. Allt fungerar mycket smidigt, som exempelvis att med en hand klicka loss hjulen och fälla ihop vagnen för att den ska ta minimalt med plats.

Den går blixtsnabbt att förvandla till en joggingvagn. För att snabbt få barnbarnen att somna så sätter vi dom i vagnen och tar en kvällspromenad, vi kommer knappt iväg innan de somnar.

Säkerheten är bra tack vare en en utanpåliggande aluminiumram och vagnen är mycket lättmanövrerad. Den har självklart UV-skyddade fönster, myggnät, solskydd och regnskydd.

En vagn med mycket bra funktioner och som är lätt att hantera.


3. Thule Chariot Sport 2 (Dubbelvagn)

Allsidig, hög kvalitet, lättrullad

Priset

Detta är en kombivagn som går att använda till cykling, promenader, jogging och i skidspåret - perfekt för dig med en aktiv livsstil!

Med ställbart ryggstöd och varje säte för sig så kommer barnen älska att ta en tupplur i vagnen.

Thule är kända för att leverera kvalitet och denna stadiga vagn är inget undantag. Det går enkelt att montera av hjulen och självklart är fjädringen ställbar vilket gör åkturen bekväm.

Jag gillar speciellt skivbromsarna som hanteras lätt från handtaget och de lättrullade hjulen.

Vagnen klarar 45 kg och det finns många olika tillbehör att välja på. Det finns ventiler framtill som enkelt kan justeras för att optimera luftflödet samt avtagbara klämmor som ger ökad ventilation när regnskyddet används.

Thule Chariot Sport är en bekväm och allsidig vagn med hög kvalitet.


4. Thule Coaster XT (Dubbelvagn)

Bra vagn till bra pris, lätt vikt

Saknar fjädring

En bra cykelvagn behöver inte kosta skjortan, det är denna prisvärda vagn med plats för två barn bevis på.

Coaster XT tillverkas av Thule, som generellt har bra kvalitet på sina produkter. Vagnen har två års garanti och registrerar man produkten så kan man få hela 10 års garanti! Ett promenadkit medföljer och många av Thules tillbehör passar vagnen. Vagnen klarar hela 45 kg och väger själv bara 12 kg.

Att priset är så lågt beror på en enklare konstruktion och att den saknar fjädring. Men ska du cykla på ganska jämna vägar så får du en utmärkt vagn att transportera barnen i. Den fungerar suveränt som lastkärra när man exempelvis storhandlar mat.

Den här väljer du för sitt mycket fördelaktiga pris och ändå höga kvalitet.


5. Hamax Traveller (Dubbelvagn)

Hög kvalitet till lågt pris

Går inte att luta sitsen

Hamax är duktiga på cykelvagnar. Här är en för två barn till ett mycket bra pris!

Den är lätt, 13 kg, och med ett extra hjul fram fungerar den även som barnvagn. Den är riktigt bra, speciellt vid ojämn terräng.

Vagnen klarar två barn som väger 22 kg (total maxvikt 45 kg) och är 117 cm långa. Barnen sitter något bakåtlutade och det går tyvärr inte att justera lutningen.

Utrymmet för barnen är tillräckligt och det finns mycket plats för packning baktill vilket är extra trevligt. Det är både enkelt att fälla ihop vagnen och att montera den på cykeln. Handtaget baktill är justerbart i höjdled.

Vagnen är utrustad med fempunktsbälten som gör att barnen sitter säkert. Vill du använda vagnen för babyn så finns det en insats för det, men barnet bör vara minst 6 månader.

En väl genomtänkt och lätt cykelvagn till ett lågt pris.


6. Burley Bee (Enkelvagn)

Hög kvalitet och stadig

Saknar hjul för promenader

Burley är kända för sina funktionella produkter av hög kvalitet. De startade sin produktion för ca 40 år sedan.

Denna vagn är gul som ett bi och finns i utföranden för ett eller två barn. Vill du ta en tur på en grusväg eller på stranden så går det tungt, då hjulen sjunker ner. MEN då finns det riktigt feta däck som tillbehör!

Detta är enkelvagnen som väger ca 10 kg och har en maxkapacitet på 34 kg. Utrymmet är på hela 40 liter för allt extra som kan behövas. Den har dessutom UV-skydd, insektsskydd och regnskydd.

För att hålla ner priset har Burley valt att inte bygga in någon fjädring. Det ingår heller inget "strollerhjul" (den kan alltså inte användas som barnvagn) och det går inte att ändra lutning på sätet.

En stabil vagn med hög kvalitet, men utan extra finesser.


Jag följer elcykelmarknaden noga både i Sverige och i Tyskland och läser "allt" jag ramlar över om elcyklar. Marknaden utvecklas snabbt och när det kommer nyheter till butiker så brukar jag provcykla och granska hur de är byggda. Under åren har det blivit mer än 150 000 km med många olika typer av cyklar, nu blir det mest elcyklar och i stallet står det för närvarande fyra stycken - den senaste jag köpte var en eMTB.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons