Green Friday 2020

Green Friday 2020

Green Friday är som Black Friday, men mindre. Dagen lanserades av CDON 2016 och allt fler butiker hänger på. Den 24 april 2020 samlar vi erbjudanden från alla våra butiker (sammanlagt över 5 000) här. Vi kontrollerar att det verkligen är bra erbjudanden, men håll gärna ett öga på prishistoriken.

Var först i könBevaka produkterna du vill köpa så meddelar vi dig så fort de blir billigare. Vi kollar mer än 5 000 butiker flera gånger varje dag så att du slipper.

Om Green Friday 2020

iStock.com / GeorgeRudy

Green Friday 2020

Green Friday är en readag som infaller fredagen den 24 april 2020 och följs av Green Weekend som sträcker sig över lördagen och söndagen den 25-26 april.

Green Friday introducerades under 2016 av CDON som en vårvariant av höstens Black Friday. Istället för att bara fokusera på kampanjerbjudanden och prissänkningar så uppmanas butiker att klimatkompensera dagens shopping på olika vis av CDON. Därav namnet Green Friday.

Som en relativt ny readag är spridningen hos svenska nätbutiker inte lika stor som under Black Friday. 2018 valde Elgiganten att haka på readagen med erbjudanden och idag har flera butiker kampanjerbjudanden kopplade till Green Friday.

Under 2020 valde CDON att flytta sin Green Friday-kampanj till hösten och istället döpa om sin rea i april till Spring Friday. Andra butiker fortsätter genomföra Green Friday i april.

Så billigt var det under Green Friday 2019

När vi granskar prishistoriken i butikerna ser vi generellt små prisförändringar med två nämnvärda undantag. 2019 års statistik visade på en generell prisminskning i alla kategorier. Mellan den 26 och 28 april sjönk genomsnittspriset med fem procent jämfört med dagarna före.

Här är prisförändringen i Prisjakts produktsegment under Green Friday och Green Weekend jämfört med tre dagar tidigare:

Två segment som utmärker sig är Spel & Film där genomsnittspriset rasade med 44 procent samt Foto & Video som enda kategori där genomsnittspriset faktiskt ökade under readagarna. Tänk på att förändringarna i enskilda kategorier kan variera stort och skiljer sig från statistiken i huvudsegmenten.

Bästa erbjudandena – Just nu

Visa alla deals

Kampanjen är över

Besök en av våra pågående kampanjer istället

Pågående kampanjer

Dagens Deals

Hitta de bästa erbjudandena

Besök kampanj