Månadens spel – Hoa

Ett vackert ritat och stressfritt plattformsspel på PC och Switch

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 24 juni 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Hoa är ett vackert ritat plattformsspel för dig som tycker om lugna pusselspel.

Du spelar som en liten älva utan minnen om vem hon är eller var hon kommer ifrån. Ditt mål är att ta dig till ditt hemland och ta reda på vem du är och varför du lämnade din familj.

När du når dina hemtrakter finner du att alla invånare har fallit i en djup dvala. Du måste väcka dem och ta reda på vad de vet, och låta dem hjälpa dig på vägen mot drömvärlden Land of the Spirits.

Under tiden som att du tar dig framåt i berättelsen utvecklar din älva nya krafter som hjälper dig att klara alla kluriga pussel längs vägen.

All grafik i Hoa är handritad av artister från spelstudion PM Studios. Musiken är komponerad för att både matcha estetiken i spelet och samtidigt ha en avslappnande effekt på spelaren.

Ett utmärkt spel för dig som vill njuta av några lugna speltimmar alltså.

Här kan du skaffa Hoa

Våra tidigare månadens spel

Se alla våra månadens spel här

Fler tips på stressfria och lugna spel

Om du vill ha fler tips på avkopplande och lugna spel så får du det i vår artikel 7 stressfria spel för avkopplande gaming i sommar. Här kan du läsa mer om populära spel som Firewatch, Stardew Valley och RiME. Du får en kort beskrivning till varje spel, en kort video som visar hur spelet ser ut samt vägar till de butiker som säljer spelen.

Se alla våra speltips här