Prisjakt

Månadens spel – se alla våra utvalda spel för 2020/2021 här

Ghost of Tsushima, Outriders, Horizon Zero Dawn, Ratchet & Clank: Rift Apart

Här tipsar vi om några av de senaste och bästa spelen som finns till PC och spelkonsol idag.

Varje månad belyser vi ett nytt och hett spel som nyligen släppts. I juli var det exempelvis omtalade Ghost of Tsushima till Playstation 4 och i februari tipsade vi om sista spelet i Hitman-triologin.

Till varje spel kan du se en videotrailer, läsa om spelets innehåll och se vilka varianter av spelet som går att köpa. Vi lyfter också fram detaljer som vi tycker är extra viktiga att veta både före och efter du köpt spelet.

Vilket spel är din favorit under 2020/2021? Skriv ett mejl till oss och berätta.

Lästips:

Prisjakt & Godsent – ett samarbete för bättre beslut

Skicklighet är viktigt inom e-sport, men rätt utrustning har också stor betydelse. Prisjakt är en stolt sponsor av e-sportlaget Godsent, som är ett av de ledande lagen i spelet Counter-Strike: Global Offensive. På våra spelarsidor delar lagmedlemmarna med sig av sina bästa utrustningstips och inställningar, så att du kan fatta bättre beslut.

Läs mer om samarbetet och se alla spelare här.

Våra favoritspel från 2021

Call of Duty: Vanguard

December

Axla rollen som specialsoldat i nya Call of Duty: Vanguard. Kämpa dig genom andra världskrigets ikoniska slagplatser och störta SS-ledaren Heinrich Freisinger för ett slut på kriget. Eller slåss mot zombier med dina vänner – valet är ditt.

Läs mer om Call of Duty: Vanguard här

Dark Picture Anthology: House of Ashes

November

Det fjärde spelet i The Dark Pictures Anthology-serien är här. Precis som i tidigare spel är House of Ashes en fristående titel med ett underliggande skräcktema och en filmisk känsla där du som spelaren måste ta de viktiga besluten.

Läs mer om House of Ashes här

Far Cry 6

Oktober

Större, snyggare och våldsammare än något annat spel i Far Cry-serien. Nya Far Cry 6 finns att spela på PC, Xbox, Playstation och Stadia från den 7 oktober 2021.

Läs mer om Far Cry 6 här.

Hoa

September

Hoa är ett vackert ritat plattformsspel för dig som tycker om lugna pusselspel. Styr din lilla älva och hjälp henne återfå sina minnen om vem hon är och varför hon lämnade sin familj.

Läs mer om Hoa här.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Augusti

Från den 16 juli kan du spela The Legend of Zelda: Skyward Sword HD – en förbättrad remaster av originalspelet med samma namn från 2011. Allt från originalspelet finns med och nu stöds även Amiibo om du vill använda det.

Läs mer om The Legend of Zelda: Skyward Sword HD här.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Juli

Superduon Ratchet och Clank är tillbaka i det nya, Playstation 5-exklusiva spelet Rift Apart. Med nya vapen, fler karaktärer än någonsin och förbättrad grafik kastar du dig genom olika dimensioner i jakten på ett ondskefullt hot från en annan verklighet. Hur spännande låter inte det?

Läs mer om Ratchet & Clank: Rift Apart här.

Mass Effect Legendary Edition

Juni

Mass Effect Legendary Edition är ett nysläpp av de klassiska spelen i Mass Effect-serien. Alla spelen har fått ny grafik och är optimerade för moderna datorer och spelkonsoler. Dessutom har alla spelen fått en mängd kvalitetsjusteringar som ska göra dem roligare att spela. Vi är supertaggade!

Läs mer om Mass Effect Legendary Edition här

Outriders

Maj

Outriders är ett action-RPG som premierar en aggressiv spelstil där du alltid är på tårna för att hålla dig vid liv. Spelet är våldsamt, blodigt och lämpar sig bäst den vuxna spelarskaran. Du kan använda dina vapen eller magiska förmågor för att slå dig fram över slagfälten, själv eller tillsammans med vänner.

Läs mer om Outriders här

Valheim

April

Valheim är ett svenskt succéspel som sålt i mer än fem miljoner exemplar på under en månad. Utforska en stor, öppen karta som viking, kämpa mot bossar och bygg det grymmaste vikingalånghuset du någonsin existerat. Valheim är som Minecraft, men på vikingatiden.

Läs mer om Valheim här

Little Nightmares II

Mars

Ta fram den mysigaste kudden du kan hitta och svep in dig i en skön filt – det är äntligen dags att spela efterföljaren till populära skräck-äventyrsspelet Little Nightmares.

Läs mer om Little Nightmares II här

Hitman 3

Februari

Hitman 3 är det sista spelet i World of Assassination-triologin. Med förbättrad grafik, nya spelmoment och en spännande berättelse är det här slutet på den moderna omstarten för Hitman-serien.

Läs mer om Hitman 3 här

Cyberpunk 2077

Januari

Cyberpunk 2077 är ett förstapersons action-RPG som baseras på brädspelet med samma namn från 1988. Axla rollen som legoknekten V och utforska enorma staden Night City samtidigt som du utför uppdrag, både för pengar och för din egen överlevnad.

Läs mer om Cyberpunk 2077 här

Våra favoritspel från 2020

World of Warcraft: Shadowlands

December

Shadowlands är den senaste expansionen till World of Warcraft. Expansionen tar dig bortom de levandes värld, till en plats som normalt är dold för hjältarna i spelet. Shadowlands öppnar flera nya områden att utforska, har ett omarbetat nivåsystem och gör att du kan uppleva tidigare expansioner på ett enklare och roligare sätt.

Läs mer om World of Warcraft: Shadowlands här

Marvel’s Avengers

November

I september släpptes Avengers, ett spel som låter dig axla rollen som superhjälte i Marvel-universumet. Styr dina favorithjältar antingen själv eller tillsammans med vänner i ett flerspelarläge. Här kan du läsa mer om Marvel's Avengers och se om spelet är något för dig.

Läs mer om Marvel’s Avengers här

Horizon Zero Dawn (PC)

Oktober

När Horizon Zero Dawn släpptes 2017 blev det ett av årets mest omtalade spel till Playstation 4. Tre år senare släpptes spelet äntligen till PC med stora grafiska förbättringar. Här kan du läsa mer om Horizon Zero Dawn och de episka äventyr som väntar Aloy, den karaktär du styr genom de stora och öppna vidderna i spelet.

Läs mer om Horizon Zero Dawn här

Ghost of Tsushima

September

Möt de invaderande mongolerna i ett 1200-talets Japan som en av de sista överlevande samurajerna på ön Tsushima. Ta fram dina snabbaste reflexer, vässa stålet och sätt stopp för Khotun Khan innan han når det japanska fastlandet med sin arme. För att lyckas måste du se bortom den hedervärda stridsstil som präglat samurajerna och blir ett spöke som rör sig i skuggorna.

Läs mer om Ghost of Tsushima här

The Last of Us Part II

Augusti

The Last of Us Part II är en efterföljare till spelet med samma namn som släpptes 2013. Där första delen blev hyllat för sin berättelse, atmosfär och spelstil så är The Last of Us Part II mer omtalad för sin mörkare och våldsammare ton. Följ Ellie, Joel och flera nya karatärer på en ny och spännande resa.

Läs mer om The Last of Us Part II här

Minecraft Dungeons

Juli

I nya Minecraft Dungeons axlar du och dina vänner rollen som hjältar i ett nytt actionäventyr som inte liknar något du sett i Minecraft-världen tidigare. Kämpa er genom nivå efter nivå med upp till fyra samtidiga spelare för att slutligen möta den onda Arch-Illager. Ta dig genom lummiga skogar, heta öknar och bitande kalla vinterlandskap i jakten på magiska föremål och spännande uppdrag.

Läs mer om Minecraft Dungeons här

Trials of Mana

Juni

Trials of Mana är ett japanskt rollspel (JRPG) som släpptes 1995 under namnet Seiken Densetsu 3. Den nya versionen som släpptes 2020 har moderniserats med ny 3D-grafik, engelskt tal och ett omarbetad musik. En annan nyhet är att alla karaktärerna har fått nya klasser att ta del av. Axla hjälterollen och ta upp jakten på ondskans makter i en värld som står på ruinens kant.

Läs mer om Trials of Mana här

Final Fantasy VII

Maj

Final Fantasy VII Remake är en omarbetad version av det ikoniska spelet med samma namn från 1997. Ett actionrollspel med miljontals fans världen över och som många anser är ett av de bättre i serien. Det här är bara den första av flera delar som tillsammans utgör den fullständiga berättelsen i gamla Final Fantasy VII. Varje del är ett fullstort spel, så vänta inte med att klara det första innan nästa släpps.

Läs mer om Final Fantasy VII här

Animal Crossing New Horizon

April

Animal Crossing-serien är en livssimulator som trollbundit mängder av spelare världen över. Och med New Horizon kommer serien äntligen till Nintendo Switch för första gången. Ta kontrollen över din karaktär och skapa ett eget litet paradis som du kan springa runt på, antingen själv eller med dina vänner. Det här spelet är barnanpassat och är lika populärt hos barn som vuxna.

Läs mer om Animal Crossing New Horizon här

Warcraft III Reforged

Mars

Warcraft III Reforged är en omarbetad variant av det klassiska spelet Warcraft III som släpptes 2002. Trots en starkt kritiserad lansering i januari 2020 med buggar och felaktigheter som plågade spelarna så har Blizzard uppdatering för uppdatering arbetat sig närmare en riktigt bra omarbetning. Här kan du läsa mer om Warcraft III Reforged och se en trailer på spelet.

Läs mer om Warcraft III Reforged här

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 11 december 2020

Uppdaterad: 3 maj 2023

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. 

Så bra är Xbox Series X och Playstation 5

Visste du att vi har recenserat både Xbox Series X och Playstation 5? Vi kan på rak arm säga att nya generationens spelkonsoler är ruskigt snabba, lättanvända och att spelen är grafiskt bländande vackra. En av spelkonsolerna gav oss lite mer huvudvärk än den andra. Läs våra recensioner så får du reda på vilken.

10 spel som kommer till Xbox Series X och Playstation 5

Missa inte de här 20 spelen som släpps till Xbox Series X och Playstation 5. De nya spelkonsolerna är mycket kraftfulla vilket gör att spelen kan göras större, snyggare och mer avancerade. Här tipsar vi om kommande spel som du absolut måste hålla ett öga på under 2021.