Kategorier
Prisjakt

Månadens spel – se alla våra utvalda spel för 2020/2021 här

Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077, Horizon Zero Dawn, Shadowlands

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
11 december 2020

Uppdaterad:
26 mars 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. 

Här tipsar vi om några av de senaste och bästa spelen som finns till PC och spelkonsol idag.

Varje månad belyser vi ett nytt och hett spel som nyligen släppts. I juli var det exempelvis omtalade Ghost of Tsushima till Playstation 4 och i februari presenterar vi sista spelet i Hitman-triologin.

Till varje spel kan du se en videotrailer, läsa om spelets innehåll och se vilka varianter av spelet som går att köpa. Vi lyfter också fram detaljer som vi tycker är extra viktiga att veta både före och efter du köpt spelet.

Vilket spel är din favorit under 2020/2021? Skriv ett mejl till oss och berätta.

Lästips:

Valheim

Valheim är ett svenskt succéspel som sålt i mer än fem miljoner exemplar på under en månad. Utforska en stor, öppen karta som viking, kämpa mot bossar och bygg det grymmaste vikingalånghuset du någonsin existerat. Valheim är som Minecraft, men på vikingatiden.

Läs mer om Valheim här

Little Nightmares II

Ta fram den mysigaste kudden du kan hitta och svep in dig i en skön filt – det är äntligen dags att spela efterföljaren till populära skräck-äventyrsspelet Little Nightmares.

Läs mer om Little Nightmares II här.

Hitman 3

Hitman 3 är det sista spelet i World of Assassination-triologin. Med förbättrad grafik, nya spelmoment och en spännande berättelse är det här slutet på den moderna omstarten för Hitman-serien.

Läs mer om Hitman 3 här.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 är ett förstapersons action-RPG som baseras på brädspelet med samma namn från 1988. Axla rollen som legoknekten V och utforska enorma staden Night City samtidigt som du utför uppdrag, både för pengar och för din egen överlevnad.

Läs mer om Cyberpunk 2077 här.

World of Warcraft: Shadowlands

Shadowlands är den senaste expansionen till World of Warcraft. Expansionen tar dig bortom de levandes värld, till en plats som normalt är dold för hjältarna i spelet. Shadowlands öppnar flera nya områden att utforska, har ett omarbetat nivåsystem och gör att du kan uppleva tidigare expansioner på ett enklare och roligare sätt.

Läs mer om World of Warcraft: Shadowlands här.

Marvel’s Avengers

I september släpptes Avengers, ett spel som låter dig axla rollen som superhjälte i Marvel-universumet. Styr dina favorithjältar antingen själv eller tillsammans med vänner i ett flerspelarläge. Här kan du läsa mer om Marvel's Avengers och se om spelet är något för dig.

Läs mer om Marvel’s Avengers här.

10 spel som kommer till Xbox Series X och Playstation 5

Missa inte de här 20 spelen som släpps till Xbox Series X och Playstation 5. De nya spelkonsolerna är mycket kraftfulla vilket gör att spelen kan göras större, snyggare och mer avancerade. Här tipsar vi om kommande spel som du absolut måste hålla ett öga på under 2021.

Horizon Zero Dawn (PC)

När Horizon Zero Dawn släpptes 2017 blev det ett av årets mest omtalade spel till Playstation 4. Tre år senare släpptes spelet äntligen till PC med stora grafiska förbättringar. Här kan du läsa mer om Horizon Zero Dawn och de episka äventyr som väntar Aloy, den karaktär du styr genom de stora och öppna vidderna i spelet.

Läs mer om Horizon Zero Dawn här.

Ghost of Tsushima

Möt de invaderande mongolerna i ett 1200-talets Japan som en av de sista överlevande samurajerna på ön Tsushima. Ta fram dina snabbaste reflexer, vässa stålet och sätt stopp för Khotun Khan innan han når det japanska fastlandet med sin arme. För att lyckas måste du se bortom den hedervärda stridsstil som präglat samurajerna och blir ett spöke som rör sig i skuggorna.

Läs mer om Ghost of Tsushima här.

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II är en efterföljare till spelet med samma namn som släpptes 2013. Där första delen blev hyllat för sin berättelse, atmosfär och spelstil så är The Last of Us Part II mer omtalad för sin mörkare och våldsammare ton. Följ Ellie, Joel och flera nya karatärer på en ny och spännande resa.

Läs mer om The Last of Us Part II här.

Minecraft Dungeons

I nya Minecraft Dungeons axlar du och dina vänner rollen som hjältar i ett nytt actionäventyr som inte liknar något du sett i Minecraft-världen tidigare. Kämpa er genom nivå efter nivå med upp till fyra samtidiga spelare för att slutligen möta den onda Arch-Illager. Ta dig genom lummiga skogar, heta öknar och bitande kalla vinterlandskap i jakten på magiska föremål och spännande uppdrag.

Läs mer om Minecraft Dungeons här.

Så bra är Xbox Series X och Playstation 5

Visste du att vi har recenserat både Xbox Series X och Playstation 5? Vi kan på rak arm säga att nya generationens spelkonsoler är ruskigt snabba, lättanvända och att spelen är grafiskt bländande vackra. En av spelkonsolerna gav oss lite mer huvudvärk än den andra. Läs våra recensioner så får du reda på vilken.

Trials of Mana

Trials of Mana är ett japanskt rollspel (JRPG) som släpptes 1995 under namnet Seiken Densetsu 3. Den nya versionen som släpptes 2020 har moderniserats med ny 3D-grafik, engelskt tal och ett omarbetad musik. En annan nyhet är att alla karaktärerna har fått nya klasser att ta del av. Axla hjälterollen och ta upp jakten på ondskans makter i en värld som står på ruinens kant.

Läs mer om Trials of Mana här.

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII Remake är en omarbetad version av det ikoniska spelet med samma namn från 1997. Ett actionrollspel med miljontals fans världen över och som många anser är ett av de bättre i serien. Det här är bara den första av flera delar som tillsammans utgör den fullständiga berättelsen i gamla Final Fantasy VII. Varje del är ett fullstort spel, så vänta inte med att klara det första innan nästa släpps.

Läs mer om Final Fantasy VII här.

Animal Crossing New Horizon

Animal Crossing-serien är en livssimulator som trollbundit mängder av spelare världen över. Och med New Horizon kommer serien äntligen till Nintendo Switch för första gången. Ta kontrollen över din karaktär och skapa ett eget litet paradis som du kan springa runt på, antingen själv eller med dina vänner. Det här spelet är barnanpassat och är lika populärt hos barn som vuxna.

Läs mer om Animal Crossing New Horizon här.

Warcraft III Reforged

Warcraft III Reforged är en omarbetad variant av det klassiska spelet Warcraft III som släpptes 2002. Trots en starkt kritiserad lansering i januari 2020 med buggar och felaktigheter som plågade spelarna så har Blizzard uppdatering för uppdatering arbetat sig närmare en riktigt bra omarbetning. Här kan du läsa mer om Warcraft III Reforged och se en trailer på spelet.

Läs mer om Warcraft III Reforged här.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]