Dyrgriparna vi helst vill fynda på Black Friday

Här tipsar vi om populära prylar som sällan går ner i pris, är svåra att få tag på eller som ökat kraftigt i pris den senaste tiden. Passa på att bevaka dina favoriter inför Black Friday och Black Week.

1. Spelkonsolen Nintendo Switch

Foto: Nintendo

Nintendo Switch är spelkonsolen som ständigt finns med på våra topplistor bland de populäraste prylarna på Prisjakt. Det är också en spelkonsol som är känd för att sällan gå ner speciellt mycket i pris.

Efter lanseringen av nya Switch OLED så tror vi att den äldre modellen från 2019 kan tappa ytterligare i pris under Black Friday, vilket ger dig chansen att spara extra mycket pengar om du håller lite i plånboken.

Se alla spelkonsoler på Prisjakt här.

2. Grafikkorten RTX 3080 och 3070

Foto: david, Adobe Stock

Om det är en produktkategori som ständigt verkar öka i pris så är det grafikkort. Den höga efterfrågan i kombination med kretsbrist har drivit upp priserna till rekordnivåer – och det gör kategorin extra intressant inför Black Friday och Black Week.

Det är inte ovanligt att de lite bättre grafikkorten kostar en bra bit över 10 000 kronor idag, speciellt om du kollar på korten i RTX 3070- och 3080-serierna. Eller ännu högre om vi kollar på RTX 4080 och RTX 4090. Med några smarta bevakningar så har du stenkoll om priserna går ner i framtiden.

Se alla grafikkort på Prisjakt här.

3. Spelkonsolen Playstation 5

Foto: Daniel Haaf

Ändra sedan Playstation 5 släpptes i november 2020 så har spelkonsolen varit i det närmaste omöjlig att få tag på i butik till ett bra pris. Den extrema efterfrågan och dåliga tillgången har gjort att de små och få leveranser som sker tar slut på minuter.

Det är osäkert om Black Friday kommer att erbjuda några prissänkningar, men vi rekommenderar att du prisbevakar Playstation 5 ändå. Glöm inte att skriva upp dig på butikernas väntelistor också om du inte redan gjort det.

Se alla spelkonsoler på Prisjakt här.

4. Mobiltelefonerna i iPhone 13-serien

Foto: Apple

Apple har släppt de nya mobiltelefonerna i iPhone 14-serien och därför tror vi att iPhone 13-serien får riktigt bra kampanjerbjudanden under Black Friday. Och priserna har faktiskt minskat ända sedan sommaren.

Vill du skaffa en riktigt bra mobiltelefon, men inte nödvändigtvis köpa de senaste (och dyraste) på marknaden så är iPhone 12-serien värd att titta på närmare på. Speciellt om du redan har andra Apple-prylar hemma. Som Watch och iPad.

Se alla mobiltelefoner på Prisjakt här.

5. Elsparkcyklar

Foto: bortnikau, iStock.com

Det har blivit otroligt populärt att åka på elscooter det här året. Vart man än tittar så verkar det susa förbi en elscooter i full fart. Om du är sugen på att skaffa en egen så bör du hålla ett extra bra öga på Prisjakt under Black Friday.

Höstrusket är på väg i full fart och köpintresset för elscootrar minskar. Vi tror och hoppas på riktigt bra erbjudanden under Black Friday och Black Week. Inte minst på den mest bevakade modellen just nu, Mi Electric Scooter Pro 2.

Se alla elscootrar på Prisjakt här.

6. Hörlurarna Apple AirPods

Foto: Apple

Hörlurarna i AirPods-serien står högt på mångas önskelistor och vi ser alltid ett extra stort intresse inför Black Friday varje år. Det händer att AirPods-modellerna får prissänkningar, men de ofta få och sällan speciellt stora.

Därför är det en riktigt bra idé att prisbevaka din favoritmodell i AirPods-serien i god tid inför Black Friday och Black Week. Det pratas om nya modeller för 2022/2023, bland annat AirPods Max 2, men kan du inte vänta så länge är en bevakning perfekt redan nu.

Se alla hörlurar på Prisjakt här.

7. Spel till spelkonsoler

Om du har en Playstation 5 eller Xbox Series X och vill köpa helt nya spel så har du säkert märkt att priset i vissa fall kan sträcka sig uppåt 800 kronor för ett enda spel. Speciellt om du köper dem på lanseringsdagen via Sonys eller Microsofts egen onlinebutik via spelkonsolen.

Vårt tips är att du väntar in Black Friday och ser om du kan skaffa dina mest efterlängtade spel till extra bra pris. Då hinner priset förhoppningsvis inte bara minska jämfört med lanseringsdagen, utan kanske även ha ett ännu bättre reapris för att det är Black Friday.

Se alla spel på Prisjakt här

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 22 oktober 2021

Uppdaterad: 5 augusti 2022

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Foto: Apple

Missa inte prissänkningarna på iPhone under Black Friday

Missa inte chansen att köpa din nya iPhone till extra bra pris under Black Friday. Vi har samlat alla Apples nyare mobiltelefoner i en överskådlig och praktisk artikel. Där ser du de senaste priserna och får snabba köpråd så att du kan ta ett bättre köpbeslut.

Se Apples nyare mobiltelefoner och de lägsta priserna här.

Läs mer

Foto: leolintang, iStock.com

Här är alla Black Friday-erbjudanden

Missa inte de bästa prissänkningarna under Black Friday och Black Week. Vi har samlat alla erbjudandena under årets största readagar på ett ställe och hjälper dig hitta alla prylar som du gått och väntat på ska gå ner i pris.

Läs mer och se alla Black Friday-erbjudanden