Prisjakt
Annons

Solglasögon

18 207 produkter

Sortera efter:

Solglasögon

Solglasögon skyddar ögonen från solens UV-strålar och gör det enklare att se i riktigt starkt solljus. Här hittar du solglasögon för både vuxna och barn. Välj om du behöver kompletta solglasögon eller clip-ons till befintliga glasögon. Polariserade glas ökar kontraster och minskar reflektioner, fotokromatiska gör glasen mörkare ju starkare ljus de utsätts för. Produkter inom denna kategori kan också kallas Sunglasses.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om solglasögon

Det är inte alla solglasögon som har glas med skydd mot UV-strålning. Har du otur så är det bara vanliga, färgade glas som inte stoppar UV-strålarna överhuvudtaget. Kontrollera alltid så att solglasögonen är märkta med "UV400" eller någon annan, lämpliga märkning. Det kan stå både på glasen och på själva bågen. Om du är osäker på dina nuvarande solglasögonen så kan du ta dem till en optiker som mäter UV-skyddet i glaset.

Polariserade solglasögonen gör att spegelreflexer minskar. Det underlättar när du exempelvis fiskar och kollar på vattenytan, och när du kör bil eftersom reflektioner i vindrutan minskar eller försvinner helt. Det här är ett extra bra glas för dig som är ljuskänslig, kör bil eller åker skidor. Tänk på att polariserade glas och antireflexbehandling inte är samma sak.

Brunt glas: Passar till natur, fiske och golf med en varm ton som framhäver kontraster.

Grått glas: Passar till bilkörning, cykling och löpning med en svalare, men balanserad och neutral ton.

Grönt glas: Passar för allroundanvändning med en svalare ton som förstärker kontraster och behåller färgerna.

Gult glas: Passar för sport och bilkörning i dimma eller mörker med en varm ton som ökar konstraster och lyfter fram detaljer. Ska inte användas i direkt solljus.

Blått glas: Passar för allroundanvändning med en kallare ton och minskade kontraster.

Tonade glas: Passar för allroundanvändning och när du läser mycket med en mörkare ton högst upp och en ljusare ton längre ner.

Fotokromatiska glas ändrar färg beroende på hur starkt ljus som träffar glasen. De kan beskrivas som en kombination av vanliga glasögon och solglasögon. Fotokromatiska glas är normalt helt ljusa inomhus och ändrar färg när du kommer ut i solen. Fördelen är att du slipper byta mellan vanliga glasögon och solglasögon med styrka, nackdelen är att den här typen av glas sällan fungerar bra med kamerablixtar eftersom glaset blir mörkt på alla bilder.

Torka av solglasögonen med en torr och ren mikrofiberduk om de inte är alltför smutsiga. Om det inte räcker kan du skölja av dem med ljummet vatten och använda lite diskmedel eller rengöringssprej på glasen (endast medel för glasögon!). Använd aldrig dina kläder eller grovt tyg eftersom det kan repa glasen. Använd inte produkter med alkohol då det kan missfärga bågarna.