Prisjakt
Annons

Ryggsäckar

7 648 produkter

Sortera efter:

Ryggsäckar

Ryggsäckar är bra när du vill ta med dig många saker, men ha händerna fria. De är utmärkta till vandringsturen, utflykten med skolan och när du vill ta med träningskläderna. Cyklar du ofta rekommenderar vi modeller som sitter tätt mot kroppen och är ordentligt vädertåliga. Höft- och bröstrem gör tunga ryggsäckar bekvämare att bära. Produkter inom denna kategori kan också kallas Ryggsäck.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om ryggsäckar

20 till 40 liter är bra för vardagsanvändning och dagsturer

40 till 60 liter är bra för längre vandringar och helgresor

60 till 80 liter är bra för längre resor och campingturer

En ryggsäck ska kunna husera allt du vill ha med dig samtidigt som den är tålig mot väder och vind, samt att den ska vara bekväm att bära runt på länge. En bra ryggsäck har både bröstrem och höftrem som avlastar vikten. Tänk på vad du ska använda ryggsäcken till så att du har alla utrymmen och småfack som behövs. Vattentät botten skyddar mot väta på marken när du sätter ner ryggsäcken. Läs mer om hur du väljer rätt ryggsäck här.

Vår statistik visar att följande tillverkare var populäraste under 2023:

1) Osprey

2) Fjällräven

3) Db

4) Haglöfs

5) Thule

Om ryggsäcken är rejält smutsig så kan du använda ljummet vatten och mild såpa för att torka av den värsta och mest ingrodda smutsen från tyget. Är ryggsäcken vattentålig så kan du spola av den försiktigt först. När ryggsäcken är avtorkad så använder du en tandborste eller annan liten borste för att komma åt detaljerna, exempelvis dragkedjor. Om din väska är anpassad för vax så fyller du på med ett nytt lager där det behövs. Du kan även använda vattenavstötande spray.

Det är viktigt att du skaffar en ryggsäck som är åtminstone vattentålig så att insidan inte blir blöt vid minsta lilla regn. Undersidan måste vara extra vadderad med helt vattentätt material så att exempelvis datorn och annat känsligt inte tar skada om råkar sätta ryggsäcken i en vattenpöl. Komplettera med ett vattentåligt överdrag om det behövs för extra säkerhet. Kom ihåg att sömmar och dragkedjor är extra utsatta, så kontrollera att de är förstärkta mot väta. Det är inte alla ryggsäckar som har angiven vattenpelare för vattentålighet.