Prisjakt
Annons

Kolsyremaskin

48 produkter

Sortera efter:

Kolsyremaskin

Kolsyremaskiner gör att du slipper bära hem fabriksbubblat vatten från affären. Gör istället din egen läsk direkt i hemmet med hjälp av essenser. Välj om kolsyremaskinen ska ha en medföljande gaspatron och hur många flaskor som följer med i förpackningen. Vanligast är att flaskorna är tillverkade av plast, men de finns även i metall och glas. Produkter inom denna kategori kan också kallas Läskmaskiner.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om kolsyremaskiner

Följer det med en gaspatron

Använder kolsyremaskinen glasflaska eller plastflaska

Vilken typ av låsning används när flasken är monterad

Får kolsyremaskinen plats där den är tänkt att stå

Hur dyra är flaskorna om du måste köpa fler

Hur stora är flaskorna som passar i kolsyremaskinen (vissa är bara 0,5 liter)

Är doseringen av kolsyra helt manuell eller automatisk

Hur hårt måste man trycka för manuell dosering av kolsyra

Att köpa en helt ny kolsyrepatron kostar mellan 50 och 200 kronor. Att byta kolsyrepatronen i butik kostar runt 50 kronor eller mer beroende på vilken butik du går till.

Det kan skilja sig en hel del mellan olika kolsyremaskiner. Förutom designen finns flera andra saker som skiljer modellerna åt. Bland annat hur flaskan monteras i maskinen, om du måste fylla på rätt mängd kolsyra manuellt eller om maskinen fyller rätt mängd åt dig. En del maskiner är elektriska medan merparten är helt mekaniska i utförandet. Det kan också skilja sig i huruvida maskinen bara klarar glasflaskor, plastflaskor eller båda.

Vår köksexpert Paul Allaverdi lovordar kolsyremaskinen Aarke Carbonator III som en snygg och hållbar produkt. Den ger perfekt krispighet i bubblorna och det enda som Paul anmärker på är det något höga priset. Läs hela testet och se fler bra kolsyremaskiner i hans topplista här.

Det beror helt på varför du vill ha en kolsyremaskin. Om det är för att spara pengar kan du göra det i längden då varje liter kostar dig ungefär 1,2 till 1,33 kronor. Det är mycket billigare än att köpa färdig, kolsyrad läsk i butik. Tänk bara på att den initiala kostnaden för en kolsyremaskin behöver räknas in, så det dröjer en hel del flaskor med egenkolsyrat vatten innan du sparar in pengarna.