Prisjakt
Annons

Diskmaskiner

1 701 produkter

Sortera efter:

Diskmaskiner

Produkter inom denna kategori kan också kallas Diskmaskin, Mini Diskmaskin och Integrerad diskmaskin.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om diskmaskiner

Livslängden avgörs främst av vilken modeller du har och hur ofta den används. En bra diskmaskin bör hålla i åtminstone 10 år, men tänk på att du kan behöva byta ut slitdelar som går sönder längs vägen.

Se till att välja en modell som har rätt storlek för ditt kök. Behöver du en integrerad modell som smälter in i rummet så väljer du det. Viktiga saker att tänka på är ljudnivån, vilka diskprogram som finns, om det finns torkningsfunktion och rengöringsprogram för en fräschare diskmaskin. Vill du kunna köra disken när elen är som billigast så väljer du en modell som har fördröjd start.

Rengör diskmaskinen med jämna mellanrum, fyll den enligt anvisning och överdosera inte med diskmedel. Se till att spolarmarna kan rotera fritt och utan att slå i något, rengör filter och använd disksalt om det behövs.

Ja, i längden så får du renare disk och det förbrukas mindre vatten och energi. Dessutom får du mer tid till över för annat, viktigare som behöver göras.

Diskmaskinen rengör du minst fyra gånger per år. Hur ofta beror på hur ofta du använder diskmaskinen och vilka matrester som finns kvar på disken.

Plocka ur alla lösa delar och diska dem under varmt vatten i handfatet. Använd gärna liten handdiskmedel så får du bort rester och fett enklare. Spolarmarna ska kontrolleras så att de små vattenhålen inte är igentäppta. Använd en tandpetare för att göra rent hålen om det sitter kalk i vägen. Torka bort eventuella rester på insidan med en disktrasa och även utsidan. Har diskmaskinen ett rengöringsprogram kan du lägga i en speciell rengöringstablett och få den skinande ren.

Under mellandagsrean är det normalt extra billigt att köpa diskmaskiner. Vår statistik visar att var tionde diskmaskin blir billigare under reaperioden, med en snittsänkning på 24 procent på alla modeller som blev minst 10 procent billigare.

Black Week / Black Friday är en ännu bättre period att köpa diskmaskin på. Här såg vi att en av fem modeller blev billigare och att snittsänkningen var 23 procent på alla modeller som blev minst 10 procent billigare.

Under 2022 är det tre diskmaskiner från Bosch som dominerar vår topplista över de populäraste modellern. Den mest besökta modellen är Bosch SMU4HAW48S, följt av Bosch SMU4HAB48S (svart) och Bosch SMU2ITW04S.

Ja, du kan köra diskmaskinen på natten. Om du har en modell med fördröjd start så ställer du in den till att köra när elpriset är som lägst, vilket normalt är nattetid. Eftersom det är extra riskfyllt att köra elprylar på nätterna så är det bra att ha både en brandvarnare och en vattenvarnare till hands utifall att olyckan skulle vara framme.