Vi älskar alla friterad mat och köper det hellre än att göra det hemma. Troligen för att vi inte äger en fritös. Att fritera i olja i kastrullen ger inte samma resultat då det inte blir lika jämn temperatur om den inte är lämpad för detta. Du måste dessutom ha en termometer för att få till perfekt krispighet. Allt detta går såklart, men blir ofta bortvalt till förmån för hämtmaten.
1
2
3
4
Det är extremt inne med airfryers. Visst, i grunden är det "bara" en varmluftsugn, men eftersom den är så liten blir tillagningen också mer koncentrerad och går snabbare. Dessutom sköter en airfryer sig själv så du kan jobba med annat under tiden. Airfryers är även grymt duktiga på att få till den där tillfredsställande brynta smaken. Jag har gjort vitkål, blomkål, kyckling och massa annat i airfryers och man kan verkligen få gröna alternativ att smaka fantastiskt.
Vad är en airfryer och hur använder du den? Matbloggaren Åse Falkman Fredrikson delar med sig av sina bästa råd och recept. Det här är en oväntat mångsidig köksapparat.