Prisjakt

Airfryer

444 produkter

Sortera efter:

Airfryers & Fritöser

Produkter inom denna kategori kan också kallas airfryer, air fryer, Fryer och fritöser.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om airfryers / fritöser

Den traditionella fritösen använder het olja för att fritera mat. Oljan placeras i fritösen och hettas upp, sedan sänks maten ner i oljan med hjälp av speciell behållare. Du får en krispig och god yta på maten, samtidigt som insidan är ordentligt tillagad, varm och saftig.

Den moderna airfryern använder inte olja likt en traditionell fritös. Istället används varmluft som cirkulerar inuti airfryern. Tillvägagångssättet är som en varmluftsugn, men mer energieffektivt. För att laga mat i en airfryer så behövs ingen olja vilket gör det säkrare, billigare och enklare att laga god mat.

Fördelen med att laga mat i en airfryer är att den drar mindre ström än en varmluftsugn, matlagningen går snabbare och du behöver inte använda någon olja. Dessutom kan du, med rätt airfryer, göra mycket mer än bara pommes frites och potatisklyftor. Det här är ett fantastiskt och praktiskt köksredskap för alla hem.

Det man först tänker på är så klart pommes frites och potatisklyftor. Men en airfryer fungerar även till grönsaker, rotfrukter, kyckling, kött, fisk och mycket annat. Tänk på att välja en airfryer som är anpassad för vad du vill laga. En del modeller har en fast, roterande innerdel som rör runt bland potatisklyftorna och den fungerar inte optimalt med exempelvis fisk och kött. Så kolla noga vad som gäller före köp.

Vår köksexpert avslöjar de bästa airfryer-modellerna och berättar varför de är så bra. Listan har airfryers i alla prisklasser och du behöver inte betala mer än någon tusenlapp för att få en av toppmodellerna

Ja, en bra airfryer har lägre effekt än en ugn vilket minskar strömförbrukningen. Om du ska laga en mindre mängd mat så är airfryern ett bra alternativ, men om du måste köra den i omgångar för en större mängd så kan ugnen vara det effektivare alternativet i slutändan.

Där en vanlig fritös använder olja för att tillaga maten så använder en airfryer istället varm luft som cirkulerar i mycket hög hastighet. Du kan använda lite rapsolja till dina pommes frites om du vill, men det är absolut inget måste.

Låt din airfryer svalna lite innan du rengör den. Ta loss alla lösa delar och handdiska dem med ett milt diskmedel.

Du kan använda en vanlig diskborste, men undvik föremål som kan repa eventuella ytbeläggningar. Torka av alla delar med en mjuk diskhandduk.

Vissa airfryers har delar som kan köras i diskmaskinen och hårt inbränd mat kan kräva att du lägger delarna i blöt en kort stund först.

Glöm inte att torka av insidan av airfryern och helst även utsidan regelbundet.

Välj en airfryer som har rätt storlek för din familj. Det är lätt att välja en för liten modell, är du osäker bör du kolla på en storlek större än du först tror att ni behöver.

Kolla också vilja funktioner som airfryern klarar. Det finns modeller som är speciellt anpassade för pommes frites medan andra är mer allround-fungerande.

Modeller som är lätta att rengöra blir roligare och mer använda i längden. Kolla så att alla lösa delar går att ta ur och sätta tillbaka enkelt, och att de kan köras i diskmaskinen.

Vill du laga mat smidigare och enklare så finns modeller som har förhandsinställningar för olika typer av mat.

Normalt behöver du inte förvärma din varmluftsfritös. Men det finns modeller som vill att du gör det. Fördelen med en förvärmd airfryer är att tillagningstiden i vissa fall blir kortare, men det gäller inte för alla modeller. Kolla instruktionerna för vad som gäller med just din airfryer.