Prisjakt
ANNONS från Electrolux

Så lagar du mat med ånga i ugnen

En ugn med å höjer vardagsmaten till nya nivåer när det kommer till såväl smaker som bevarande av färger och näringsämnen. Electrolux hjälper dig få ut det mesta, och godaste, av din ångugn.

Kyckling tillagas i ugn

Ånga blir allt vanligare som metod för tillagning och uppvärmning av mat. Ångan gör att vardagsrätterna höjs till nya nivåer när det kommer till såväl smaker som bevarande av färger och näringsämnen.

Electrolux logotyp

Med roten i våra svenska värderingar och ett hållbart förhållande till naturen, designar vi med ett tydligt syfte. Vi gör allt vi kan för att vårda vår planet för framtida generationer. Vi skapar inte bara smakupplevelser, tar hand om kläder och upprätthåller ett bekvämt hem. Vi hjälper också människor att leva bättre så att de kan utforska mer.

electrolux.se

Ånga lyfter både vardags- och helgmiddagarna

Alla ugnar med ånga har samma utbud av funktioner som vanliga ugnar. Varmluft, över- och undervärme, grill och pizza/paj-läge är några exempel. Ångfunktionen är bara ytterligare en tillagningsmetod för att skapa ännu fler goda rätter. Electrolux har ett brett utbud av ugnar med ångfunktion. Från de enklaste, där man bara häller lite vatten på ett element i botten av ugnen, till de mest avancerade. De har komplett sous vide-funktion som ger perfekt resultat på kött och fisk. Varje gång. Med en ugn med ångfunktion i ditt kök öppnas helt nya möjligheter och perspektiv på matlagningen.

Enkla knepet som får gårdagens lasagne att smaka fantastiskt

Många tycker att rester känns oaptitliga och torra dagen efter de har tillagats. Med ånga blir de minst lika goda och saftiga som när de först tillagades, ibland till och med godare.

Kämpar du också med att få i barnen grönsaker?

Genom att ånga grönsakerna i stället för att koka dem, bevarar du upp till 90% av vitaminerna*, dessutom gör ångan broccolin så krispig och god att till och med de kinkigaste barnen får svårt att motstå!

Ånga skapar nya möjligheter i vardagen

Ånga hjälper till att piffa till och förenkla dina vardagsrätter. Visste du till exempel att du även kan koka ris, potatis och gröt, direkt i en ugn med full ångfunktion? Se det som ett hemligt verktyg som öppnar dörren till en enklare vardag!

Bevara färg, smak och näring

Att laga mat med ånga ger synliga resultat. Råvarorna behåller både färg och textur vid tillagning med ånga. Det bevarar även näringsämnena och vitaminerna bättre jämfört med andra matlagningsmetoder. Genom att ånga grönsakerna i stället för att koka kan du till exempel behålla upp till 93% av näringsämnena.*

Kyckling tillagas i ugn
Med ånga bevaras näringsämnena i maten du lagar.

Olika ångnivåer

Låg ånga kombinerar varmluft med ånga för saftig och knaprig mat. Idealiskt för kött, fågel, gratinerade rätter, grytor, ugnsrostade grönsaker, men även för att baka pajer, muffins och kakor.

Medel ånga kombinerar varmluft med ånga när maten ska småkoka långsamt. Den är idealisk för bräserat kött eller ugnsstekt fisk, men också för att baka bröd och bullar.

Hög ånga kombinerar varmluft med ånga för att skapa utsökta rätter. Den är idealisk för delikata rätter som vaniljsås, pajer, grytor och fisk.


Full ånga använder konstant ånga för nyttig och smakrik mat. Den är idealisk för varsam tillagning av exempelvis grönsaker, ris, couscous, fisk och skaldjur.


*Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.

ANNONS från Electrolux: Innehållet är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Prisjakts-redaktionens åsikter.