Kategorier
Prisjakt

oldswede

Medlem sen 2007-10-31
56
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Ricoh GR II
3
(2)
5 990 kr
5 år sedan*
Jag har nu haft kameran i ett år och är mycket nöjd med kamerans funktioner och de detaljerade inställningsmöjligheterna. Upplösningen är så bra att jag använt den på jobbet för dokumentation i stället för min "högklassiga" mobilkamera. Ger goda möjligheter att förstora detaljer i bilden. Blixtautomatiken är utmärkt, ger rätt belysning. Robust metallchassie med bra grepp. Via WiFi kan bilder överföras och kameran fjärrstyras. Går ner i jackficka till nöds också i rymliga byxor. Bra kompromiss mellan kvalitet och storlek. Uppdatering efter 6 år: Jag använder numera systemkamera till vardags men GRII:an används fortfarande på grund av sin robusthet och inställningsmöjligheterna. Gå lätt ner i fickan, åker med på MC- eller fisketuren. Den låga vikten gör den lämplig för Gorillastativ. Bra batteritid.
*Redigerades 6 månader sedan
SVS Prime Elevation
4.5
(5)
4 990 kr
6 månader sedan
Monterade dessa som högt sittande extra frontare eftersom jag har 7.1 receiver. Ger en mer fyllig ljudbild, typ salong med Dolby Surround. Väldigt bra ljud trots liten storlek. Utmärkta fästanordningar och finish. Hoppas kunna testa med Atmos så småningom.
Gardena City SILENO (250m²)
2.8
(2)
7 228 kr
10 månader sedan
Den gamla gick sönder och jag köpte denna. Tre timmars installation och den gick nästan igång av sig själv. Väldigt tyst som namnet säger, klipper bra. Allt frid och fröjd så här första dagen.
Ricoh-Pentax K-70 + 18-55/3,5-5,6 WR
3.3
(1)
5 490 kr
ett år sedan
Har ett passande FA-tele som går till 200 mm och är i väldigt gott skick efter 25 år. K-70 är en enkel kamera med många möjligheter för en glad amatör och hade nu sjunkit rejält i pris, vilket var viktigt. Video biten är medelmåttig men användbar. Att kamerahuset är tätat känns bra när man är ute. Med kameran följde ett 18-55 som verkar vara av plast men är OK.
Onkyo TX-NR686
3.9
(8)
ett år sedan
Uppdaterade från 636 under påskrean och fick bättre punchigare ljud samt uppdaterat trådlöst och enklare menyer och inställningar. Större display bra. Väldigt prisvärt.
Conform Air Fåtölj (Fårskinn)
3.8
(1)
16 115 kr
ett år sedan
Provade både Stressless och Conform och föll för denna. Fårskinn är varmt på vintern och svalt på sommaren. Rejält fällbar när man vill ha en omedelbar tupplur. Köpte med pall.
Ricoh-Pentax K-70
3.3
(1)
6 790 kr
ett år sedan
Har sedan tidigare en Ricoh Gr II som jag är nöjd med. Ville ta lite djur/naturbilder och har några 25 år gamla pentax FA-zoom som passar till K-70. Väldigt billig just nu och jag är nöjd för övrigt. Tar fina bilder. Richon har metall hölje medan K-70 känns lite plastig. Enda nackdelen så här långt.
Black & Decker BDCR18N (Utan Batteri)
3.8
(1)
660 kr
ett år sedan
Till detta pris kan det bara bli högsta betyg. Nu är det lätt att rensa i den risiga trädgården med precision, inga skador på växtligheten. Jag har en grästrimmer och batteriet därifrån passar.
Panasonic DP-UB154
3.5
(1)
1 890 kr
2 år sedan
För detta pris en utmärkt spelare, tar både 4K och gamla klassiska DVD. Detta är inte fallet med alla nämligen. Hade problem med ett annat märke.... Ingen WiFi men internet via kabel för uppdatering mm.
Sony UBP-X700
4
(7)
1 988 kr
2 år sedan*
Bilden är utmärkt och ljudet också med BluRay och 4K skivor. Problem uppstod när jag tog några vanliga DVD. På flera av dem visades ingen pekare i menyvalet och skivan hängde sig ohjälpligt. Sony support har ingen lösning och spelaren har gått tillbaka återförsäljaren. Nytt: Jag fick en ny spelare men den stannade också i en meny, Den döende detektiven av Leif GW, inte särskilt gammal inspelning.
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1