dexton

Medlem sen 2003-05-28
80
Bidrag
48
Hjälpsamröster
Kopplat
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
22 dagar sedan

Bra pris, bra produkt (Goobay cigg-uttag 2-ports USB-laddare, QC / USB-C PD, 48 W). Snabb leverans.

Samsung Galaxy Buds Live SM-R180 Wireless In-ear
Full Star 1
3.5
(30)
704 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
en månad sedan

+ Bra ljud - detaljerat och fin separation, hyffsad bas + Bra batteritid + Sitter bra i örat, hyffsat bekväma under längre lyssningar + Pairar enkelt och smidigt med Samsung-telefon + Funkar utmärkt vid telefonsamtal + Trådlös laddning för fodralet + Diskret utseende och snygg finish + Släpper in ljud från omgivningen i lagom mängd (lite mindre med dom större vingarna) + Prisvärda (köpta för 849kr) - Touch-kontrollerna tar ett tag att få in snitsen med - Vingarna är lätta att råka peta bort när man torkar av lurarna från öronvax, speciellt dom små vingarna. Har tyvärr tappat en vinge (finns dock att köpa 3rd party reservdel) - Brusreducering skapar obehagligt tryck i öronen och är inte effektivt

Champion CHMS110
Full Star 1
3.3
(1)
199 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 månader sedan

Ersatte min gamla IKEA mjölskummare med denna. Jäklar vilket drag! Till en början upplevde jag den för kraftig då jag vispar mjölken i ett vanligt dricksglas. Skummet virvlade upp och geggade ned mjölkskummaren. Nu har jag dock fått koll på tekniken samt att ha rätta mängden mjölk i glaset. Att stänga av mjölkskummare är lite klumpigt eftersom det krävs ett långtryck på knappen. En knapp i all ära, men separata knappar för on/off samt för hastigheten vore ännu bättre. + Laddningsbar (USB-C) och håller länge (över 2 veckor vid daglig användning) + Kraftfull och med 3 hastigheter + Praktiskt ställ i metall medföljer + Rimligt pris (om batteriet håller bra) - Bara en knapp för både på/av samt hastigheter - Lite kort visp för min användning (vanligt dricksglas) Jag ger den 8/10 främst för att det inte verkar finnas några andra laddningsbara mjölkskummare på den Svenska marknaden.

Samsung Galaxy S22 SM-S901B 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
3
(10)
7 794 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 månader sedan

Gick från en Note 10 med 6,3" skärm och uppskattar det mindre formatet med rundade hörn och icke-rundad skärm. Ville inte ha tyngre mobil än ~170g och även om S22 Ultra lockade med häftigare kameror så vill jag inte ha en tegelsten med rundad skärm i fickan. S-pen klarar jag mig också bra utan. Superfin kvalitetskänsla i mobilen. Alla kamerorna är bättre, främst supervidvinkeln och vanliga vidvinkeln. Tele-kameran tar bra bilder men eftersom den "bara" är 10 Megapixel så är detaljerna lite mjuka. Färgerna kan också vara lite plattare än på dom vidvinkliga kamerorna. En annan sak som Ultran har är 12GB RAM vilket kan vara trevlig vid tung multitasking vilket det ofta blir i dagens läge med många tunga appar. Är dock nöjd med vad man får för pengarna när man tar 24mån abbonemang på Comviq. Fick dessutom ~3500kr i inbyte för min gamla Note 10 - klart mer än marknadsvärdet! Köpte ett läderfodral till som sitter perfekt och är klart billigare än Apples motsvarande. Man fick även med en 25W laddare pga. lång leveranstid och sen fick man Samsungs hörlurar Buds Pro på köpet med mobilen. Samsung 4 ever!

Zeiss Loxia 21/2,8 for Sony E
Full Star 1
3.8
(2)
13 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Optisk och mekanisk perfektion i ett kompakt och lätt format. Detta är den spegellösa drömmen för mig. På min Sony A7R3 så är det en lätt och smidig kombo som kan följa med varsomhelst och bäras i flera timmar utan kroppsliga klagomål ;) + Gedigen byggkvalité + Hög skärpa på alla bländare + Vacker rendering + Rika och naturtrogna färger + Motljusegenskaper i toppklass - Mer distinkta klick i bländarringen hade inte varit fel - Finns lite kromatisk aberration men oftast lätt att korrigera bort - Motljusskyddets låsning känns lite lätt/slapp, dock ej ramlat av än

SanDisk USB 3.0 Ultra Flair 32GB
Full Star 1
3.4
(5)
72 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Litet och smidigt USB-minne. Mycket lågt pris: 62kr på Elgiganten inkl. gratis frakt Godkända hastigheter för priset jag betalade: Filer från min digitala systemkamera (6-45MB) - dator till minnet ~20MB/sek Från minne till dator låg hastigheten runt ~130MB/sek Användare nedan (Unregisteredad55eeae) påstår att 60MB utlovas vilket är felaktigt. Minnet säljs bara som "up to 150MB write". Och 130MB tycker jag där är godkänt. 20MB/sek i skriv tycker jag är godkänt för 62kr. Mitt Sandisk Extreme Pro 128GB är mer än 10ggr snabbare men kostade också 400kr. Köpte detta minne för att ha som USB-sticka för Win10 installation. Borde duga väl för det ändamålet då läshastigheten är fullt godkänd.

Proshop
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 8 månader sedan

Bra pris, snabb leverans och mycket väl förpackad vara. (WD Black M.2 SSD-drive) Har även bara goda tidigare erfarenheter av Proshop. En kvalitetsbutik i klass med Komplett och Inet.

Logitech G MX518
Full Star 1
3.7
(20)
856 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Nästan lika bra som originalet. Jag testade minst 10 olika möss för att ersätta min gamla MX518 men blev bara besviken. Denna är inte identisk eller perfekt, men det närmaste den gamla MX518 man kan komma. Uppdatering: min första G MX518 höll c:a 8 månader. Sedan började den klicka konstigt (klickade av sig själv). Lyckades få tag på en ny för 199kr från Elgiganten. Funkar än så länge bra efter 6 månader. Om det blir fel även på denna får jag börja kolla efter nån annan ersättare för min kära gamla MX518.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 8 månader sedan

Snabb leverans och bra priser. Har goda erfarenheter av Computersalgs kundvård sedan tidigare. Skulle bara vilja framföra lite kritik kring paketeringen, där det finns utrymme för förbättring! Jag beställde ett moderkort och en CPU-kylare. Det saknades utfyllnad i ytterkartonger så CPU-kylarens låda åkte runt inne i paketet. En liten limning som håller fläktkabeln på plats hade lossnat. Mest en ytlig skada som inte påverkar funktionen nämnvärt, dock onödigt när tomrummet i ytterkartongen kunde fyllts ut och gjort transporten skonsammare för den stackars CPU-kylaren. På det stora hela är jag som sagt nöjd men det finns utrymme för förbättring!

Samsung Galaxy Fit2
Full Star 1
3.8
(9)
435 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan

Knappt godkänd kompromiss för den fattige Samsung-användaren. Jag uppskattar den lilla storleken när jag är ute på cykeltur - man tänker inte på att den sitter på armen. Sömnmätning samt cykelturer/promenader är min huvudsakliga användning. Funktionen är godkänd för dessa användningsområden. Det som stör mestadels är avsaknaden av fysiska knappar samt de aggressiva strömsparfunktionerna. Om du ställt en nedräkningstimer så vibrerar den c:a 10 sek (inget ljud) och sen går den tillbaka till sin sömn (spara ström). När man ställt uppvakningsalarm på morgonen så vibrerar klockan och du erbjuds snooza med en swipe på skärmen. Om du missar denna Swipe eller inte reagerar på vibrationen snabbt nog, så fortsätter telefonen alarmet (och klockan skiter i dig för att spara ström). På min förra Samsung smartklocka så fanns det 2 fysiska knappar där ena var snoozning och andra stängde av larmet. Och den hade inga strömsparfunktioner som gav dig 15 sek på att reagera (och sedan bli ignorerad). Denna Fit2 var ett dumsnålt val av mig (har stått ut nästan ett år) så nu blir det att önska mig en Watch 4 i julklapp... + Liten o smidig på handleden + Billig + Mycket bra batteritid + Många urtavlor att välja mellan - Saknar fysiska knappar - Aggressiva strömsparningsfunktioner inverkar negativt på funktionaliteten - Tappar kontakten med telefonen alltför ofta (Samsung Note 10) - Skärmen för smal när man swipar i sidled