Prisjakt

Tuxie

Medlem sen 2007-09-27
99
Bidrag
61
Hjälpsamröster
Kena: Bridge of the Spirits (PS5)
Full Star 1
3.8
(4)
349 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Söt grafik, fina miljöer. Väldigt lite story och utforskning. Istället får man bossfight efter bossfight efter bossfight med lite pussel däremellan. Även på den lägsta svårighetsgraden "Story Mode" är det svårt motsvarande andra äventyrsspels "hard" redan tidigt i spelet, sen blir det svårare och svårare därifrån.

Ricoh GR III
Full Star 1
4.8
(4)
11 659 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Knivskarpt objektiv, tar lika fina bilder som en fullstor APS-C systemkamera från ca 2014-2020 med 18mm (28mm-ekvivalent) f/2.8 prime-objektiv, vilket är helt fantastiskt med tanke på hur pytteliten den är. Når förstås inte upp till en 35mm-kamera eller modernare APS-C med stacked/BSI-CMOS-sensorteknik i svagt ljus men det finns det ingen annan kamera som får plats i jeansfickan som gör heller, oavsett pris. (I dagsljus tar alla moderna kameror nästan lika bra bilder, oavsett storlek och teknik) Autofokus är ganska dålig under dåliga ljusförhållanden men är fullt användbar om man har lite tålamod. Snap focus är grymt men gör sig bäst i dagsljus eftersom man behöver ha bländaren på F5-8 om man inte är onaturligt bra på avståndsbedömning, och man vill ju dessutom ofta ha kort slutartid när man tar den typen av bilder. Tar fullt användbara bilder med snygg grynighet ända upp till ISO 10000. Vid 12800 och uppåt är de dock bortom räddning med normal brusreducering (utan AI), om syftet med bilderna är att de ska vara trivsamma för ögat. Jag fotar nästan alltid i 35mm-equivalent crop mode. RAW-filerna har fortfarande alla pixlar så jag kan "croppa ut" eller flytta inramningen något i efterbehandlingen om jag inte är nöjd. Att kunna välja 5-10% default crop är något jag önskar att gick att göra på alla kameror! Den inbyggda stabiliseringen är jättebra! Lyckas nästan alltid med 1/20 sek handhållet. Sammanfattning: Det finns utrymme för förbättring men är utan konkurrens den bästa kamera som får plats i jeansfickan idag. Observera att det inte är en peka-fota-kamera bara för att den är liten! Det är en systemkamera i fickformat och kräver att man förstår iallafall grunderna i fototeori fór att det ska bli bra resultat.

IK Multimedia iLoud MTM (st)
Full Star 1
5
(2)
3 990 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Bland de bästa skrivbordshögtalarna man kan köpa i den här storleksklassen. Har haft mina i 1,5 år och imponeras fortfarande över hur bra de låter. Kristallklart, rent och detaljrikt ljud även vid jättelåg volym och man hör även de djupaste bastonerna tydligt, vilket är det som har imponerat på mig mest med tanke på storleken. Observera att de inte är till för att spela jättehögt på och de fyller inte upp ett stort rum, men för seriöst lyssnande och mixande sittandes vid skrivbordet är de allt som behövs. Jag har även ett par Mackie MR624 i ett annat rum och skulle säga att på behagliga volymnivåer är dessa jämförbara ljudmässigt, inklusive basen, fast med en fjärdedel av storleken (och 2,5 gånger priset).

HP Color LaserJet Pro M254dw
Full Star 1
2.7
(3)
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra skrivare men sjukt dyra original-toners och HP skickar ut firmware-uppgraderingar som blockerar tredjepart-toners. För att kunna använda tredjepart-toners (lika bra utskrifter, halva priset) behöver man nedgradera till en gammal firmware (som sannolikt har säkerhetshål) och stänga av automatiska uppdateringar. När man väl har gjort det är det en utmärkt skrivare men se till att inte exponera den på internet.

Husqvarna Automower 435X AWD
Full Star 1
4.7
(3)
57 249 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Överträffar mina förväntningar! Har en 1400 kvm komplex, kuperad tomt med 10 meter långa trånga slingrande passager i branta backar. En tre meter hög slänt med närmare 80% lutning hanterar den genom att klippa diagonalt. Hade inte räknat med att den skulle klara av att klippa där så det blev en trevlig bonus. Dyr, men det finns ingen billigare robot på marknaden som klarar vår tomt och jag är glad att vi slog till trots att det sved.

Immortals: Fenyx Rising (PS5)
Full Star 1
4.2
(5)
119 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Underskattat spel! Tror faktiskt att det är det spel från de senaste två åren jag har uppskattat mest när jag tänker tillbaka.

Shelly H&T
Full Star 1
2.2
(5)
201 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Kan bara rekommendera dessa tillsammans med tillbehöret för att köra dem på USB-ström istället för batteri. Med extern ström rapporterar de var 10:e minut (kan ej konfigureras). Med batteri bara när temperaturen skiljer 0,5 grader från förra rapporteringen, vilket kan dröja timmar inomhus. Mellan rapporteringarna är de bortkopplade från WiFi så det går inte att polla oftare heller, oavsett om de kör på batteri eller USB-ström. Med dolda inställningar via API kan de rapportera två decimaler på temperaturen och en decimal (en halv procentenhets precision) på luftfuktigheten. Inställningen från fabrik är utan decimaler på både temperatur och luftfuktighet. Fördelen (så länge man köper till USB-ström-tillbehöret) är att man inte behöver byta batterier och de funkar utomhus (skyddat från regn) och i ouppvärmda utrymmen ner till -40°C. Jag använder dem tillsammans med Home Assistant och ShellyForHASS.

Aqara Temperature and Humidity Sensor
Full Star 1
4.4
(14)
179 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Små och smidiga, enkla att lägga till i deCONZ. Problemet är att de liksom många andra lågpris-Zigbee-produkter inte följer hela Zigbee-protokollet som det är menat. Det specifika problemet i det här fallet (och det mesta annat som heter Xiaomi/Aqara) är att de låser sig till den router de tyckte var bäst i början (ett par timmar från parningen). Om det var t.ex. en lampa så kommer de att fortsätta att ha lampan som den de rapporterar till och om lampan byts ut så måste de raderas och paras om, med allt vad det innebär. Om du sitter vid skrivbordet och lägger till dem och väntar några timmar med att placera ut dem där de ska vara så kommer de att fortsätta att försöka att rapportera till något nära skrivbordet istället för något som har mycket starkare signal vid den nya platsen. Istället för följa Zigbee-standarden för att uppdatera meshen så sköter Xiaomi det på något eget påhittat sätt från Aqara-hubben, om det är en sådan du har istället för t.ex. Home Assistant. Rekommenderar alltså bara dessa om du kör Aqara fullt ut, inte i en DIY/blandad mesh.

Shelly Plug S
Full Star 1
4.1
(18)
185 kr
T
Tuxie
99 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Har man bara gjort förberedelserna så är dessa mer pålitliga och krångelfria än alla standardfuskande Zigbee-pluggar i liknande prisklasser. Med ShellyForHASS och fungerande multicast i WiFi-nätet så reagerar de blixtsnabbt på kommandon och rapporterar konsekvent elanvändningen till Home Assistant med ca 5 sek lagg. Zigbee är det mest krångel med (speciellt om man blandar tillverkare) och allt Z-Wave är svindyrt, även om man får vad man betalar för. Shelly-prylarna är både billiga och bra, iallafall till sånt som inte kräver hög säkerhet.

IKEA
Dålig
(329)
T
Tuxie
99 omdömen
Usel3 år sedan

Bara en bråkdel av produkterna som kan beställas och vilka det är ser man först vid utcheckningen.