Prisjakt

Tuxie

Medlem sen 2007-09-27
93
Bidrag
67
Hjälpsamröster
Immortals: Fenyx Rising (PS5)
Full Star 1
4.1
(4)
239 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 månader sedan

Underskattat spel! Tror faktiskt att det är det spel från de senaste två åren jag har uppskattat mest när jag tänker tillbaka.

Shelly H&T
Full Star 1
2.9
(3)
224 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan*

Kan bara rekommendera dessa tillsammans med tillbehöret för att köra dem på USB-ström istället för batteri. Med extern ström rapporterar de var 10:e minut (kan ej konfigureras). Med batteri bara när temperaturen skiljer 0,5 grader från förra rapporteringen, vilket kan dröja timmar inomhus. Mellan rapporteringarna är de bortkopplade från WiFi så det går inte att polla oftare heller, oavsett om de kör på batteri eller USB-ström. Med dolda inställningar via API kan de rapportera två decimaler på temperaturen och en decimal (en halv procentenhets precision) på luftfuktigheten. Inställningen från fabrik är utan decimaler på både temperatur och luftfuktighet. Fördelen (så länge man köper till USB-ström-tillbehöret) är att man inte behöver byta batterier och de funkar utomhus (skyddat från regn) och i ouppvärmda utrymmen ner till -40°C. Jag använder dem tillsammans med Home Assistant och ShellyForHASS.

*Redigerades 3 månader sedan
Aqara Temperature and Humidity Sensor
Full Star 1
4.4
(10)
149 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Små och smidiga, enkla att lägga till i deCONZ. Problemet är att de liksom många andra lågpris-Zigbee-produkter inte följer hela Zigbee-protokollet som det är menat. Det specifika problemet i det här fallet (och det mesta annat som heter Xiaomi/Aqara) är att de låser sig till den router de tyckte var bäst i början (ett par timmar från parningen). Om det var t.ex. en lampa så kommer de att fortsätta att ha lampan som den de rapporterar till och om lampan byts ut så måste de raderas och paras om, med allt vad det innebär. Om du sitter vid skrivbordet och lägger till dem och väntar några timmar med att placera ut dem där de ska vara så kommer de att fortsätta att försöka att rapportera till något nära skrivbordet istället för något som har mycket starkare signal vid den nya platsen. Istället för följa Zigbee-standarden för att uppdatera meshen så sköter Xiaomi det på något eget påhittat sätt från Aqara-hubben, om det är en sådan du har istället för t.ex. Home Assistant. Rekommenderar alltså bara dessa om du kör Aqara fullt ut, inte i en DIY/blandad mesh.

Shelly Plug S
Full Star 1
3.4
(7)
149 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Har man bara gjort förberedelserna så är dessa mer pålitliga och krångelfria än alla standardfuskande Zigbee-pluggar i liknande prisklasser. Med ShellyForHASS och fungerande multicast i WiFi-nätet så reagerar de blixtsnabbt på kommandon och rapporterar konsekvent elanvändningen till Home Assistant med ca 5 sek lagg. Zigbee är det mest krångel med (speciellt om man blandar tillverkare) och allt Z-Wave är svindyrt, även om man får vad man betalar för. Shelly-prylarna är både billiga och bra, iallafall till sånt som inte kräver hög säkerhet.

IKEA
Dålig
(313)
Usel
3 månader sedan

Bara en bråkdel av produkterna som kan beställas och vilka det är ser man först vid utcheckningen.

Assassin's Creed Valhalla (PS5)
Full Star 1
3
(4)
432 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*

Har bara spelat ett par timmar och är helt säker på att jag kommer att älska det här spelet så småningom men i skrivande stund (version 1.1.0) är det så buggigt att vi lägger det åt sidan och spelar något annat i väntan på fixar. Den allvarligaste buggen är att båtbesättningens sång inte spelas upp för oss, trots att det framgår i text att de sjunger. I diskussionstrådarna kring denna bugg (som är vanlig och kan uppstå på alla plattformar) så framgår det att det ofta är musik som inte spelas upp när det är meningen att den ska spelas, så ibland kan dramatiska sekvenser helt sakna sin dramatiska musik och bara ha ljudeffekter. Uppdaterar betyget när Ubisoft har fixat detta och vi har återupptagit spelandet. Uppdatering 9 månader senare: Musikbuggen är fortfarande inte fixad, men i slutet av Augusti så meddelade iallafall Ubisoft att problemet är identifierat och en fix kommer "in a future update"...

*Redigerades 4 månader sedan
Sony WH-L600
Full Star 1
3.5
(1)
3 125 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 månader sedan

Dessa lurar är de enda trådlösa på marknaden med analog ingång med tillräckligt låg latens för att kunna spela gitarr. Stäng av alla effekter så blir latensen endast ett par ms, sedan kan du spela elgitarr i soffan på natten utan lagg. Alla andra trådlösa lurar med analog ingång på basstationen (Sennheiser RS osv) har 20-40 ms latens, vilket är okej för de flesta användningsområden men alldeles för mycket för gitarrspel, speciellt när resten av kedjan (ljudkort, mjukvarueffekter) också adderar 4-7 ms lagg. Alternativet är att betala en smärre förmögenhet för ett professionellt trådlöst medhörningssystem där du har en dosa på gitarrbandet som du kopplar en hörlurssladd i. Det vore overkill för egen del och bra mycket krångligare att hantera. Ljudkvaliteten är helt okej. De är definitivt "hifi" med en något V-formad EQ-kurva snarare än studiolurar med platt EQ, så använd dem inte till att mixa musik med. De låter BRA (inte fantastiskt) att lyssna på musik i och till gitarrmedhörning är de perfekta. Det enda jag vill gnälla på är att de inte sätts på automatiskt när man lyfter dem från basstationen. Man måste dessutom hålla in powerknappen på hörlurarna i en sekund för att starta dem.

Thomann
Bra
(50)
Utmärkt
4 månader sedan

Har handlat många gånger av Thomann i flera år. Bra priser och mycket bra hemsida med tydliga detaljbilder på alla produkter. Generösa returer, som dock kan dröja 1-2 månader utan statusuppdateringar, men pengarna dyker alltid upp till sist. Det innebär också att produkter man köper kan vara provade och ha tidigare öppnad förpackning, men aldrig så det märks på själva produkten, isåfall hade den sålts billigare som "B-stock". Det är anledningen till att de kan ha både låga priser och generösa returer så det är okej.

WD My Book Duo V2 28TB
Full Star 1
3.5
(2)
8 868 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*

Innehåller två st 14 TB WD Red (WD140EFFX) till 30% lägre pris än att köpa hårddiskarna löst. Uppdatering 2021-09-13: Köpte en till och den nya innehåller inte WD Red utan vita WD140EDGZ som inte stödjer NCQ så de fryser och resettar ständigt om man inte sätter queue_depth till 1 (echo 1 >/sys/block/sdX/device/queue_depth i Linux). Okej prestanda trots det och svårslaget pris-per-TB så jag behåller dem då det ändå bara är för arkivering och backup. Sänker dock betyget från full pott till bara "ganska bra".

*Redigerades 4 månader sedan
Power
Utmärkt
(500+)
Bra
2 år sedan*

Beställde en stor TV av toppmodell. Bra pris och smidig köpupplevelse. En stjärnas avdrag för att jag inte kunde betala med Amex och två stjärnors avdrag för att det enda fraktalternativet var Bring.

*Redigerades 6 månader sedan
Sida 1