Prisjakt

DjBeowolf

Medlem sen 2007-08-21
6
Bidrag
1
Hjälpsamröster
LG 47LH9000
Full Star 1
5
(1)
D
DjBeowolf
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Grym TV! Med local dimming på blir svärtan kolsvart. Vid riktigt mörka scener, men en film som inte har det grådassiga standard filtret över sig, blir svärtan precis lika svart som raman, vilket inte är konstigt, då inget ljus visas vid områden där det ska vara helt mörkt. Problemet som jag sett är att väldigt väldigt många filmer idag har filter över sig som jag skrev innan, vilket gör att svärtan ofta blir grå. Spelar man tex spel, eller sitta och göra saker i datorn, tex skärmsläckare, visualiser osv. då är svärtan helt perfekt. Nackdelen här kommer in när det är små objekt på skärmen kan blooming förekomma, dock ytterst lite, och det syns tydligast utanför betraktningsvinkeln. Och om det visas mörka objekt på skärmen så är det ganska mörka, men sedan om man tex drar ett fönster till dem (i windows) så blir dem ljusare, detta är den såkallade local dimming tekniken, jag tycker detta bara ser snyggt ut dock! Kontrasten är helt underbar, det går från kol kol svart, till extremt ljus fin bild. Det tråkiga är att man inte kan skärpa bilden på pcingången om den är namgiven som pc då. Detta behövs nog dock inte, jag har kollat filmer som sin city i 1080p, och allt är jätte skarpt, man ser varenda litet hårstrå i ansiktet. Men jag gillar att överdriva skärpan lite. Ta man dock bort namgivningen pc på pc ingången, går det att ställa in allt. Pixelmappning ska funka som vanligt ändå tror jag. Den är standard inställd som hdmi (inte pc). Ställer man in tex som spel, pc osv. Så blir det annorlunda inställningar, bilden blir ljusare, mörkare osv. Kan ha med att den stänger av och på pixelmappning är inte hundra. Hur som helst, är bilden helt sjukt bra med spel och film. Sin city är en av de få filmer jag sett varit bäst inställd med svart filter, den är inte lika grådassig som många filmer kan vara. Så köper ni denna testa den med den filmen! 10/10 helt klart, helt sjukt bild, en helt ny nivå av tv! Många kanske undrar om färgåtergivning och mycket annat, kan säga att allt det där är jättebra, men jag tycker man ska lägga mer focus på svärta och kontrast på denna tv, eftersom det är den starka sidan hos den. Det är egentligen den enda skillnaden idag, på vanlig LED och lcd med ccfl ljusrör. Led är alltså LCD med led ljus istället för ccfl. Edit: Det där med att vissa filmer är svartare, man ska tydligen ställa in SVARTNIVÅN i tvn till låg så slipper man detta, då blir alla filmer helt grymma på svärtan. Men notera att det är bäst att ha 2 olika inställningar en för tv/film osv. och en för spel, många spel behöver mer brightness annars blir dem galet mörka, skräck spel kan man knappt se :) så jag kör på 2 inställningar jag skiftar mellan film och spel. GRYYYM TV!!

Stiligt
D
DjBeowolf
6 omdömen
UtmärktRedigerades 14 år sedan

Beställde en klocka härifrån gick jättebra! Den fanns inte i lager först, och de sa att de skulle få in den efter nån vecka. En vecka efter fick jag epost där de sa att man kunde beställa nu, 2 dar efter jag la beställningen kom den på posten :)

Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
D
DjBeowolf
6 omdömen
BraRedigerades 15 år sedan

Har hittils beställt, the darkness, metal gear solid 4, the club, och stranglehold. Tråkigt att många får problem med leverans och lagersaldo. För mig kom spelen dock som lovat inom 2-4 dagar, fick alltid alla spel efter 2 dagar. Men en grej som drar ner betyget, är att metal gear var inte plastat (var dock inga repor o full fungerande). Sen var ett av fodralen lite sönder, en liten plastbit på fodralet var borta. Och detta var definitivt något som hade hänt hos dem och inte posten. Inga allvarliga fel, men om företaget vill ha mycket kunder måste de tänka och kolla igenom såna här saker. Förövrigt jättebra tycker jag, jättebra priser, prisgarantin är grym!

Inet
Utmärkt
(500+)
D
DjBeowolf
6 omdömen
UtmärktRedigerades 16 år sedan

Inet är en butik jag nästan alltid valt att handla hos, dem har ofta bland de billigaste priserna på många saker och deras leveranstid sker på en dag, beställer du innan kl 4 eller 2 kommer inte ihåg exakt, så kommer varan dagen därpå :) riktigt bra, och deras service är riktigt bra :)