Prisjakt

caterpilar

Medlem sen 2007-07-17
20
Bidrag
5
Hjälpsamröster
Ninco Bil Ranger RTR
Full Star 1
3
(1)
547 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Min grabb på 5 år gillar den, den är hyfsat stark, full back och sedan framåt så kan man slira på parkettgolv tex. Men kvaliteten är väldigt dålig. Dels går stötfångaren fram sönder väldigt lätt, en 5-åring kör ibland rakt in i saker. Men framför allt så har hela bilen slutat fungera 2 gånger. Första gången tappade den orken och var jätteslö plötsligt en dag efter några månaders användning trots nya batterier. Vi fick en ny på garantin. Den andra bilen slutade styrningen fungera på efter någon månads användning. Vi är nu inne på den tredje. Dock en eloge till leksakscity som har hanterat det galant utan problem. Slutligen, skulle man ändå köpa trots att kvaliteten är låg, den är ju prisvärd, så skulle jag absolut rekommendera att ha uppladdningsbara batterier, den drar en hel del.

Nordlux Oja 42
Full Star 1
2
(1)
502 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Lampan är snygg, tunnare än Nymåne från IKEA, och känns bättre kvalitet. Men den går inte att montera på vanlig lampkrok som brukar finnas i taket i svenska hem tyvärr. Man måste skruva en fästplatta direkt i taket. Tråkigt, när det finns en standard som gör att man kan ha olika lampor i bostadens livslängd utan att få 3 nya skruvhål för varje armatur man sätter upp. Dessutom så går det inte att använda sig av vanliga lampproppar som också brukar finnas i svenska hem. Det får inte plats mellan tampan och taket. Dock går det att lösa genom att ta bort täckplattan. Dessa klagomål gör att jag drar av 3 stjärnor. Till viss del är dessa klagomål ett resultat av att lampan är tunn och sitter nära taket, vilket är en fördel estetiskt. Men IKEAS nymåne är bara lite tjockare och går att ha på lampkrok och med stickpropp för armatur. IKEAS går dock inte att dimma. Just denna produkt går inte heller att dimma men det finns en dimbar variant av den.

Philips HU4816
Full Star 1
3
(9)
1 590 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Haft denna sedan 2019. I början fungerade den utmärkt, när man hade den på högsta fart så blev det ordentligt fuktigt i rummet. När det första filtret var slut har jag inte fått den att fungera alls lika bra. Har köpt Philips original via amazon. Funderar på om de har sålt fejk eller något, för det funkar helt enkelt inte lika bra längre. Gjorde följande nyligen: - Nytt filter, Philips Original - Stängd dörr och ventilationen på minimum - mätte luftfuktigheten med extern enhet. 18 % - Körde luftfuktaren i ca 8 timmar Resultat: 33 % En klar ökning, ja. Men den klarar aldrig att få upp fuktigheten mer än så. Och på natten när jag har den på lägsta läget för att inte störas så sjunker fuktigheten igen. Förstår inte att den fungerade bra i början och inte nu, det är ju en väldigt enkel pryl egentligen! Har även haft problemet med missljud från fläkten som en annan rececent beskriver. I mitt fall var det damm som hade fastnat på fläktbladen, och förmodligen skapade någon slags obalans. Jag använde tryckluft och blåste bort det, och då försvann missljudet. Slutsats: Den fuktar för dåligt, funderar på att köpa en annan.

Hemmy
Utmärkt
(500+)
c
caterpilar
20 omdömen
Dålig2 år sedan

Är missnöjd för lagerstatus stämde inte. Det var viktigt för mig att få en tvättmaskin hyfsat fort, de hävdade i lager, 2-5 dagar och efter 4 dagar flyttade de fram prognosen 7 dagar till. Avbeställde, men förlorade en vecka på kuppen. Dock var de snabba på att makulera ordern när jag bad om det.

Didriksons Pileglove Mitten (Junior)
Full Star 1
2
(1)
149 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Grabben hade dessa i två veckor, sedan var sömmarna så slitna att det läckte in vatten. Fick dem utbytta av butiken till skalvantarna. De är täta än. Kanske var ett måndagsexemplar vi fick? Tråkigt iaf.

Tretorn Aktiv Fleece High Pants
Full Star 1
2
(1)
292 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Verkar hålla vatten ute som förväntat, men ger lågt betyg eftersom min grabb, snart 5 år, tycker de är svåra att ta på. Fleecefodret sitter liksom inte fast i galonskalet, utan korvar sig och fastnar nere i benen när han tar på dem. Han behöver därför nästan alltid hjälp för att få på sig dessa byxor. Till exempel polarn och Pyrets fodrade regnbyxor hade fodret fäst på något sätt i galonskalet, och de var mycket lättare att få på. Tyvärr säljer inte polarn och pyret fodrad galon längre. Har också provat på Kax variant, den har samma problem som dessa från Tretorn, fast de funkade lite bättre. Skulle jag köpa igen skulle jag ta Kax.

Helly Hansen Bergen Fleece PU Mitten (Junior)
Full Star 1
2
(1)
159 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

De funkar, men det är opraktiska. Fleecefodret sitter nämligen inte fast inne i vanten. Så varje gång grabben tar ut handen och den är det minsta fuktig så följer hela fodret med ut. Sedan måste man hjälpa honom att få in fodret igen, och pilla in det så det sitter rätt i tummen. Mycket pill. Hade jag vetat det hade jag inte köpt.

Eldirekt
c
caterpilar
20 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Grymt att få råd från en kunnig kundtjänst via chatt så man köper rätt saker. Klockan 21. Fantastiskt service.

Tilda Toys Nordic Hoj 72-030
Full Star 1
1
(1)
899 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Tycker inte denna var något att ha. Dels rullar hjulen så trögt att det blir väldigt tungt att cykla. Det gör det extra svårt för barnet att lära sig trampa, eftersom det bygger på att man har lite momentum så tramporna kommer runt det läge där det är som svårast att dra runt dem. Dels har den frihjul, vilket ytterligare försvårar inlärningen av tramprörelsen, eftersom barnet inte får hjälp av rörelsemomentet för att få runt tramporna. Man kan heller inte skjuta på för att barnet ska lära sig rörelsen, då står ju tramporna bara stilla. Det med frihjul säljs ju som en fördel, och är något jag kände till men inte tänkte på dess nackdelar. Att den inte rullar är ju ett fel på produkten egentligen. Hade nog reklamerat om den inte varit köpt på shopping4net, de är omöjliga att ha att göra med vid eftermarknadskontakt... Uppdatering: Ok, efter att barnet lärt sig cykla så är ju frihjulet en bra funktion. Vi lånade en annan trehjuling utan frihjul och då lärde han sig tramprörelsen på någon timme. Problemet med att den rullar trögt tycker jag fortfarande finns, men jag har jämfört med en annan trehjuling av liknande pris, och den rullar lika trögt. Så det är nog inget unikt för denna modell, kanske snarare i prisklassen?

Sony CyberShot DSC-RX100 IV
Full Star 1
4.7
(3)
11 990 kr
c
caterpilar
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det finns redan massor av omdömen om denna kamera, och film och bilder ser mycket bra ut. Men en sak som jag inte fattat trots att jag läst en hel del, är hur kort batteritid det är när man filmar 4K. Det står ju angivet att det finns en begränsning på 5 min p.g.a. överhettning. Men senast när jag var ute och fotade och batteriindikatorn visade batteri kvar med alla pluttar utom en, så tog det 2 minuter med 4K så var batteriet i princip slut. Däremot för att fota och filma i 1080p så räcker det i timmar för mig, trots att jag fotar och filmar mycket och har skärmen igång. Men 4K är tveksamt om man kan kalla det användbart, är man ute och fotar så vill man ju inte bränna stora delar avbatteriet för att få några minuters 4K-film. Tar bort en stjärna för det. (Med helt nyladdat batteri så kommer jag dock upp till 5 min-gränsen, och med 2/3 batteri kvar)