Prisjakt

yamagucci

Medlem sen 2007-06-15
45
Bidrag
212
Hjälpsamröster
Telenor
Dålig
(122)
Usel
3 månader sedan
Om du trodde Comviq var dåligt - var beredd att omdefiniera din världsbild. 4G på kontaktkort är så segt att det går snabbare att switcha till 3G nät (!?). Fullt medvetna om detta spelar de dumma på kundtjänst med nya förklaringar varje gång. Och varje gång man ringt släpper de på hastigheten något, för att sen falla tillbaks. Och vad du än behöver hjälp med måste du ringa på telefon (ingen chatfunktion och på mail svarar de bara att du måste ringa). Går inte ens att få hjälp i butik. De skyller först på dig - sen på sin egen inkompetenta kundtjänst (!) Gjorde ett sista samtal för att reklamera den här cirkusen, fick prata med nån som satte på hold en kvart och la sen bara på. Ringde inte ens upp trots att de har ens person och tel. nr. Det här är bland det värsta skitföretag jag varit med om. Tele2 och allas klagofavorit Comviq ligger stratosfärer högre i alla avseenden.
Marshall Stockwell II
Full Star 1
3.9
(5)
1 590 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 månader sedan*
Små högtalare låter ofta komprimerat och ansträngt, det går att fuska på många sätt men överkomma fysikens lagar går inte. Som tur är fuskar Stockwell rätt bra, ljudet är trevligt och lagom detaljerat med överraskande djup, trots att det är dynamiskt begränsat. Passar därför bra till de flesta normala rum och vardagliga sammanhang. Stort plus för analoga rattar och EQ möjligheter. USB-C och senaste Bluetooth är förväntat från en top end produkt samt batteriet håller riktigt länge. Kort sagt, en väl avrundad produkt utan egentligt stort minus - man får leva med ett smått irriterande notifieringsljud (som tyvärr blivit Marshall trademark).
*Redigerades 4 månader sedan
Spobik
OK
(43)
Bra
6 månader sedan
Först ang elefanten i rummet; Spobik är ett namn som inte känns direkt förtroendeingivande. Hade det inte varit för att de köpt upp Cykelkraft och körde Klarna hade jag förmodligen tvekat att handla något dyrare. Utöver skriver de om fri frakt men tar 59,- avgift oavsett orderstorlek och även avgifter vid retur. Snabb leverans och bra support inget att klaga där. Lustigt dock att få mail och tel från Cykelkraft, hade varit tydligare om de höll sig till ett varumärke. Rekommenderat trots identitetskris.
Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13"
Full Star 1
4.3
(15)
11 477 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan*
HW Update: Lyckades spilla dricka (utan socker) över hela datorn. Lång historia kort; Efter att ha torkat gick den otroligt nog igång utan problem, men keys+touchpad helt döda. Skruvade isär allt, rengjorde med isopropanol och fick liv i de interna delarna igen (förmodligen kortis med kablage). Apple har defo steppat upp gamet, sist det hände (2008 MBP) fick jag byta ut hela tangentbordet. +9/10 för kvalitet🏅 Review > Mkt är mkt bra, flyter på fint överlag och batteritiden måste anses makalös - förmodligen apples bästa hårdvara till dags dato och som alla redan är införstådda, en ny direktion mot framtiden - tyvärr kan jag inte påstå att systemet i dagsläget är 100% bulletproof. Safari, som nu är optimerat för M1, kraschar då och då, tillräckligt för att inte kännas helt stabilt (14-15 flikar öppna vid givet tillfälle). x86 program funkar inte alltid som väntat (och vissa funkar inte alls). Hackande bluetooth uppkoppling med (vissa) lurar är ett konstant irriterande moment. Verkar som fler rapporterat om ostabil bluetooth även med apples egna grejer (Airpods, magic mouse etc), så jag är inte ensam om detta tyvärr. Även upplevt extrem seghet vid vissa situationer, utan någon cpu load. Vad allt detta beror på är svårt att säga och apple support har inte kunnat hjälpa nämnvärt. Hoppas de löser det med nya uppdateringar, men i dagsläget har jag lite svårt att rekommendera fullt ut - om du inte har nåt emot att leka testpilot. Får trots allt 4 / 5 i betyg, med potential till att bli riktigt bra 🍰
*Redigerades 6 månader sedan
Fujifilm FinePix X100V
Full Star 1
3.2
(2)
15 084 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 månader sedan*
Så du suktar efter en Leica.. men känns vansinnigt att lägga de pengarna.. istället dyker denna sak upp som alla pratar gott om med fina bilder på nätet.. Well I'm here to tell you -don't believe the hype.. Fuji har fantastiska sensorer, men branschens utan tvekan sämsta användargränssnitt och ergonomi. Det är till att börja med svårt att hålla kameran normalt, alldeles för många (och små) knappar på denna kamera, alldeles för många menyval spridda på olika platser - en och samma funktion kan utföras på minst 3 olika sätt. Förvirrande och onödigt komplext. En typisk ingenjörsutvecklad produkt utan tanke på användarvänlighet. För övrigt är hela "retro dial" grejen totalt överhypad av folk som hellre tittar på sina prylar än använder dem. Dock finns få alternativ i kompaktklassen som slår denna på bildkvalitet när väl månen, planeterna och menyvalen hamnar i rätt fas. Kort sagt älskar du 35mm och lyckas bli vän med gränssnittet är det bara gratulera. Hade hellre skaffat en XS-10 +glugg, om jag var tvungen att köpa Fuji för 15 lök (under pistolhot). Som point & shoot hade jag dock hellre lagt pengarna på top of the line iphone. My 2 cents
*Redigerades 8 månader sedan
Apple Smart Keyboard iPad Pro 10.5" (SV)
Full Star 1
2.2
(4)
1 787 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan*
Unikt tangentbord utan riktig konkurrens på marknaden. 4+ för subtil taktil upplevelse och maximal smidighet. Precis som övriga testare redan konstaterat - stort minus för hållbarhet. Fick byta min på garanti knappt ett år efter inköp. Hoppas verkligen på en revision som håller bättre då nya versionen till (nya) ipad pros är något heelt annat. Förstår att de vill brygga steget mellan ipad och macbook, men det motiverar snarare till att vilja hoppa på macbook m1 direkt.
*Redigerades 9 månader sedan
mstore
Dålig
(29)
Dålig
10 månader sedan*
Snobberism råder här precis som hos alla Apple exklusiva butiker. Service inte prio tyvärr. Lycka till med att få tag på nån via mail eller tel. Sponsrar hellre butiker som sätter kunden i fokus som tex Webhallen.
*Redigerades 10 månader sedan
LG OLED55B9
Full Star 1
3.8
(15)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Googla oled panel lottery så förstår ni varför B modellen kostar som den gör.. (hint: går att utläsa i namnet) /EDIT. Lolz denna review har fått -9 likes av förmodade fanboys. Fakta blir inte mindre sant bara för att man ogillar vad som sägs 😂
*Redigerades 10 månader sedan
Bose Noise Cancelling Headphones 700
Full Star 1
3.5
(38)
2 699 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
KontorsBossen (update på tidigare review). OBS. Detta är en lyfestyle produkt. Om du är ute efter bästa ljud kan du sluta läsa här :) Halvvägs genom 2020, är dessa fortfarande på topp vad gäller Noice Cancelling. Lyckas trolla bort omvärlden som ingen annan lur. De flesta ANC lurar har problem med phasing eller ojämn frekvens attenuation (oftast bägge) - not so here. Alla ljud försvinner inte ljud hokus pokus (obviously), men lyckas ta bort det mesta av röster och omgivningssurr på ett effektivt sätt - mkt imponerande som sagt. Övriga positives: Sitter tajt men bekvämt, samt håller bra batteritid trots låg vikt. Var först skeptisk till touchfunktionen som styr volym, play/pause osv, men det hela är väldigt logiskt med hög precision så misstag blir sällan gjorda och i verkligheten snabbare än att fingra efter fysiska knappar. Både telefonsamtal och voice assist funkar väldigt bra - vilket inte är förvånande då man bevisligen lagt ner väldigt mkt jobb på mikrofonernas funktion. När det kommer till ljudet är det däremot bara godkänt. Det finns lurar som är mer musikaliska kring samma priser, men det är som sagt det superba ANC man betalar för. Har svårt att tänka mig något som är lika smidigt i vardagslivet (trots att jag som sagt ljudmässigt föredrar både Sony och Sennheiser). TLDR: Smart och väldesignad lifestyle-lur med noise cancelling i världsklass. PS: Går att stänga av voice prompts via Bose app.
*Redigerades ett år sedan
Urbanears Rålis
Full Star 1
3.5
(3)
1 484 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Zound Industries portfolio innefattar både Marshall & Urbanears. Medans de utvecklar riktigt bra grejer för Marshall (varför det kostar premium), verkar målet för Urbanears vara ljudmässig mediokritet iklätt Scando design. Varenda produkt hittills har varit en snygg besvikelse. Undvik rubbet
*Redigerades ett år sedan
Sida 1