Prisjakt

corb

Medlem sen 2007-06-15
165
Bidrag
154
Hjälpsamröster
Sony WH-1000XM5 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.8
(31)
3 490 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 månader sedan

Riktigt bekväma lurar och riktigt bra ANC. Har en äldre Sony som påminner om XM1 i designen. Vilket får mig att tycka att XM5 har gått ett steg bakåt i design. Dessa tar sjukt stor plats i ryggsäcken jämfört med mina gamla. Största negativa delen av dessa är att man inte kan ha över 75% volym vid samtal, för då hör motpparten sig själv i ett eko, Designen gör att mikrofonerna snappar upp ljudet från högtalarna när man har hög volym vid samtal. Sänker man till under 75% så funkar de perfekt. Det mest imponerande är ANC. Har man bara lite musik på så hör man ingenting av omgivningen. Märklig känsla att åka i en bil och inte höra nånting av bilen när man har lite musik på.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro SM-R510N Wireless In-ear
Full Star 1
3.4
(9)
1 586 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Mycket nöjd! Uppgraderad från Buds1 Pro till dessa. Hörde direkt att ljudet var bättre, mer bas mer klarhet. Samtalsljudet var också bra, motparten hade inga problem att höra vad som sades. Testade även att prata när jag stod 20 cm från en högtalare som spelade musik, fortfarande inget problem. Passformen har förbättrats mot Buds1 Pro, de bygger dessutom mindre från öronen nu, känns som omöjligt att de skulle tappas ut. Även föregångaren satt bra men dessa sitter som sagt ännu bättre. Har inte testat batteritiden men torde inte vara sämre än tidigare. Köpte mina helt nya på andrahandsmarknaden för en tusenlapp.

Samsung Neo QLED QE75QN900B 75" 8K (7680x4320) Smart TV
Full Star 1
5
(1)
59 283 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 månader sedan

Absolut världsklass! Bilden, ljusstyrkan, design och finesser. Allt i topp! Ljusstyrkan är löjligt bra på denna TV. Till o med när starkaste solen lyser in i alla fönster i vårt vita vardagsrum så är det inga problem att se på TV. Vi hade 800B-serien ett par veckor precis innan och den var inte alls lika ljusstark. För att inte tala om Philips OLED 807 som vi också hade några månader innan det blev retur pga problem-TV, den var bara en fjärdedel så stark som denna. Uppskalningen till 8K fungerar riktigt bra. Till o med när man ser på 1080p material så ser det näst intill ut att vara 8K kvalité. Varenda gång jag tittar på något på TVn så slås jag hu jäkla bra bild det är. Trotts att det gått 2 månader nu. Uppstart av TVn är snabb som bara den. Den har en ONE-Connect box som man kan ställa åt sidan. En enda sladd levererar ström, bild o ljud till TVn från boxen. Finns massor med finesser som man aldrig använder normalt sett, t ex man kan använda mobilen som webkamera och köra Meet-möten på TVn. Eller du kan även skicka din TV-bild till dina moderna Samsungenheter. Även åt andra hållet förstås. Trådlös DEX från telefonen eller surfplattan funkar också. Det är en riktig strömslukare detta, 520 Watt i HDR-läge, dvs 3-4 gånger mer än en konventionel lågupplöst TV. Fick den för 34990 på Samsungs hemsida. (ev var det via Benify-inloggning).

Samsung Neo QLED QE75QN800B 75" 8K (7680x4320) Smart TV
Full Star 1
5
(1)
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Haft denna TV några dagar nu och vi är riktigt nöjda än så länge. Extremt ljusstark skärm som gör att den funkar riktigt bra trots strålande sol kommer in i rummet. Bilden är fantastisk, riktigt bra färger och upplösning. Uppskalningen från 4K-material funkar utmärkt. Jag kan i princip inte se någon skillnad mellan 4K och 8K material på YouTube. Vilket för övrigt verkar vara den enda källan som har 8K Material tillgängligt. Menysystemet för källor med mera lämnar en hel del att önska. Det kanske är en vanesak, men det är inte helt logiskt lätt att hitta tex HDMI 1 där vi har Nvidia Shield inkopplat. E-ARC till vår Samsung Soundbar fungerade direkt, behövde inte ens ändra någon inställning. Svärtan...ja den är inte lika bra som OLED. Vi hade en Philips OLED några månader innan och det märks direkt att svärtan inte är i OLED-klass. Men den är bra och man stör sig inte på att den inte är 100% svart som OLED. Däremot fjärrkontrollens design är... ja definitivt inte i klass med TVns läckra design med metallram. Fjärrkontrollen är plastig och lätt. Får tidigare QLED 2019 hade en fjärrkontroll i metall som var betydligt bättre känsla i. Däremot så bjuder de på solceller på kontrollen, så inga fler batteribyten. Riktigt coolt att man kan ha telefonen, surfplattan eller USBkamera som kamera vid videosamtal via Meet-appen på TVn. Man kan även köra Samsung DEX trådlöst från mobilen till TVn. Att spela upp 4K60 fps videos från telefonen fungerade helt perfekt. Vi kör Shield som extern Android enhet, men de vanligaste strömningstjänsterna finns även inbyggt i Samsung TV-store också.

Philips 77OLED807 77" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
3
(1)
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Hade denna TV i ca 3 månader, det slutade med retur pga att den avger ett klickande ljud om man slår på de smarta funktionerna för ChromeCast och Wake-On-Lan. Varannan minut klickar den till trots att den är avstängd. Philips var hemma hos oss tre gånger och bytte moderkort och PCB med mera men till slut kom de fram till att den var designad att klicka på det viset, därmed blev det en retur för oss eftersom vi behöver de smarta funktionerna. MEN behöver du inte ChromeCast-funktionen eller WoLAN i standbyläge, så är detta en fantastisk TV. Svärtan är förstås total tack vare OLED. Ljusstyrkan är väl kanske i lägsta skalan i ljusa rum kan jag tänka mig, men i mörka rum var den mer än tillräcklig. Skärpan, kontrast och färger var i världsklass. Tvns inbyggda Android TV var identiskt rapp i respons som vår Nvidia Shield Pro 2019, så man behöver inte en extern Android-enhet. Fjärrkontrollen var lyxigt designad med läderbaksida och upplysta tangenter. Sen får man inte glömma Ambilight. Detta är dessutom en mer exakt version där varje LED kan var för sig anpassa sig till innehållet på skärmen så det blir en fin effekt på väggen. Men man tappar ca hälften av effekten om man hänger den på väggen. För övrigt så är Philips en relativt tråkig TV. Inga coola innovativa finesser som t ex använda mobilens kamera som videokamera i ett Meet-samtal på TVn. Man kan inte heller skicka Tvns bild till telefoner.

Samsung Slim Fit TV Wall Mount WMN-A50EB
Full Star 1
5
(1)
890 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Nog den mest komplexa väggmonteringskit jag någonsin upplevt men när man väl fattade hur man skulle göra så var det inga problem. TVn hänger rakt tack vare den smarta lösningen att ha skåror som lutar in mot varann, så att man kan justera tvns lutning efteråt. Vi har en 75tummare på den.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm LTE
Full Star 1
3.3
(6)
2 945 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades ett år sedan

Fungerar som den ska, riktigt nöjd med denna klocka. Har haft Gear S2, S3 och Galaxy Watch 1 och 4 innan. Nu är typ ordning på batteritiden jämfört med GW4. Denna håller ganska exakt 3 dygn med min användning varje gång. Gest-tändningen av skärmen fungerar som den ska. Sensorerna fungerar hur bra som helst. Använder klockan dygnet runt med mätning av puls, sömn och syresättning med mera. Däremot verkar ingen app, inte ens Samsung Health använda den nya Termo-sensorn de gjorde så mycket reklam för. Tog en stund att vänja sig vid en vridbar boett men även touch-boetten fungerar bra, tack vare vibrationer vid varje "klick". Samsung fulade sig med måtten på specen, men det gör många andra tillverkare också. Klockan är eg 15 mm tjock, men 3-4 mm är sensorer som ändå sjunker in i huden...tänker dom.

Google Nest Doorbell
Full Star 1
2.5
(6)
1 988 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Har ingen annan ringklocka att jämföra med, men kan bara hålla med "pocken" rescention nedanför. Det plingar och plongar i våra mobiler varje gång någon är utanför dörren. Trycker någon på ringklockan så är det 1-5 sekunders fördröjning innan Google Hub Max och Google Hub samt Nest Mini reagerar och spelar upp ljudet att någon är vid ytterdörren. Ibland är det helt osynkat. Så de ekar i otakt (vi har 4 hubbar och 1 mini), ibland samband med att man hunnit öppna dörren dessutom haha. Man kunde inte heller tvinga Doorbell att enbart använda Mini t ex. Till det positiva kan jag lägga till att mikrofonen är löjligt bra. Man kan höra folks samtal 10-15 meter bort utan problem. Kameran är duktig på att känna igen ansikten, så det är lite roligt när Google ropar ut att "Tilde står vid ytterdörren" t ex. Batteriet var kasst i början men nu är det snart 1 månad sen jag laddade och det finns fortfarande 30% kvar. Får se hur det blir nu när det blir vinter.

Asus GeForce RTX 3090 ROG Strix Gaming OC 2xHDMI 3xDP 24GB
Full Star 1
4.7
(3)
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Toknöjd! Haft kortet 1,5 år snart och har presterat fantastiskt i VR med 4K-upplösning.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm LTE
Full Star 1
3
(6)
2 309 kr
c
corb
165 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Tråkig start! Urusel batteritid! Två dygn som mest, vilket är en halvering av 2018 års Galaxy Watch 1. Dessutom finns inga av de stora chattapparna i WearOS längre, dvs varken Telegram, Whatsapp eller Facebook Messenger finns, så man kan inte starta en chatt från klockan alls utan bara svara en gång på mottagna meddelanden. SMS kan man starta dock. Vidare så känns hela UI lite ogenomarbetat jämfört med de tidigare Tizen-klockorna. Varför är bakåtknappen som man använder mest nere till höger och inte uppe till höger? Tycker inte heller att klockan känns rappare än 2018 versionen av Galaxy Watch. Otroligt knöligt att söka och hitta vettiga Watch Faces i Play Store jämfört med i Galaxy Store. På positiva sidan så tycker jag sensorerna är bra. Syresättning i blodet, blodtryck och fettprocent-sensor, EKG, sömnsensor och pulsmätare är trevligt att ha i klockan. Rätt otroligt vad många sensorer de tryckt in egentligen om man tänker efter. Kort uppdatering aug 2022 med batteriet. Klockan håller ca 40 timmar normalt bruk numera, utan always-on förstås. Kanske går att pressa den till 48 timmar om man drar ner på det mesta, t ex ingen auto-on när man vrider upp den mot ansiktet. Klockan har fått några systemuppdateringar över tid och nu finns även Google Assistenten tillgänglig. Otroligt smidigt!