Prisjakt

HektorRektor

Medlem sen 2007-06-09
29
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Dell S2722QC 27" 4K UHD IPS
Full Star 1
5
(1)
4 543 kr
H
HektorRektor
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 månader sedan

Bra och troligen prisvärd skärm. Köpte den efter att ha kollat på RTINGS.COM utmärkta recensioner. Fin och skarpt skärm för surf och kontorsarbete och film. Har USB-C in - bra för laptops när du jobbar hemma. Ett stort problem var att skärmen hela tiden (var 10:e sekund) blinkade till; den tappade kontakten på något sätt och blev svart. Jag kör på en stationär dator med separat grafikkort. Kämpade med problemet i flera dagar innan jag kom på lösningen för mig. Problemet verkar vara att när man kör 4K x 2K och 3840x2160 då behövs en mycket bra kabel. Min lösning var att köpa en HDMI 2.1 kabel och jag kör ut Displayport från PC och in i skärm HDMI. TEX HDMI-HDMI 2.0 funkade inte. Kanske HDMI-HDMI 2.1 fungerar, inte provat. Köpte kabel på Amazon eftersom de verkar vara svåra att hitta i Sverige till vettigt pris ( DisplayPort 1.4 till HDMI 2.1 8K Kabel, Maxonar DP till HDMI Lead 2M,[Aluminium Shell,Nylon Braid]Uni-Direction,8K@60HZ 4K@120HZ )

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
H
HektorRektor
29 omdömen
Braett år sedan

Mycket snabbt och smidigt. (Budbee strulade dock - lång levereanstid.)

Fiskars Hard Edge Santoku 16cm
Full Star 1
5
(1)
349 kr
H
HektorRektor
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Jag har haft den ett par månader. * Skärpan i stålet är utmärkt. Håller skärpan bra. Tex tomater går utmärkt att skiva. *En stor anledning till att jag köpte kniven var handtaget av gummiliknande plast. Mycket skön att hålla i och lätt att hålla rent. Bakgrund: Jag är knivbög, men inte knivsnobb. Jag har ett ett 20-tall billiga eller halvdyra knivar. Satake, WMF, IKEA(Damaskussmidd oxo bra). Satake har mindre bra trähandtag, men är anners trevliga knivar. Slipar och skärper knivarna själv.

Elgiganten
Bra
(500+)
H
HektorRektor
29 omdömen
Dålig3 år sedan

Jag upplever att Elgiganten inte tar sitt ansvar när det är fel på varan. Jag har köpt en mobiltelefon som kopplar ner sig spontant (dvs ett fel som är svårt att hitta.) Det har varit så från start. Nu är den inne på 4:e vändan och varje vända tar en månad. Jag har följt instruktionerna från dem: Bytt SIMkort, resettat telefonen men problemen kvarstår. SIMkortet fungerar utmärkt i andra telefoner av samma fabrikat. Hade man tryckt på mot underleverantören så hade vi löst det enkelt dvs med ett återköp. Blir problemet inte löst så kommer jag att vända mig till Allmänna Reklamationsnämnden. Företag har ju rätt att försöka åtgärda fel, men här ligger man på yttersta gränsen. Köp där det är billigast - Garantin på Elgiganten anser jag inte vara värd så mycket i praktiken. Ofattbart att det kan vara Årets butik. Tex Netonnet har en mycket bättre kundservice tycker jag.

Samsung RZ32M7525WW (Vit)
Full Star 1
3.5
(2)
H
HektorRektor
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Bra frys funktionellt sett. Lätt att öppna dörren, bra inredning håller kylan bra; MEN: * Skåpet låter en massa. Störande fläkt och kompressor. Antagligen är det bästa att ställa skåpet inbyggt. * Ovandelen har ett kretstkort som sticker upp 2-3 cm. Det är inte bara att ställa ett ovanskåp direkt på. Återigen bygg in skåpet så blir det bra.

Samsung RR39M7565WW (Vit)
Full Star 1
3
(1)
H
HektorRektor
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Bra kylskåp funktionellt sett. Lätt att öppna dörren, bra inredning håller kylan bra; MEN: * Skåpet låter en massa. Störande fläkt och kompressor. Antagligen är det bästa att ställa skåpet inbyggt. * Ovandelen har ett kretstkort som sticker upp 2-3 cm. Det är inte bara att ställa ett ovanskåp direkt på. Återigen bygg in skåpet så blir det bra.

Arlo Pro 2 VMS4330P
Full Star 1
3.3
(3)
10 499 kr
H
HektorRektor
29 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Jag har haft systemet i snart 2 år. Det är i grunden bra, MEN: Batterierna är dåliga och de kostar 800 kr/st. Jag har fått ett ersatt under garantitiden, men nu har ytterligare ett dött. Tveksamt om jag kan rekommendera systemet om man måste köpa batterier för nästan halva inköpsbeloppet efter en relativt kort tid.

Seiko 5 SNK809K2
Full Star 1
3
(4)
H
HektorRektor
29 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Usel klocka - eftersom den stannar mycket lätt. Det är ett mekaniskt ur som dras upp av rörelser. (Det går inte att dra upp den mha kronan.) Jag som kontorsarbetare måste skaka armen intensivt i 3 minuter varje dag om den inte skall stanna under natten. När den väl går - då går den exakt. Har du ett mycket rörligt yrke så är det klockan för dig eftersom den är så billig. Är priset inte så viktigt och vill slippa strul - köp tex en IWC Pilot Mark XVI, men den kostar lite mer.

Bygghemma
Bra
(500+)
H
HektorRektor
29 omdömen
UselRedigerades 7 år sedan

Jag beställde en sänksåg 31 augusti. Skeppningbsdatum 2017-09-27. Skeppninsgdatum är inte leveransdatum och då är vi strax upp i mer än en månad! Spara ner en version av orderstatus, Den verkar vara dynamisk och man flyttar på leveransdatum. Jag citerar tidigare omdöme som verkar stämma. "Bygghemma har som jag förstår det inget eget lager och ingen aning om verklig leveranstid".