Prisjakt

Patrick Wetterlöv

Medlem sen 2007-04-09
50
Bidrag
11
Hjälpsamröster
StarCraft II: Wings of Liberty - Collector's Edition (PC)
Full Star 1
4
(3)
6 948 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
11 år sedan*
Fantastisk collectors-box! Spelet: Kräver en egen recension, men är kort sagt det bästa och mest prisvärda spelet i nuläget. Jim Raynor Dogtag-USB-minne: Mycket bättre kvalitet än jag kunnat tänka mig. Helt i metall och lyser mysigt när man pluggar in den. Art-boken: Över 200 sidor fantastisk Blizzard-art. StarCraft Comic - Nr 0: Ej läst ännu men verkar bra. Kanske samlarvärde på denna. Musik och Behind the Scenes-DVD har jag ej sett/lyssnat på ännu men kan vara värt en titt. Ingame-ikoner: Coola och roliga att ha i början när alla andra bara har de 4 standard-ikonerna. :) Tycker att USB-minnet och art-boken själva väger upp det extra priset. Men om inget av ovanstånde lockar så kan det vara bättre att hålla sig till bara spelet.
*Redigerades 11 år sedan
Small World
Full Star 1
4.3
(4)
349 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
12 år sedan*
Ett underbart spel fyllt av strategi, humor och variation. Spelet är mycket lätt att lära sig och är fyllt av interaktion. De flera raserna i kombination med ännu fler olika förmågor gör att du kommer hitta nya kombinationer att spela med under lång tid. Spelet fungerar även väldigt bra med bara 2 spelare. På minussidan kan nämnas att spelaren som förmodas leda (man kan aldrig veta säkert då poängen är dolda) ofta blir utsatt för en hel del stryk - vilket kan vara svårt att värja sig mot. Maxgränsen på 5 personer är också lite synd. Men i det stora ett underbart och roligt spel som går väldigt snabbt att lära sig!
*Redigerades 12 år sedan
Starcraft: The Boardgame
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
12 år sedan*
Mitt favoritbrädspel utan tvekan. StarCraft The Boardgame baseras på datorspelet med samma namn. Mycket från datorspelet är sig likt men spelet i sig revolutionerar genom att låta själva grundmekaniken vara "helt olikt" datorspelets. Då datorspelet fokuserar på en strid på en planet baseras brädspelet på interplanetära strider där varje spelare anlägger baser på olika planeter, bygger upp arméer och försöker ta över varandras planeter, resurser och strategiska poäng. Allt i en härlig alla-mot-alla-känsla där tillfälliga allianser är lika viktiga som att veta när man ska vända sina vänner ryggen till. Det är svårt att i några få ord få sagt vilket fantastiskt bra spel detta är. Det är inte för vem som helst men jag skulle ändå säga att spelet är för en hyfsat bred publik. Det är absolut ett spel i den "tyngre" klassen med många regler, många möjligheter, strategiskt tänkande och situationer där felplaneringar straffar hårt. Men samtidigt är det interaktivt, snabbt och otroligt välbalanserat. Även om de som spelat datorspelet (mycket tjat om datorspelet, förlåt) kommer ha en fördel i att de känner igen alla enheter och ungefär hur bra de är och vad de kan göra så kan personer som aldrig spelat det lätt sätta sig in i spelsystemet och har ingen egentligen nackdel mot mer erfarna StarCraft-spelare. Både jag (hängiven StarCraft-spelare), min bror (har spelat datorspelet några få gånger) och min flickvän (har aldrig spelat datorspelet) älskar det. StarCraft är just nu mitt favoritbrädspel och den stundande expansionen ser ut att rätta till alla småfel som fanns, expandera enheterna med allt som behövs och lägga till så mycket godis i form av scenarion med mera att man troligtvis aldrig kommer tröttna på detta spel. Köp och spela! Plus: - Fascinerande djup med många val och olika strategier för varje match. - Unika vinstmål för varje lag är en fantastisk idé! - Välgjorde spelkomponenter. - Fungerar lika bra på 2 spelare som på 6. - Underbart krigssystem. - Val av byggnader och forskning ger en unik profil för varje match. Minus: - Många regler att lära sig i början. - Ibland tar matcherna rätt lång tid. För att läsa min fulla recension, gå till: http://padachan.blogg.se/2009/march/bradspelsrecension-starcraft-the-boardgame.html
*Redigerades 12 år sedan
Unispel
Bra
(17)
Utmärkt
12 år sedan*
Alltid underbar service och snabba svar. Riktigt bra priser och avhämtningen i Lund ger både ett ännu bättre pris (ingen fraktkostnad alls) samt snabb leverans. Grattis Lund!
*Redigerades 12 år sedan
Pandemic (Revised Edition)
Full Star 1
4.1
(6)
299 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
12 år sedan*
Pandemic ett spel helt baserat på lagsamarbete. Alla spelare är tillsammans och spelar "mot spelet" i ett desperat försök att rädda världen från hotande epidemier. Spelet är simpelt, lätt att lära sig men med en otroligt robust spelmekanik som nästan kan få en att släppa en tår när man ser hur snyggt det är uppbyggt. (Lite väl dramatiskt där kanske men jag är verkligen imponerad över hur välfungerande spelet är med sina få, lätta regler.) Det är lätt för nya spelare att lära sig spelet och bara några få minuters regelförklaring behövs innan man själv kan gripa in i diskussionerna om huruvida man bäst räddar världen. Varje spelare tar sig rollen som en specifik personlighet med unika förmågor och endast tillsammans kan man lyckas bota utbrotten av sjukdomar och forska fram botmedlena som krävs för att vinna. En omgång är snabb (30-60 min) och inte sällan kör man gärna mer än en match på raken. Plus: - Samarbetsspel som fungerar! - Svårt att vinna vilket driver en till lagsamarbete. - Välgjord spelmekanik. - Lätt att lära sig. - Snabbspelat. - Slumpen pga kortdragning ger stor omspelbarhet. Minus: - Slumpen pga kortdragning har i sällsynta fall gjort rundan alldeles för lätt (har hänt en gång endast). För min fulla recension se: http://padachan.blogg.se/2009/january/bradspelsrecension-pandemic.html
*Redigerades 12 år sedan
Twilight Imperium (3rd Edition)
Full Star 1
4.4
(3)
799 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
13 år sedan*
Twilight Imperium är ett episkt rymdäventyr där 2-6 spelare tar kontrollen över varsin ras för att leda dem till herravälde över galaxen genom kolonisering, krig, forskning, handel och politik. Ingen kommer lämnas oberörd efter en omgång av Twilight Imperium! Spelmekaniken är omfattande men samtidigt otroligt bra. Man kan handla med varandra, skicka sin armada av skepp i strid, forska, rösta i politiska omröstningar, muta varandra och bygga sitt imperium i den stora galaxen. Varje av de tio lagen är unika och med den uppsjö av olika element spelet är uppbyggt på finns det ingen chans att någon match någonsin blir sig lik. Samtidigt är spelsystemet uppbyggt så att alla ständigt måste vara med vilket förebygger downtime som annars drabbar spel av den här typen. Striderna är tärningsbaserade och då vissa kan tycka att det är mindre bra tycker jag att det fungerar perfekt. De olika lagen är väl balanserade och är ändå väldigt olika vilket tvingar alla till att ha sin egna spelstil. Det finns inte mycket dåligt att säga om det här spelet. Det är ett långt spelt och man ska nog räkna med minst 3 timmar för en match, och kan lätt dubbla den tiden om det är många nybörjare med. Men det kvittar då man har hur kul som helst under hela matchen. För min fulla recension se: http://padachan.blogg.se/2009/january/bradspelsrecension-twilight-imperium.html
*Redigerades 13 år sedan
Benq E2200HD
Full Star 1
4.4
(25)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
13 år sedan*
Grymt bra skärm! Upplösningen, responstiden och kontrasten är perfekt. Windows i 1920x1080 gör simultanarbeten (som Word och internet igång samtidigt) lekande lätt. Som många tidigare påpekat är foten en aning skranglig men det är inte ofta man är på där och pillar så det kan jag leva med.
*Redigerades 13 år sedan
Shuttle XPC SP35P2 Pro (Svart)
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
13 år sedan*
Grym shuttle som ger prestanda likt en fullstor speldator. Flickvännen köpte en till sig och jag ångrar fortfarade att jag inte själv tog en likadan. Har fungerat klockrent med allt från program till spel. Bra nätaggregat som klarar moderna grafikkort. Liten, smidig och samtidigt riktigt snygg!
*Redigerades 13 år sedan
WD My Book Essential Edition 2.0 500GB
Full Star 1
4.2
(51)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
13 år sedan*
Har fungerat klockrent. Snabb, smidig och riktig snygg. Kunde varit lite mer ljudlös men det stör faktiskt förvånandsvärt sällan. Aldrig strulat!
*Redigerades 13 år sedan
Wii Fit (Wii)
Full Star 1
3.8
(27)
139 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
13 år sedan*
Wii-brädan i sig är av utomordentlig kvalité och kommer säkert hålla många, många år. Vad det gäller betyg för brädan i sig så är det en klockren 10:a! Och eftersom det är denna som är det viktigaste då det kommer komma flera spel så är Wii Fit ett bra köp. :) Wii fit-spelet i sig är bra på många punkter och sämre på andra: BRA - Många olika övningar. - Tydliga instruktioner. - Muskelträning och Yoga är verkligen bra och ger rejält med träning. - Roliga balansspel som bevisar hur känslig och bra brädan är. - Får en verkligen att svettas och ger "riktig" träningsvärk. ;) - Motiverande. - Bra livsstilstips från den lilla maskot-brädan. DÅLIGT - För mycket dötid mellan själva träningspassen. Behöver snabbas upp för att man ska känna att det motsvarar ett riktigt pass. T.ex. Yoga hade verkligen behövt något sätt att köra ett antal övningar på rad utan att behöva gå ut och välja vilka övningar man vill göra en och en. Detta kanske man låser upp senare så jag reserverar mig för felaktig kritik. - Lite segt att behöva låsa upp så mycket i spelet. Låt balansspelen behöva låsas upp men ge oss alla träningsmoment från början. - "Wii fit age" grundas bara på sin ålder och hur man presterar i enstaka balanstest som dessutom bara går på tid. Känns inte särskilt verklighetsförankrat. - Jag hade velat ha mer statistik på hur mycket man tränar. - Även om vågen verkar väldigt precis så är det lätt att den visar olika vikter vid upprepade mätningar. Lite skumt. =/ - Aerobics step är alldeles för långsamt. Kanske blir bättre på högre nivåer så får väl se. Även om jag inte varit på ett riktigt step-pass så ska det vara mycket flåsigare än så här. - Kasst att man inte får tillgång till fler övningar på gästkonton då man vill visa kompisar vissa övningar. SLUTSATS Jag är nöjd med Wii Fit och tror lätt att det kommer motivera mig att träna mer än vad jag gör. Mitt största problem är verkligen att ta sig till träningen och det undviks lätt med Wii fit. :) Muskelträningen är perfekt och jag har alltid velat lära mig lite Yoga. Wii fit är originellt, snyggt och det gör det den ska bra! Och jag ser enorm potential till spel i framtiden till brädan. Inte minst det kanske kommande Rayman Raving Rabbids 3. :D
*Redigerades 13 år sedan
Sida 3