Prisjakt

ronals

Medlem sen 2007-03-20
12
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Sennheiser CX 5.00i In-ear
Full Star 1
3.2
(5)
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bra bas och diskant men tycker de saknar lite mellanregister. Bekväma i öronen och stänger ute ljud effektivt. Det gör att man hör sladden som skaver mot kläderna men hellre det än t.ex. folk på bussen. Upptäckte idag att ena gummiproppen är borta. Andra har varnat för att de lätt lossnar men trodde inte det skulle vara så illa. 550:- borta om det inte går att få tag i ny på något sätt.

Gerber Bear Grylls Compact Scout
Full Star 1
4
(5)
599 kr
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Till enklare och mindre krävande saker som mat, snören, pyttesmå pinnar etc. funkar kniven bra. Men när man ska ta i bara lite mer så blir det inte lika roligt. "Serreringen" (sågtandningen) gör det svårt att tälja eftersom det gör att bladet fastnar istället för att skära/glida i träet och att såga med går inte alls eftersom det är alldeles för kort. Möjligen skulle det kunna underlätta för att skära av rep o dyl. Men det som blir kvar av bladet, den normala delen, som faktiskt går att använda till något vettigt blir följaktligen väldigt kort. "Gimpingen" (den räfflade delen på ovansidan, för tummen) är för slät och fyller knappt sin funktion. Plasten i handtaget ger ett lågkvalitativt intryck och låsningsanordningen är klen på så sätt att bladet sitter lite instabilt och går alltför lätt att röra på, nästan vicka, i sidled för att det ska kännas bra. Och jag tror inte det är ett måndagsexemplar jag fått tag i. Dessutom tenderar kanterna i handtagets undersida, där som bladet fälls in, att skava i fingrarna när man tar i. Till det positiva hör att kniven är väldigt lätt och smidig, det märks inte att man har den på sig. Vid enklare användning ligger den skönt i handen och designen är fräck. Bladet är mycket skarpt. Sammanfattning: är du ett fan av Bear Grylls och vill ha en nätt kniv för vardagsanvändning så funkar kniven. Ska du ha en användbar kniv för friluftsliv, kanske som backupkniv, så finns det klart bättre alternativ.

Sanrenmu ZB-681
Full Star 1
4
(1)
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

En liten vardagskniv som passar bra som backupkniv i skog och mark. Kniven är lite trög att fälla ut med en hand men när behöver man kunna det egentligen? Låsningsmekanismen är robust i utfällt läge och hela kniven känns gedigen att hantera i relation till sin litenhet. Bladet är något kortare än vad jag skulle önska men det kompenseras av att man får stadigt och bekvämt grepp om handtaget med en normalstor hand. Bladet är förhållande visst smalt i höjdled men även det kan ha sina fördelar, det är inget som känns som att det påverkar handhavandet negativt. Skarpt som attan och lätt att tälja med. Snygg design. Det sitter ett clip/spänne på ena sidan som inte är helt bekvämt om man är vänsterhänt som jag men det skruvar man enkelt loss med en liten insexnyckel. Det finns även ett hål i handtaget för att sätta fast snodd eller annat. Sammanfattningsvis en kvalitativ, gedigen och nätt kniv för en billig peng.

Mini Ninjas (Wii)
Full Star 1
4
(1)
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Mycket prisvärt och smått unikt spel. Miljöerna är fantastiska och figurerna balla, det är faktiskt främst det visuella som ger spelet högt betyg, trots att grafiken inte håller jättehög kvalitet. Storyn är rätt tunn, hela grejen är egentligen att man tar sig runt i landskap och borgar, men det är ändå i stort sett hela tiden kul att spela. Man möter en begränsad uppsättning fiender och spelar fram karaktärer och besvärjelser. Det är rätt så linjärt men man har okej möjligheter att springa omkring. En och annan småklurighet möts man också av. Spelet är på engelska och bättre för lite större barn samt vuxna som uppskattar den charmigt lekfulla japanska stämningen. Alltså: + Det visuella, miljön + Charmiga och kul figurer + Bra musik/ljud - För dumma motståndare, även om det passar in i spelets stil - Mestadels för enkelt

Fiskars Functional Form Deba 12cm
Full Star 1
3
(2)
329 kr
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Fantastisk kniv: Otroligt lätt vikt men ergonomin och materialet i handtaget gör att den är skön att använda. Perfekt storlek för vardagsbestyren i köket. Varför har jag inte haft en sådan knivstorlek hemma innan jag köpte denna? Den kan i princip ersätta både skalkniv och mindre kockknivar (vad gäller kött så är den helt okej för det mesta utom stekar, ben etc.) Smalt blad som ger fina snitt. Så skarp vid köpet! Lätt att skärpa upp och håller skärpan rätt så bra. Hittar egentligen inget negativt.

Fiskars Functional Form Japansk Grönsakskniv 14cm
Full Star 1
3
(2)
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Vid en första anblick tyckte jag att den kändes för lätt och att bladet var för tunt. Nu är det en av favoriterna. + Framförallt var eggen überskarp vid köpet! Har också varit lätt att skärpa upp till samma nivå och håller den skärpan rätt så bra vid normal matlagning. + Ligger riktigt skönt i handen, i mitt tycke. + Smidigt att skära och hacka grönsaker och inte alltför stora köttbitar. + Känns som att det smala bladet gör det lättare att göra rena fina snitt. Kan inte komma på något minus. Möjligen att handtagsgummit sträcker sig lite långt in på bladet på ovansidan men det är inget som varit något problem.

BaraLuftvapen
r
ronals
12 omdömen
BraRedigerades 13 år sedan

En hel del info på hemsidan om de flesta produkterna. Okomplicerat att beställa. Något ovanligt betalningsförfarande men likväl inga problem. Varan levererades dagen efter betalning, snabbare kan det inte gå. Instämmer att det är skönt att slippa skapa ett användarkonto för att kunna beställa. Paketeringen var dock inte så proffsig; ungefär som en julklappsinslagning, med tunt vitt papper och brun tejp virat runt. Detta är helt klart ett förbättringsområde. Att det är fult bryr jag mig inte om men det finns en klar risk att kunna skadas under frakt/hantering av Posten samt väldigt fuktkänsligt. Frakt ingår i priset - sånt gillar jag - och kanske är det för att man håller nere vikten/materialkostnaden genom denna paketering? För övrigt var priset på min vara som lägst i denna butik. Har ej haft kontakt med kundtjänst på något sätt så det kan jag inte bedöma.

Primus S/Steel Vacuum Commuter Mug 0,4L
Full Star 1
3.3
(8)
99 kr
r
ronals
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Den första termosen släppte ifrån sig någon droppe då och då i liggande läge. Jag gick till butik och bytte till en ny och bad dem testa den. Nu har jag haft muggen i två år och inget läckage överhuvudtaget (har enbart använt den till kaffe). + Håller värmen länge. Efter 4-6 h är kaffet fortfarande varmt nog. Det tycker jag är bra. + Tillräckligt robust. Inga problem trots ett par fall i marken. + Designen. Ser tuff ut. Sträv svart metall (lockdelen är i plast). + Inget läckage. + Ingen utstickande del, d.v.s. handtag eller kant. För mig är det ett plus då den åker ner smidigt i väskor. - Knappen kan ibland vara svår att trycka ner när den fått stå en stund med nyupphällt kaffe. Antagligen värms luften upp såpass mycket att trycket håller emot knappen. Men det är lätt avhjälpt, tryck hårdare eller skruva upp locket så trycket lättar. Summa: Sedan jag bytte muggen till den nya har jag varit helt nöjd! ------------------------------------------------------ (Såhär funkar den: tryck ner den röda knappen i mitten så öppnar/stänger du pipen inifrån locket.)