Prisjakt

BadCash81

Medlem sen 2007-02-17
60
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Bosch DHL585 (Rostfri)
Full Star 1
1
(1)
4 995 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en månad sedan

Obegripligt att en köksfläkt år 2024 kan vara så dålig som denna. - Låter som ett jetplan även på lägsta hastighet. - Lamporna lyser knappt upp spisen och ger dessutom ett obehagligt kallt vitt ljus. - Knapparna sitter idiotiskt placerade undertill så man måste känna sig fram eller böja sig ner för att hitta rätt knapp. - Fläkthuset tar upp HELA skåpet ovanför spisen. - Något (kallrasskydd?) i fläkten klonkar när det blåser ute. Helt ärligt hade vilken random köksfläkt från 80-talet varit bättre än denna. Otroligt besviken på Bosch, som annars brukar (brukade?) göra bra grejer.

SiGN Wall Charger USB-A 2.4A
Full Star 1
1
(1)
67 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Vilket skräp. Har haft hundratals USB-laddare genom åren, detta är den första jag varit med om som gått sönder. Fungerade två månader, sedan startar/stoppar den laddningen av sig själv. Den var billig, nu vet jag varför.

Samsung U32J590U 32" 4K UHD VA
Full Star 1
3.6
(7)
3 326 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Funkar okej och bra pris, men tycker den hade väldigt konstiga färginställningar från fabrik, åtminstone inkopplad till en MacBook Pro M2. En annan irriterande sak är att den inte väcks automatiskt ur viloläge när man väcker datorn, men det verkar bara hända när den varit i viloläge en timme eller mer, och det kan kanske ha att göra med att jag använder en dockninsstation/hub? Då måste man trycka på en knapp/joystick på baksidan (!) av skärmen. Men annars är det en helt normal skärm. Inget spektakulärt, den visar bilden från datorn, vad mer kan man begära? Trevligt med 4K-upplösning, blir mindre pixlig text än en 2560x1440 -skärm.

Philips E-Line 325E1C 32" Välvd Gaming QHD
Full Star 1
4
(4)
2 740 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Riktigt kass, bilden ser pixlig ut trots att jag kör högsta upplösningen från en Macbook Pro M2. Ser bättre ut på en budgetskärm från Voxicon! Håller dessutom inte alls med andra recencenter om att den kurvade formen fungerar väl för kontorsarbete - det kanske är en vanesak, men det är fortfarande efter ett par timmar fruktansvärt störande att linjer som borde vara raka är böjda. Det blir extra tydligt när man scrollar eller läser text, eftersom raderna som är i överkant av skärmen (rakt fram i ögonhöjd) ser raka ut, men blir mer och mer böjda ju längre ner mot nederkant av skärmen man tittar. Önskar jag hade tänkt på just detta innan jag övervägde en böjd skärm - böjningen blir ju väldigt tydlig i nederkant av skärmen. Utöver detta är stativet som följer med väldigt lågt och går inte att höja eller sänka, så någon form av tredjepartsstativ eller arm är ett måste enligt mig. Nej, detta var en total fail, den får åka tillbaka fotare än kvickt, så får det nog bli en till Voxicon eller annan platt skärm.

Chipolo One
Full Star 1
4.2
(5)
279 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Extremt förvirrande namngivning och beskrivning av de olika modellerna av Chipolo One. Köpte ett gäng "Chipolo One" i tron att de skulle fungera precis som AirTags fast för Android, vilket man lätt får intrycket av från diverse recensioner och beskrivningar. MEN - denna som bara heter "Chipolo One" är inget mer än en simpel Bluetooth-nyckelhittare, som INTE går att spåra via andra Android-enheter om de inte har Chipolo-appen installerad. Dvs. de fungerar inte alls som AirTags, utan bara som en lokal nyckelhittare inom 60 meter från DIN EGEN telefon. Det ska tydligen finnas en "Chipolo One Point" som fungerar som AirTag för Android, men den verkar ju inte finnas att köpa någonstans. Och så finns det en "Chipolo One Spot" som är som en AirTag och bara fungerar med iOS. Förvirrande? Ja. Det är "Chipolo One Point" man vill ha om man ska ha någon större nytta av dessa, inte denna billigare nyckelhittare som endast heter "Chipolo One". Blir retur direkt, grymt besviken på att det inte är tydligare beskrivet vilka begränsningar dessa har. Det är år 2023 - man förväntar sig givetvis att en Bluetooth tracker ska kommunicera sömlöst med samtliga Android- och/eller iOS-enheter i omgivningen och inte kräva att alla har speciella appar installerade. Känns verkligen 90-tal detta alltså.

Audio Pro A10 WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.9
(13)
1 196 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 månader sedan

Eh, va? Hur kan denna ha fått så bra betyg? Nä, det här var en riktig besvikelse, ljudet är tråkigt och saknar helt bas trots justering i appen och olika placeringar av högtalaren. Mina 10 år gamla billiga Andersson låter oändligt mycket bättre än detta. Trodde först jag fått ett måndagsex eller att den var trasig eftersom ljudet var så kasst, men efter att ha lyssnat några timmar och justerat och haft mig så kan det inte bli annat än retur. Längesedan man blev så besviken på en produkt, speciellt när den fått många positiva betyg. 2 stjärnor för att den var lätt att få igång och ser hyfsat snygg ut, om än lite trist färg på tyget.

Valostore
Dålig
(117)
B
BadCash81
60 omdömen
DåligRedigerades ett år sedan

Påstår att de har "Snabb leverans 1-2 dagar" - snarare 1-2 veckor... Det har snart gått 2 veckor och jag har inte sett röken av någon leverans. Frågar man kundtjänst skyller de på att det går för bra för dem pga. "rean" (verkar vara en såndär "rea" som ständigt pågår vad det verkar, undrar just vad Konsumentverket anser om saken...). Vem som helst som driver en butik fattar väl att antalet beställningar kommer öka när man har en rea, och planerar för det (t.ex. genom att inte utlova 1-2 dagars leveranstid när man inte kan hålla det). Beskedet från kundtjänst är att ordern kommer skickas under dagen - sedan går det en vecka till och inget händer... Nej, verkligen usel orderhantering, kundtjänst och kundfokus. Återstår att se hur varorna är, om de nu någonsin dyker upp...

Proffsmagasinet
Utmärkt
(500+)
B
BadCash81
60 omdömen
UselRedigerades 2 år sedan

Lagersaldon och angivna leveranstider verkar inte stämma överhuvudtaget. Har gjort två beställningar senaste månaden, och den första väntar jag fortfarande på hälften av varorna trots att beräknat leveransdatum var för två veckor sedan. De övriga varorna skickades lite hipp som happ i fyra olika sändningar hittills, trots att de från början skickade mail om att alltihop skulle gå i totalt fyra sändningar. Har som sagt inte fått alla varor än, så vem vet hur många sändningar det blir till slut... Har beställt härifrån tidigare, och när det funkar så är det väl bra, men lagersaldon och leveranstider verkar mest vara tagna ur luften och går tyvärr inte alls att lita på. Hade jag vetat vad jag vet nu så hade jag hellre betalt någon hundring extra på annat ställe och fått grejerna inom rimlig tid istället för att gå och vänta på halva beställningen som inte ens verkar ha packats ännu efter 3 veckor. UPPDATERING: Är nu uppe i 8 veckors försening. De flyttar fram beräknat leveransdag hela tiden, och hör aldrig av sig utan man måste själv kontakta dem för att få någon info. Och då tar de flera dar på sig att svara. Katastrof, kan man inte sköta det bättre så ska man inte syssla med ehandel.

Nexa FS-558/RF
Full Star 1
2.8
(4)
229 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Själva brandvarnarna är det inget fel på - köpte 8 st, programmerade ihop dem enligt instruktionsboken och de verkar fungera. Hade dock problem med att inte alla pep vid första testet, men det berodde troligtvis på att de sätts i pausläge 10min när man tryckt på Knappen. När jag testade nästa dag så fungerade det klockrent, och sedan har det fungerat klockrent varje gång efter montering (har testat 3 gånger). Det är första trista med dem är Knappen (med stort K). De har en enda Knapp som ska sköta allt, och man ska hålla inne den olika länge för olika funktioner (programmering, test, reset, pausa larmet). Idiotiskt. Vad kan separata knappar för programmering/reset, test och paus kosta, några kronor mer? Hade antagligen lönat sig direkt i minskade supportärenden, reklamationer och dåliga recensioner. Sen är det instruktionsboken och produktinformationen. Mycket detaljer saknas, t.ex. - hur enheterna kommunicerar (inte seriekopplat som det står överallt, utan typ stjärnkopplat kom det fram efter mycket mailande fram och tillbaka till kundtjänsten. Dvs. att endast den enhet där det brinner skickar ut en signal, de andra tar bara emot den men skickar inte den vidare mellan sig) - att Masterenheten ska vara centralt placerad (fast efter ytterligare följdfråga till kundtjänsten så fanns det egentligen ingen anledning alls till det, den beter sig inte annorlunda än de övriga förutom när man programmerar ihop dem) Har testat enheterna 3 gånger sedan jag satte upp dem och alla larmar som de ska, så där är det inget att klaga på! Räckvidden är bättre än utlovat - en enhet sitter i ett uthus 25-30m bort, en annan nere i källaren, och tydligen når de varandra trots att den specificerade räckvidden bara är 20m vid fri sikt. Kan också vara så att de faktiskt är seriekopplade och inte stjärnkopplade som supporten påstår, börjar tvivla lite på om de själva vet hur produkterna egentligen fungerar... Om jag kommer ihåg och orkar ska jag göra ett test framåt sommaren genom att lägga alla 8 på rad med 20m mellanrum och se hur långt signalen når...

Petzl Actik
Full Star 1
3.5
(2)
432 kr
B
BadCash81
60 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Lyser väl ok för priset, men känns väldigt plastig. Batteriluckan lämnar en liten glipa när den är stängd, men så är den ju bara "strilsäker" också. Överlag dålig kvalitetskänsla jämfört med Black Diamond Spot, men denna lyser något starkare.