Prisjakt

Mauno_Mato

Medlem sen 2017-04-13
36
Bidrag
31
Hjälpsamröster
Vileda Steam Mop 2.0
Full Star 1
3.3
(4)
852 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Haft den strax över 2 år och aktivt använt den hela tiden. Kommer aldrig gå tillbaka till en vanlig mopp igen, microfiberdukarna är dyra men kan hittas i nästan vilken butik som helst och kan tvättas/återanvändas så spelar mindre roll. Startar snabbt och gör väldigt rent, du kommer inte ens i närheten utan ånga, vilket säger en del om hur rent ett hem egentligen är efter städning. Edit: efter nästan 6 år så har effekten börjat sina, så dags att byta. För 100 kr per år så var den lätt värt, att köpa en ny är ett lätt beslut, kanske blir den nya modellen...

Lenovo.se
Dålig
(25)
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Braett år sedan

Bra priser när de har kampanj, leveranstid är oftast runt 2-3 arbetsdagar. Väldigt bra på platsen garanti, även på vissa icke-Thinkpads. För folk som gnäller om supporten för Thinkpads, ring rätt nummer så får ni svar från svensktalande support. Datorerna levereras heller inte från Kina direkt och det tillkommer inte tullavgifter när ni beställer från svenska webbutiken... Har ringt dem flera gånger både privat och via företaget, fungerar minst lika bra som Dell/HP business support.

Samsung MC28M6045CS (Rostfri)
Full Star 1
2.3
(6)
2 889 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Har bara vanlig mikrovågsugn och Air Fryer att jämföra med. + Stor och rymlig, får plats med mer i den än en mikrovågsugn eller XL Air Fryer. + Kombination av micro, grill och varmluft. + Hyfsat tyst, har dock inte hittat hur man stänger av pipet, vilket man ska kunna göra. + Bra tillbehör - Får samma resultat som en Air Fryer men tar 50-60% längre tid att nå samma resultat. - Utsidan blir svinvarm, föravara ingenting på den om du nu inte vill hålla någon annan rätt varm. Denna kommer att ersätta min Air Fryer och vanliga ugn i de flesta fallen, inget man gör storkok i dock.

HyperX Cloud Alpha Wireless Over Ear
Full Star 1
4.3
(7)
1 805 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Gillar man vanliga Cloud Alphan/Cloud II, så kommer dessa passa perfekt. Inte helt oväntat så har priset gått upp 400kr inför Black Friday rean som kommer i slutet av november, allt över 1495kr är ingen rea...

TP-Link EAP245 v3
Full Star 1
5
(2)
999 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Bra räckvidd, enkel setup ( ännu enklare om du redan kör med Omada ) och 3 veckor in så är den hur stabil som helst. Annat kan man säga om Netgear/Asus-prylarna som vi har använt genom åren.

Ubiquiti Networks EdgeRouter X
Full Star 1
4.5
(24)
607 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Helt ofattbart att DHCP inte är på som standard, de som kan något om nätverk ställer in enheten i förväg och DHCP är något som lätt stängs av senare, för de som inte kan nätverk är det bara ett onödigt hinder. Kommer man in på enheten och följer wizarden så är man i lika gott skick som vilken standard-router som helst, eller bättre då UPNP är inaktiverat som standard, fast de flesta vill hemanvändare vill nog aktivera den. Man behöver inte vara någon guru för att komma igång och det finns hur mycket guider som helst för varje sak man vill åstadkomma. GUI kan skapa situationer som låser ut en från enheten helt då man inte kan ställa in flera saker och applicera dem samtidigt, omstart tar alldeles för lång tid för att vara 2000-talet, vilket massor av inställningar i GUI kräver. För att komma åt enheten med seriell koppling kräver att man öppnar upp enheten, stor miss där också. Passiva PoE betyder att du måste offra 2 portar, enheten är heller inte kompatibel med de flesta PoE-adaptrar som finns och stödjer bara 24v passiv, känns väldigt uråldrigt.

Eneba
Utmärkt
(312)
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Usel2 år sedan

Köpte nyckel vilket kom fram vid aktivering ( dvs var tvungen att öppna nyckeln ) som för övrigt inte fungerade heller. Rapporterade felet till Eneba, de kan inte göra något då nyckeln redan är öppnad? Jaha, moment 22, standard grånycklar som ÅF inte har någon kontroll över eller ens kan verifiera.

Melitta Aroma Signature
Full Star 1
3.3
(13)
1 853 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Köptes på Black Friday 2021, upplevt kaffe från denna och andra varianter tidigare. Hur folk kan få vattnet utanför filtret fattar jag inte, de måste använda fel storlek på filter, är i princip omöjlig att få vattnet utanför filtret. Kaffet blir gott men precis som en Moccamaster så rinner vattnet igenom snabbt = man får använda mer kaffe, detta är inte optimalt men enda sättet att få ut gott kaffe, det är inte unikt för denna bryggare. Däremot blir vattnet inte varmt nog, använder man som flera i vårat hushåll mjölk i kaffet så är det helt enkelt inte varmt nog för det, för svart kaffe är det mer eller mindre perfekt temperatur direkt från kannan. - Droppstoppet är inte perfekt, jag tar alltid bort filterhållaren innan jag tar bort kannan, problemet löst. - För svalt om man ska använda kall mjölk i kaffet.

OnePlus Nord N100 Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3.9
(9)
1 390 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Är tyvärr inte värd pengarna, usel prestanda och usel hårdvara, ja det är billigt men ändå inte värt det. Vill man ha en OK budgettelefon med någorlunda bra kamera så är t.ex. Motorola Macro One ett bättre alternativ. Här har man verkligen sparat in på allt Edit: Alternativ idag är Moto G20/G30, känns 10x mer robusta än denna plastbit.

MSI X570-A Pro
Full Star 1
3
(3)
2 890 kr
M
Mauno_Mato
36 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Alla förutom Godlike-brädorna för Msi och X570 har allvarliga problem med VRM och dess kylning. Gränsen för vad den klarar av utan att throttla ( klocka ner CPU ) är 5600X och det är på gränsen, mer kärnor och man upplever väldigt kraftiga svängar i klockhastigheter. MSI har inte fixat det i någon senare revision av moderkorten så välja ett annat märke är rekommenderat eller gå ner till bättre B550 istället då man får mer för pengarna.