Kategorier
Prisjakt

hackeman

Medlem sen 2006-10-29
14
Bidrag
17
Hjälpsamröster
Logitech Brio
3.3
(5)
2 125 kr
en månad sedan
Kameran i sig har bra bildkvalitet, men efter flera timmars felsökning är jag extremt besviken över att det verkar omöjligt att få kameran att fungera med Windows Hello som var anledningen att jag köpte den. Har uppdaterat firmware + drivrutiner och följt alla möjliga felsökningsalternativ på nätet men sitter fortfarande här med en webbkamera för 2600 kr som inte fungerar som den ska. Sett till den support Logitech har gett andra med samma problem (utan lösning) verkar det som man ska undvika denna kamera för just Windows Hello.
JBL Link 10
2.9
(7)
1 099 kr
2 år sedan*
Bättre ljud, snyggare utseende, vattentät, trådlös och batteridriven. Det är fördelarna mot Google Home - och dessutom till samma pris. Det enda som skulle kunna tala för Google Home är att dess mik verkar bättre på att fånga upp röstkommandon. Vill man ha ännu bättre ljud i uppspelning finns JBL Link 20. edit: kan tillägga att den även funkar bra att ha i bastun! :)
*Redigerades 2 år sedan
Google Nest Hub
3.9
(22)
975 kr
2 år sedan
Jag kör Google Home/Mini i alla rummen i huset och är fast i ekosystemet så var tvungen att köpa en Hub också. Har haft den i några månader nu. Det jag stör mig mest på är att den inte kan ersätta min gamla digitala klocka jag har vid sängen eftersom Huben inte visar klockan tillräckligt stort för att jag ska se det från hela rummet. Såvida det inte är natt för då visar den klockan över hela skärmen, medans dagtid visar den bildspel över hela skärmen. Jag skulle vilja kunna styra detta och kanske ha tvärtom ibland; klocka över hela skärmen när jag inte ligger precis intill den i sängen, och se (somna till) mina senaste foton när jag ska gå och lägga mig. Men det finns 0 möjligheter till inställningar. För priset av en surfplatta är frågan om man inte hellre borde köpt en surfplatta som har så mycket mer funktionalitet, inklusive Google Assistant, och som man dessutom kan ha i knät och surfa med. Glöm att ha Huben i knät, den är format för att stå på ett bord. Glöm surfa öht för den delen. Det är "bara" en Google Home med skärm.
Athom Homey
3.3
(23)
3 år sedan*
EDIT: Sänker betyget från 8/10 till 6/10 pga följande: - Superseg utveckling, stannar i skakiga experimentalversioner i evighet - Även stable-versionerna känns instabila, sega, skakiga och buggiga - Fortfarande kasst stöd för 433Mhz (vilket jag dock inte bryr mig så mkt om längre) men även Zwave och framförallt Zigbee är skakigt, den missar ofta att tända/släcka lampor när man addresserar många på en gång, så då tvingas man lägga in fördröjningar och släcka dem en och en i ett flöde (suck!) - Gränssnittet via desktop app/webb känns segt, men än värre är att det kommer läggas ner helt från v2.0 och allt ska då hanteras via mobilen - inkl bygga flöden! Gah. - Mobilappen är en katastrof, bara lång lista över enheter utan rumsuppdelning eller motsvarande och har varit i Preview i evigheter - Inget stöd för disaster recovery/backup med restore till ny enhet ifall den man har skulle lägga av - 3:e parts stödet utvecklas ofta av andra som helt plötsligt en dag inte känner för att fortsätta med det och då står du där med smarta prylar som inte funkar till din Homey längre (dock inte unikt för Homey såklart, men värt att ha med i sitt övervägande)... - dåligt stöd för google assistant, tappar bl.a. länkningen allt som oftast - ingen vettig dashboard! Hur är det möjligt?? Sugen på att byta till annat, men frågan är till vad? Svenska Aniumus Heart kanske? ----- Det här är prylen som fick mig att tända till på hemautomation. Körde rfxtrx433e och Domoticz innan och tyckte bara det var aptråkigt. Hårdvara som såg ut något jag själv petat ihop i El-tele-kursen och mjukvara som verkar ha Linux-nördar som målgrupp. Homey lyckas med att inrikta sig till konsument på ett helt annat sätt med avsevärt bättre UX. Samt den självklara fördelen att den har stöd för alla aktuella protokoll. Dock har den dålig räckvidd på att hitta 433Mhz-prylarna (fix sägs vara på gång) och produkten är fortfarande inte helt stabil i sin funktionalitet. Det tar dessutom väldigt lång tid mellan uppdateringarna från Athom, trots att det är en så pass ny produkt. Det går inte heller backa från om man kör beta-versioner av uppdateringar vilka är ännu skakigare. Med hopp om att de barnsjukdomar som finns kommer åtgärdas är jag nöjd med mitt köp och rekommenderar den till andra. Har inte hittat några alternativ som passar mig bättre.
*Redigerades 2 år sedan
Willab Garden
Bra
(2)
Utmärkt
2 år sedan
Fantastisk service från början till slut! Smidiga verktyg för att planera inför inköp på webben kombineras med väldigt hög servicenivå och trevligt bemötande per telefon och mail. Duckar inte ansvar utan går istället steget extra för att du ska vara nöjd. Åtminstone är detta min upplevelse. Kommer handla här fler gånger.
Arlo Pro VMS4230
3.7
(32)
4 989 kr
3 år sedan*
Har testat i ett par veckor nu, om än bara inomhus, och kommit fram till följande: + Supersimpelt att installera Mycket lättanvänd app 7-dagars gratis lagring i molnet, yay Schysst vidvinkel Stöd för IFTTT Helt trådlöst (med batteri som nackdel) - Dålig upplösning/bildkvalité Dålig ljudkvalité ut i kamerorna Mycket latency i överföringen Endast eventbaserad inspelning Endast 10 sek inspelning vid motion detection Inget stöd för aktivitetszoner Webbgränssnittet använder flash Endast batteri som alternativ utomhus (med trådlöst som fördel) Framförallt stör jag mig på den dåliga upplösningen/bildkvalitén, personen som filmas måste nästan gå ända fram till kameran för att kunna säkert identifieras och då håller det knappast juridiskt i en domstol. Förmodligen är det bättre med Arlo Pro 2 med sin högre upplösning, men då pratar vi en annan prisklass där jag (enligt min mening) kan få bättre lösningar för samma eller lägre pris. Jag tänker returnera produkten och istället köra ”riktig” videoövervakning med Synology Surveillance Station som finns bundlat i min NAS, och köpa till ett gäng Hikvision-kameror på 4 MP. Inte lika lätt att komma igång som med Arlo, men jag får fler kameror med avsevärt bättre kvalitet för samma pris. Samt mer funktionalitet och flexibilitet. Hade bildkvalitén varit bättre hade jag övervägt att behålla Arlo pga enkelheten.
*Redigerades 3 år sedan
Proshop
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 år sedan*
Beställde en Samsung Gear VR för 888 kr (lägst pris på prisjakt) i tisdags kl 23:43, fick den levererad idag torsdag. Så kan inget annat säga än bra pris och snabb leverans!
*Redigerades 5 år sedan
Intel Compute Stick STCK1A32WFCL
3
(3)
5 år sedan*
Bara hunnit koppla in den och använda den en timmes tid... Två saker jag upptäckt är att prestandan på Wifi varierar väldigt beroende på hur stickan är placerad och skymd bakom TVn. Att bara hänga upp den lite gav mig några Mbit/s extra i bandbredd. Att logga in med mitt vanliga Microsoft-konto som jag använder till alla andra tjänster som t.ex. OneDrive var ett misstag. Det gick segt som fasen då, fast att jag inte valt att synka något med kontot. Att använda ett lokalt konto blev avsevärt bättre prestanda. Efter detta fungerar den helt OK för att surfa och köra Netflix, HBO Nordic, Play-tjänster m.m. Åtminstone de jag testat än så länge. Man ska dock inte förvänta sig en fullfjädrad Windows PC för att spela spel och köra tunga applikationer. Om det är ditt behov, köp något annat. Jag använder Logitech K400r som trådlöst tangentbord. Inga problem med att komma igång, bara att stoppa USB-pluggen för tangentbordet i Compute Stickan och köra. För 1200 kr är den värd sitt pris vad jag kan bedöma än så länge. Kanske uppdaterar inlägget när jag testat lite mer...
*Redigerades 5 år sedan
Microsoft Kinect (Xbox 360)
4.1
(42)
2 527 kr
10 år sedan*
Har slagit högerhanden i den öppna spisen när jag skulle smasha nån boll i Kinect Adventures, men det är enda nackdelen jag kan komma på. ;) Helt fantastiskt kul det här - kan bara fantisera hur mycket mer kul man ska få uppleva i kommande speltitlar! Detta är dessutom det närmaste Minority Report vi har kommit på konsumentmarknaden, men jag är övertygad om att vi bara sett början. Wii och PS3 kan slänga sig i väggen i jämförelse (jag har alla tre). Nintendo och Sony får hosta upp långt bättre prylar om de ska gå om Microsoft med sin Xbox 360 och Kinect. Man ser att det är visst lagg mellan dig och avbilden av dig på skärmen, men de spel jag kört än så länge kompenserar för det så det upplevs inte, dvs det påverkar inte spelkänslan. Det blir tveklöst 10/10 i betyg!
*Redigerades 10 år sedan
LG HB954PB
4.5
(9)
10 år sedan*
Lite manuella justeringar av ljudnivån på respektive högtalare var allt som behövdes för att det här paketet skulle låta ypperligt! Har det kopplat till LG 60" PK760N på kontoret och både att kolla film och spela PS3/Xbox/Wii-spel (framförallt Kinect! :)) är en bättre upplevelse på kontoret nu än i vardagsrummet med mitt Yamaha+Proson paket jag gav >15K för. Gav 3600 ex moms för detta (4500 inkl moms) på Komplett, tveklöst värt priset! Väldigt smidigt med Simplink mellan LG prylarna och lätt kunna starta och styra både TV och surroundsystemet med en och samma fjärrkontroll. F.ö kör jag alla enheter in i TVn direkt (mestadels HDMI) och sedan optiskt från TVn till denna grunk. Bortsett från PS2:an, dess ljud fick gå direkt in i denna eftersom det blev för mycket fördröjning med Singstar via Scart. :) Ska jag hitta något att vara missnöjd över är det att högtalarna ser lite plastiga ut samt att det inbyggda nätverksstödet inte går att köra mot streamad/delad media på det lokala nätverket, utan bara mot YouTube etc. För Xvid/DivX etc krävs USB-pinne eller USB-disk. Lite 2008. Sistnämnda ger -1, således totalbetyg 9/10.
*Redigerades 10 år sedan
Sida 1