Prisjakt

Petrust

Medlem sen 2006-10-08
16
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Shure Aonic 50 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.4
(5)
3 394 kr
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Bra ljud men det är också det enda som är bra med dessa. Ville ha ett par nya ANC-hörlurar när jag flyger eftersom jag tröttnat på sladden på mina gamla Bose QC 25. Efter att ha läst många recensioner så föll valet på Shure Aonic 50 då dessa skulle ha superbt ljud och bra ANC. Vilken besvikelse det blev! ANC är helt oanvändbar vid start och landning då de släpper igenom ljud (eller till och med förstärker ljudet). Jag tror att det beror på vibrationerna som uppstår precis vid start och landning i flygplanen men detta är helt oacceptabelt för mig. Förutom att de släpper igenom/förstärker ljudet vid start och landning så kan de inte heller hålla ute röster när kabinpersonalen i lågprisflygen till sälja diverse saker. Förutom den usla ANC'en så är de otympliga att ta med sig då de inte går att vika ihop. Själva förvaringsboxen (rund ca 30 cm i diameter) slängdes efter första flygresan. + Bra ljud Lätta att koppla ihop med telefonen - Usel ANC Tar mycket plats i väskan då de inte går att fälla ihop Summering: Jag har testat dessa Shure Aonic 50 vs Bose QC 25 under en och samma flygning och Bose-lurarna springer 8'or runt Shure när det kommer till ANC. Trots att Bose QC 25 har många år på nacken så är deras ANC mycket bättre och lyckas även dämpa bakgrundsljudet (utan musik) i flygplanet mycket bättre. Vill du ha bra ljud och något som sticker ut så kan du välja Shure Aonic 50 men om du värdesätter ANC så välj något annat!

HP LaserJet M234dw
Full Star 1
1
(1)
1 752 kr
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Trots att jag själv anser mig vara ganska bra på IT och datorer så lyckades jag inte installera skrivaren och få den att fungera. Efter flera försök så får jag bara meddelanden om att "installationen är ofullständig" men hittar inte någonstans vad det är som behövs för att få installationen fullständig. Undvik!

Electrolux EUSC62-DB
Full Star 1
3.3
(3)
2 356 kr
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Nöjd med själva dammsugaren men teleskopröret och munstycket var inget vidare. Borstarna på munstycket är för hårda. Dessutom är slangen ganska kort (jämfört med min gamla Elektrolux). Den är tyst och suger bra (använder munstycket från gamla dammsugaren)

Proshop
Utmärkt
(500+)
P
Petrust
16 omdömen
OKRedigerades 3 år sedan

Köpte en Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1C för 371 kr + 79 kr i frakt hem till dörren (bor på landet och har en bit att åka till postombudet så de 20 kr extra det kostar att få varan hela vägen hem är en + affär för mig). Efter ca 3 timmars användande börjar fläkten att väsnas på den lägsta hastigheten (den som används mest) och det hjälper inte att montera isär och ihop igen med olika moment för fläktbladen). Skapar ett garantiärende hos proshop.se eftersom min produkt sannolikt är defekt men när jag ser att returfrakten kostar 85 kr så drar jag mig ur eftersom jag i så fall bara skulle få tillbaka 286 kr och bli utan fläkt (164 kr för alla transporter). Jag förstår att man inte alltid kan ha gratis frakt men när det gäller garantiärenden så tycker jag nog att det borde vara obligatoriskt. Men det är väl så, handlar man på nätet och jagar de lägsta priserna så går man på nitlotter ibland.

Xiaomi Mi Smart Fan 1C
Full Star 1
2.9
(7)
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Efter ca 3 timmars användande började fläkten att låta konstigt på lägsta hastigheten (den som jag använder mest). Testade att montera isär fläkten och sätta ihop den igen ett flertal gånger men ljudet kommer tillbaka hela tiden. Verkar vara lite sisådär med kvalitén (Kina). Tyckte dessutom inte att den var så jättetyst innan missljudet uppstod, har en större Honeywell QuietSet HSF600WE och den är klart mycket bättre och upplevs även tystare trots att den enligt specifikationen ska vara flera dB mera högljudd.

Google Nest Mini 2nd Gen WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.1
(36)
470 kr
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Köpte den för att använda till att streama musik till mina högtalare i uterummet (kopplade till förstärkare via bluetooth) men till det är den klippt värdelös. Tappar kontakten med Spotify flera gånger i minuten vilket gör det omöjligt att lyssna på musiken. Även när ljudet kommer från Nest Mini tappar den kontakten och musiken hackar.

Stanley Tools Stud Finder S300
Full Star 1
1.8
(4)
430 kr
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Fungerar inte alls som jag hade hoppats på. Man måste tydligen kalibrera den på en vägg utan varken el eller reglar bakom och sedan utan att släppa knappen flytta den till väggen där man ska testa. Ger nästan alltid utslag på elektricitet.

Kingston USB 3.0 DataTraveler 100 G3 32GB
Full Star 1
3
(8)
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Köpte 2 st för 49 kr styck. Formaterade som NTFS. Läshastighet: 170 Mb/s Skrivhastighet: 28 Mb/s För det priset tycker jag de är helt OK.

Gainward GeForce GTX 970 Phoenix HDMI 2xDP 4GB
Full Star 1
5
(1)
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Ett stort lyft jämfört med mitt gamla grafikkort. Kör nu Far Cry 4 i 1080 och det flyter fint. Tyckte först att kortet gick varmt, ca 50 grader vid idle och ca 80 vid spelande. Det berodde på hur fläkten styrs, fläkten användes inte under 50 grader. Ändrade profilen för fläktstyrningen så nu ligger kortet på ca 33 grader vid idle. Utan att ha överklockat kortet så klockar det 1366 MHz vid GPU Boost.

AKG K440 NC
Full Star 1
2
(1)
P
Petrust
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Blev lite besviken när jag fick hem dom. För det första är "kåpan" väldigt liten och det "läcker in" ljud från omgivningen. Jag köpte dessa för att bli av med sorlet som är på kontoret men för det ändamålet fungerade de inte.De verkar dämpa vissa frekvenser och med anti-bruseffekten på så tillkommer det lite brus om omgivningen är tyst. Har inte testat på buss eller flygplan ännu, kanske att de fungerar bättre när omgivningsljudet är mera brusliknande. Ljudet är ok.