Kategorier
Prisjakt

OmegaUlt

Medlem sen 2015-03-02
21
Bidrag
36
Hjälpsamröster
Fyndiq
Bra
(500+)
OK
4 år sedan*
Mitt omdöme för Fyndiq kommer vara blandat med positiva och negativa saker. Fyndiq är uppbyggd som en torgmarknad. Där knallar kan sälja sina varor lätt och smidigt till fynd pris. Sidan är lätt att använda. *Utbud: Det finns många produkter på sidan samt ett stort och utbrett inriktningsområde. *Leveranstider: Tyvärr, så är det inte Fyndiq som skickar varorna, så leveranstiden kan variera stort från företag till företag. I mitt fall så har det inte vart 3-5 dagar som de utlovar utan 5-7 arbetsdagar. Nu pratar jag inte om en försändelse utan ett antal mer. *Fyndpris: Definiera fynd pris. Priserna är låga på sidan. Men det betyder inte att det är det billigast priset på marknaden. *Betalning: Det är lätt att betala på sidan om du redan har ett konto hos Klarna. *Något som jag saknar är att de inte skriver ut vilket företag som säljer produkterna. Jag råkade handla av ett förtag som jag hade dålig erfarenhet av sedan tidigare. Tyvärr fick jag inte reda på det förrän jag fick mina produkter i brevlådan. Till att börja med säljer de produkter som inte kommer fram. Deras replik på felet: "Det är Postnords fel." De säljer saker som har varit öppnade som de har plastat in med egen plast. Samt att deras kundtjänst gör narr av dig och uppför sig oprofessionellt. Deras priser på Fyndiq är högre än på deras egen hemsida. Jag vill aldrig mer handla av det här lurarföretaget! Så jag hoppas att ni på Fyndiq tar bort dom från er sida eller i alla fall visar vem man köper av. Citat från Fyndiqs sida: Få full koll på leveransen När allt är fyndat och betalt får du en beställningsbekräftelse i mejlkorgen. Där står allt om ditt köp, vad butiken som skickar heter, och ditt beställningsnummer. Var står butikens namn? 2 produkter är på väg hem till dig och levereras i 2 olika paket Paket #1 Paket #2
*Redigerades 4 år sedan
This is the Police (PS4)
2
(1)
97 kr
4 år sedan*
This is the Police är ett strategi/äventyrs spel. Spelet är gjort av Weappy Studio och utgivet av THQ Nordic. Du spelar en polis vid namn Jack Boyd som blir utnämnd till polischef och ska styra över alla polisanställda i staden Freeburg. Fördjupa dig i ett kontroversiellt språk av korruption, brottslighet och politisk intriger. Där du kommer att ställas på prov av maffian som kommer att försöka utnyttja dig eller tvärtom? En borgmästare som bara bryr sig om bra resultat och bryr sig inte om hur du löser problemet. Men uppdragen du får skall utföra. Sedan har du politiker och andra tjänstemän som kontrollerar allt du gör. Spelet såg lovande ut, så jag köpte det för 199kr. Till en början var spelet okej. Men ju mer jag spelade ju tråkigare blev det. Spelet var väldigt linjärt och det kändes som man inte kunde påverka så mycket. Nästintill alla events händer på exakt samma tidpunkt varje gång man spelar om spelet. Grafiken är något som man ritade i paint när man gick på mellan/högstadiet. Det överdrivna ordspråket med haglande "f" och "n" ord gör ju inte storyn bättre. Trots att det här spelet är ett lågbudget spel, så är det inget spel jag rekommenderar att köpa.
*Redigerades 4 år sedan
Final Fantasy XV - Deluxe Edition (PS4)
3.3
(1)
5 år sedan*
Jag ville inte skriva något omdöme innan jag hade klarat spelet och fått alla trophies. För alla som vill och kommer att spela det här spelet: Börja med att se filmen Kingsglaive. Den ger extra information och underlätta berättelsen i början av spelet. Vill man även ha en bättre förståelse/bakgrund om huvudkaraktärerna, se då anime serien Brotherhood. Final Fantasy XV är ett JRPG i en öppen värld som påminner om ett MMO-spel med inslag från realismen. Spelet har en stor inspirations källa från väst-världen. T ex gamla bilmackar från USA, städer som påminner om Venedig, öken landskap som påminner om Australien och skogsområden från norr m.m. Berättelsen handlar om 4st killar som ska och åka på en roadtrip för att huvudkaraktären Noctis ska gifta sig för att förena kungadömena Lucis och Niflheim. Men handlingen tar en dramatiskt vändning som gör att gänget måste ändra sitt mål. + Grafiskt sett, så är spelet utmärkt. Miljöerna är ett mästerverk i sig och är väldigt unika. + Huvudkaraktärernas unika beteende är något man verkligen kan älska. Deras små prat sinsemellan med vardagshändelser, skitprat samt att göra narr av varandra m.m. + Som vanligt handlar FF inte om att bara klara av main storyn. Spelet är fullt av skatter, dungens, hunts, sidouppdrag, mini-spel m.m. + Musiken från Yoshitaka Suzuki & Yoko Shimomura är perfekt utformade för det här spelet, samt att du kan lyssnad på nästan 300 låtar från föregående spel/filmer från Square-Enix. ± Grunden för stridssystemet är baserat på Kingdom Hearts system. Jag gillar att få frihet och använda miljöerna till min fördel. Det här systemet ger mig den friheten. Tyvärr finns det vissa brister. Men dessa förbättras ju mer man spelar och ju mer förmågor man låser upp. ± Main storyn: För att ha arbetat med den här titeln så länge, så tycker jag att storyn kunde varit bättre (samt längre) än vad den var. Den är inte dålig men den är inte heller på topp Jag vet att Square-Enix kommer att ändra och lägga till cut-scens vid ett senare tillfälle. För att förbättra storyn och bakgrundsberättelserna. - I vissa delar av spelet fick jag framedrop. Det var inget allvarligt, men irriterande - Ett av main storyns kapitel var ur tråkigt/jobbigt/irriterande att spela och passar inte in i spelet. Det här kapitlet kommer att uppgraderas och ändras av Square-Enix vid ett senare tillfälle. - Några av bi-karaktärerna såg ut som de hade en design/utformnings model som var 5år gammal eller mer. Jag vet inte om det här är en grafisk miss från utvecklarna. Men jag hoppas att de fixar dessa modeler eftersom de inte såg så bra ut. - Svårighetsgraden var alldeles för lätt för min del. Det gick bara att välja Normal eller Easy. Jag vet att det ska komma mer svårighetsgrader vid ett senare tillfälle.
*Redigerades 5 år sedan
Final Fantasy XV (PS4)
3.8
(8)
200 kr
5 år sedan*
Jag ville inte skriva något omdöme innan jag hade klarat spelet och fått alla trophies. För alla som vill och kommer att spela det här spelet: Börja med att se filmen Kingsglaive. Den ger extra information och underlätta berättelsen i början av spelet. Vill man även ha en bättre förståelse/bakgrund om huvudkaraktärerna, se då anime serien Brotherhood. Final Fantasy XV är ett JRPG i en öppen värld som påminner om ett MMO-spel med inslag från realismen. Spelet har en stor inspirations källa från väst-världen. T ex gamla bilmackar från USA, städer som påminner om Venedig, öken landskap som påminner om Australien och skogsområden från norr m.m. Berättelsen handlar om 4st killar som ska och åka på en roadtrip för att huvudkaraktären Noctis ska gifta sig för att förena kungadömena Lucis och Niflheim. Men handlingen tar en dramatiskt vändning som gör att gänget måste ändra sitt mål. + Grafiskt sett, så är spelet utmärkt. Miljöerna är ett mästerverk i sig och är väldigt unika. + Huvudkaraktärernas unika beteende är något man verkligen kan älska. Deras små prat sinsemellan med vardagshändelser, skitprat samt att göra narr av varandra m.m. + Som vanligt handlar FF inte om att bara klara av main storyn. Spelet är fullt av skatter, dungens, hunts, sidouppdrag, mini-spel m.m. + Musiken från Yoshitaka Suzuki & Yoko Shimomura är perfekt utformade för det här spelet, samt att du kan lyssnad på nästan 300 låtar från föregående spel/filmer från Square-Enix. ± Grunden för stridssystemet är baserat på Kingdom Hearts system. Jag gillar att få frihet och använda miljöerna till min fördel. Det här systemet ger mig den friheten. Tyvärr finns det vissa brister. Men dessa förbättras ju mer man spelar och ju mer förmågor man låser upp. ± Main storyn: För att ha arbetat med den här titeln så länge, så tycker jag att storyn kunde varit bättre (samt längre) än vad den var. Den är inte dålig men den är inte heller på topp. Jag vet att Square-Enix kommer att ändra och lägga till cut-scens vid ett senare tillfälle. För att förbättra storyn och bakgrundsberättelserna. - I vissa delar av spelet fick jag framedrop. Det var inget allvarligt, men irriterande - Ett av main storyns kapitel var ur tråkigt/jobbigt/irriterande att spela och passar inte in i spelet. Det här kapitlet kommer att uppgraderas och ändras av Square-Enix vid ett senare tillfälle. - Några av bi-karaktärerna såg ut som de hade en design/utformnings model som var 5år gammal eller mer. Jag vet inte om det här är en grafisk miss från utvecklarna. Men jag hoppas att de fixar dessa modeler eftersom de inte såg så bra ut. - Svårighetsgraden var alldeles för lätt för min del. Det gick bara att välja Normal eller Easy. Jag vet att det ska komma mer svårighetsgrader vid ett senare tillfälle.
*Redigerades 5 år sedan
Kaptenkrok
Bra
(64)
Bra
5 år sedan*
Har handlat några gånger från kaptenkrok. Här kommer min bedömning: Jag drog mig för att köpa från kaptenkrok första gången eftersom F-skatt saknas sedan 2008. Varför F-skatt togs bort kan vara för att företaget blev en hobbyverksamhet. Det finns många företag som är oseriösa i den här världen. Men jag chansade och köpte några varor. De kom fram utan några problem. * Snabb leverans med okej paketering * Bra priser. Inga överdrivna priser som vissa andra butiker lägger på för att mjölka ut sina kunder * Sortimentet är okej. Men det kommer inte in så många nya varor. Så man kan inte jämföra den här sidan med de större aktörerna på den svenska marknaden. * Hemsidan är lätt att hitta på. Men den är lite uråldrig. Saknar även ett filter för att ta bort produkter som inte finns eller är slutsålda. * Jag har inte varit i kontakt med kundservice, så jag har inget att säga om det.
*Redigerades 5 år sedan
Concept Entertainment
Usel
(11)
Bra
5 år sedan*
Har köpt ett antal spel från den sidan/butiken. * De har ett väldigt stort sortiment av både nya och begagnade spel till ett antal olika konsoler. * Snabb leverans (än så länge utan skador och problem) * Paketeringen är nog den bästa jag sett hittills för spel. De paketerar sina varor med omsorg. Det var det här som gjorde att jag fortsatte att köpa från den här butiken. * Det enda som jag ser som en nackdel är priset. När jag började köpa spel härifrån var priserna något högre än andra butiker som säljer begagnade spel. Men det brydde jag mig inte om, eftersom jag viste att det jag köpte/beställde här ifrån var i det skicket som det stod på hemsidan. Sedan skulle hemsidan göras om. När den väl öppnade igen efter över 1,5 år senare, hade priserna på de spel jag tänkte köpa gått upp med 100%. Från 695kr till 1495kr, från 495kr till 995kr osv... Efter det här slutade jag att köpa från dem. Jag tycker fortfarande att sidan/butiken är bra. Men jag lägger inte ut så mycket pengar bara för att paketeringen är bättre här än hos andra.
*Redigerades 5 år sedan
Psycho-Pass: Mandatory Happiness (PS4)
2
(1)
319 kr
5 år sedan*
Det här spelet måste vara det tråkigaste spelet jag har spelat. Psycho-Pass: Mandatory Happiness är ett "Visual novel-spel". Man kan säga med andra ord att spelet är som en ljudbok fast i spel-format. Spelet är baserat på en anime. Men du spelar inte någon av karaktärerna från animen. Storyn är framtids baserad och bygger på att men kan läsa av personers mentala tillstånd. T ex känslomässiga tendenser till kriminellt beteende. Dessa avläsningar (termer) ger dig ett värde som kallas Psyko Pass. Nu till själva gameplay: Spelet är som en bok. Text, text och mer text. Du har några olika val som du kan göra. Sedan är det mer text. Det är så mycket text att du tillslut bara trycker bort allt för att komma vidare.Jag vet inte vad jag ska säga mer om gameplay. Det här spelet är inget jag rekommenderar att köpa. Om du ändå vill spela spelet vänta då tills det kommer på rea för 199kr.
*Redigerades 5 år sedan
Dragon Age: Inquisition (PS4)
4.2
(8)
293 kr
5 år sedan*
Tredje delen av BioWare's Dragon Age serie. Spelet är ett action/RPG i en öppen värld. Som du kan utforska i timme-tal genom att följa main quest, side-quest eller bara döda fiender för xp/material. Miljöerna i spelet är bra utformade och uppdelade. Det finns inte en zon som påminner den andra. Grafiken är mycket finare och bättre än föregående spel. Spelet är uppbyggt för alla spelare. Genom att byta till en svårare nivå, så behöver du tänka mer samt ändra din taktik. Du kan även välja att sätta på vissa special saker som gör spelet ännu svårare. Det är ett ganska roligt spel, men jag skulle gärna vilja ha lite mer valmöjlighet att ändra historian på. Det tråkiga med det här spelet var att det hade en soft-cap och en hard-cap för leveling. När du väl når den nivån blev spelet ganska meningslöst och tråkigt.
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1