Prisjakt

ScoobyBear

Medlem sen 2006-03-03
793
Bidrag
174
Hjälpsamröster
Casall Rower R300
Full Star 1
1.9
(4)
4 999 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 timmar sedan

Edit: Nu har jag haft den ytterligare några år. För något år sedan la motorn till motståndet av, som tur är fastnade den på högsta motståndet så den gick fortfarande att använda. Nu har motorn börjat gå igen men den fungerar inte som den ska. Det låter som det är kugg som kuggar över hela tiden och motståndet har lagts sig konstant någonstans i mitten på skalan. Funderade på att öppna den och se vad man kan fixa men orkar nog inte. ~10år får kanske ses om OK ändå. Jag har beställt en ny roddmaskin nu och denna kommer gå till skroten eller skänkas till någon. /Edit Nu har jag haft denna i ca 5år och skriver därför om mitt omdöme. Jag är inte alls lika positiv längre. Precis som Kryll77 skriver så har hjulen under sitsen på min blivit utslitna och låter som f-n. Men förutom det så fungerar min fortfarande. Förutom sitsen så är den ganska tyst. Det som är riktigt dåligt är motståndet som är på tok för lågt! Jag kör den konstant på högsta och det är ändå markant lättare än den jag kört med på gymmet. Det är omständligt att programmera den, vilket man måste göra varje gång man ska använda den. Det finns färdiga program men de är rätt värdelösa eftersom motståndet 0 (vilket är extremt jobbigt!) de första 8 stegen (av 16). Så här i efterhand hade jag nog tittat närmare på Master Fitness R610. Vet ej om den är bättre men jag hade inte köpt denna Casall i all fall.

No Time To Die
Full Star 1
2.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 dagar sedan

Den var väl ganska OK men lämnade inget direkt "spår" i mig. Förutom slutet då kanske som var lite oväntat. Ska bli intressant att höra hur de ska följa upp det. Bond har blivit politisk korrekt. Filmen är ganska långt ifrån hur allt startade. Ljud & Bild är OK, inte mer, inte mindre.

Ryobi RSH2545B
Full Star 1
3
(1)
1 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
12 dagar sedan

Jag har använt en sådan en del och kan gämföra den mot min egen AL-KO Easy Crush MH 2800. Det första som jag märker är att den låter väldigt mycket på tomgång jämfört mot Al-Ko. Den är bättre på att dra ner grenar själv utan att man matar på. Har hittills haft färre problem med att grenar fastnar än i Al-Ko. Bra, men är nog mycket beroende på att knivarna är nyare! Har heller inte haft några problem med att spån fastnar i säkerhetsbrytarna som gör att maskinen inte startar. Är ett stort problem i Al-Ko. Vibrationerna gör att sladden lossnar. Hängande anslutningssladd är inte optimalt. Känns svagare än Alko, vilket den är. Grövre grenar gör att den tappar fart snabbare än Al-Ko. Annars gör den vad den ska. Fin flis. Personligen skulle jag inte byta ut min Al-Ko, men det är mest beroende på egna preferencer. Ryobi är absolut inte ett dåligt val.

TP-Link CPE210
Full Star 1
4
(3)
425 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
en månad sedan

Repeater finns det ett antal av men när man lägger till att den ska fungera utomhus minskar utbudet radikalt! Framförallt om man inte är beredd att betala tusentals kronor! Access-punkter finns men då måste man ha en kabel mellan router och access-punkten vilket gör att man missar hela poängen tycker jag! Men här har vi lösningen. Oftast beskrivs även denna som en access punkt men den går att konfigurera som en enkel repeater också. Inte helt enkel att sätta upp då man måste hålla på att fibbla med datorns IP-adress manuellt. Tycker inte man ska behöva hålla på med det, men så är det. Jag förstår inte varför den ska drivas med en nätverkskabel. Vad är det för fel på en vanlig transformator!? Nu medföljer en PoE adapter, men den är inte gjord för att sitta utomhus vilket gör att du ändå måste dra en kabel genom väggen! Idiotiskt! Inga nätverkskablar ingår! Två stycken behövs vid konfigureringen. Sen bara en för strömförsörjning (när man använder den som en repeater). Själva enheten är designad för att fästas på en rund stolpe. Att sätta den på en vägg är inte lika smidigt... Idiotiskt 2! När man väl lyckats konfigurerat och monterat den verkar den fungera hyggligt. Jag får aningen högre hastighet ur denna än jag fick ur min gamla Linksys inomhus-repreater jag hade ute ett tag. Men det är fortfarande ganska stort tapp. Får ut 20-30% av vad jag får direkt ur routern.

Decathlon
Bra
(141)
Dålig
en månad sedan

Billigast men kräver att man skapar ett konto hos dem för att man ska kunna handla på webben. Skickar enl. uppgift från Europa-lager vilket tar tid. Iaf längre än inom Sverige. Dyr frakt när en del andra har gratis frakt. Plötsligt är de inte så billiga längre...

Titan Life Line 760
Full Star 1
2.5
(1)
7 999 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Tänkte köpa denna men vis av tidigare erfarenhet åkte jag till en butik och provade den först. Tur var väl det för mina farhågor besannades. Liksom många roddmaskiner är max motstånd i denna löjligt lågt! Visst, det duger säkert för lite vardagsmotion för många men köper jag en träningsmaskin vill jag ha möjligheten att få ett ordentligt motstånd! Men det är alltså inget jag får av denna! Nu får det bli en dyrare maskin istället.

Popp Smoke Detector (POPE701486)
Full Star 1
3.3
(1)
795 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Dyr brandvarnare men ska det vara "smart" så kostar det... Jag tolkar manualen som att om man vill koppla ihop flera brandvarnare så måste det göras med kabel. Värdelöst i så fall men orkade inte grotta ner mig mer i det. Jag kopplade dem istället till Telldus och skapade en Händelse i Telldus Live!. Triggar en brandvarnare triggar Telldus den andra och tänder massa lampor på köpet. Enkla att montera i taket och enkelt att koppla dem till Telldus. Det känns tryggt och de är trotts allt värd pengarna!

Far Cry 6 (PC)
Full Star 1
2.8
(4)
268 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Vi kan väl börja med något positivt! Detta är inte en spelfilm (=film där man måste trycka på en viss knapp inom en viss tid för att komma vidare = definitionen av ett dåligt spel!) som tidigare spel i serien haft på tok för mycket av. Jag har heller inte råkat ut för några psykedeliska inslag som flera av de tidigare haft. Det är mycket positivt! Men tyvärr är det nog det enda jag tycker är bättre i detta än i de tidigare spelen! Gnäll-läge ON Jag tycker det är väldigt repetitivt. Snarlika uppdrag, samma fraser mm. Få motståndare om man inte "går in ljudligt" och därmed triggar larm. Få baser man kan ta över. Man springer mest runt och samlar skräp... Fordonen, med några få undantag, är trista. Kulsprutor är värdelösa! Framförallt fordonsmonterade är helt oanvändbara! Motståndarna bara vacklar lite sen blir vapnet överhettat. Enda anledningen jag kan se till att någon skulle vilja använda dem är om man tycker de låter häftigt... Detta gör att det i mitt tycke är det tråkigaste Far Cry spelet på länge! Jag tänker gång på gång osökt på Just Cause-spelen när jag spelar det. Likheterna i storyn är många. Tyvärr är de (iaf Just Cause 3) mycket bättre, trotts att de är 3e-person spel! Spelet krashar titt som tätt. Jag har även fått några oförklarliga flygturer några hundra meter upp i luften.

Eneba
Utmärkt
(265)
OK
Redigerades 3 månader sedan

Har handla några gånger och generellt är det inte mycket jag kan klaga på. Det har fungerat klanderfritt och till väldigt bra pris! De lägger dock på div. avgifter på priset så det som står här på Prisjakt stämmer inte. Nu senast gick det inte så bra dock. Jag betalade med Paypal och fick ett pris av Eneba och ett aningen högre av Paypal. Antagligen för att Paypal lägger på en avgift. Men problemet var att ordern inte gick genom. Pengarna drogs från mitt kort men noterades inte av Eneba. Jag skickades tillbaka till Eneba där jag fick ett meddelande om att "priset ändrats" och att jag skulle uppdatera sidan. Gjorde så men priset var densamma... Vet inte om detta problem orsakades av Paypal eller Eneba. Men det slutade med att jag köpte från ett annat ställe och sparade några ören! Paypal har betalat tillbaka pengarna men Eneba har fortfarande inte svarat, över ett dygn senare.

Livekort.se
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 3 månader sedan

Köpet gick helt problem fritt för mig. Fick meddelande om att min order skulle kontrolleras manuellt så jag tittade inte direkt, men mindre än 5min senare såg jag att serienumret dykt upp. Var bara att gå in på Steam och aktivera spelet och börja ladda ner! Billigast på Prisjakt och problemfritt köp gör att jag är helnöjd! Betala med PayPal så kan du få pengarna tillbaka från dem om det strular med LiveKort. [EDIT] Har handlat här några gånger nu utan några som helst problem. Tyvärr verkar de ha slutat med Paypal. Iaf fanns det inte som alternativ idag. Snabb leverans. Inom 10min har jag produktnyckeln och det är bara att börja ladda ner. Från Ubisoft Connect den här gången. Funkade lika bra som Steam. Ofta är Eneba billigare för samma spel här på prisjakt men Eneba lägger på flera avgifter i efterhand vilket gör att de i slutänden bara skiljer några kronor eller ören jämfört mot LiveKort. Så då föredrar jag LiveKort eftersom de inte har massa dolda avgifter! [/EDIT]