Prisjakt

ScoobyBear

Medlem sen 2006-03-03
844
Bidrag
140
Hjälpsamröster
Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-71 NH.QLVED.009 16" i9-13900HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 4070
Full Star 1
4
(1)
19 990 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
16 dagar sedan

Tung dator som man inte gärna bär med sig. Ha den på magen i soffan eller i sängen är inget man vill. Den är mer släpbar än bärbar så det är inget man har på kontor där man går på möten stup i kvarten. Men det är inte heller målgruppen för denna dator. Specifikationen ser imponerande ut och lämnar lite att önska. Framförallt med tanke på priset. 8GB grafikminne är dock ganska snålt tycker jag! Det hade jag redan på mitt 1070-kort och idag finns det spel som vill ha mer. CPUn blir väldigt varm! CPUID går i taket på 100C! Acers egna app säger ca 95c som mest vad jag sett. Grafikkortet har maxat 87c. Då har jag spelat Stalker Anomaly, Generation Zero och Banished. Så inga nya spel. Högtalarna är ett kapitel för sig. De funkar bra i Stalker men i Generation Zero var ljudet så dåligt att jag inte spelat det mer än en gång. Hörlurar eller externt ljud rekommenderas! Batterihälsan droppade 3% redan första kvällen! Från max 90W till 87W. Den har dock inte tappat mer på någon vecka men det bådar inte gott för framtiden... Kameran stödjer inte ansiktsigenkänning! Kanske inte stör så många men jag trodde det var standard 2024. Fingeravtrycksläsare saknas också. Jag hade helst sett Windows 11 Pro men man får nöja sig med Home. Summerat är det en väldigt prisvärd dator. Det jag gnäller på ovan är troligen inget som en gamer bryr sig så mycket om, och det är ju till gamers denna riktar sig.

Siemens HL9R4T020U (Vit)
Full Star 1
2.5
(2)
10 990 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Det stämmer att det står i installationsmanualen att denna ska ha 20A. Men den var väldigt billig i förhållande till vad man får så jag ställde frågan till Siemens support som tog upp det med sina tekniker. Jag pratade även med en kompis som är elnörd och jobbar med att designa elnät. Båda kom tillbaka med samma svar efter att ha räknat på det: Det går bra att köra denna på 3x16A. Att Siemens själva säger två olika saker är ju lite oroväckande men tittar man på max effekten i den så är den lägre än vissa andra tillverkare som rekommenderar 3x16A till sin spis. Är du tveksam skulle jag nog dock rekommendera att du tittar på någon annan modell. I värsta fall kan för klent elnät leda till kabelbrand i väggarna och det är inget man ska skoja om! Jag har iaf kört min på 3x16A i ca 2år utan problem. Man kanske inte ska köra ugnen + alla plattor på full effekt samtidigt, men det händer aldrig i praktiken. Inte i mitt kök iaf. Man börjar med det som tar längts tid. Sen står den och puttrar medan man börjar med nästa. Det blir aldrig att alla plattor är på fullt samtidigt. Jag gillar Pyrolys rengöringen. Det är lite det som denna skiljer sig jämfört mot andra till det priset jag köpte den. Det enda jag har att anmärka på är att den största plattan är för liten. Min största stekpanna är mycket större och en gryta är bara att glömma. Nu blir det ju så klart varmt ändå men med en större platta hade det gått snabbare med jämnare värme. Tocuh-knappar är inte min favorit men det fungerar väldigt bra på denna. Jag köpte min på Black Friday när Elgiganten hade rea på den under pandemin. Jag fick vänta mer än 7 månader på den men hade ingen brådska! Pris/prestanda gick inte att matcha med någon annan.

CTEK CT5 Time To Go
Full Star 1
3.3
(3)
872 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Min sitter monterad permanent i carporten och köptes mest för den var relativt billig. Jag bryr mig inte så mycket om "Time to Go" funktionen, jag kopplar in den och tar bort den nästa gång jag ska någonstans vilket kan vara dagar senare. Men kan mycket väl tänka mig att det flera skriver här är sant, att man inte kan lita på mätaren. Men för mitt behov är den perfekt! Laddar batterier som mina andra CTEK inte vill ladda vilket är märkligt!

CTEK MXS 7.0
Full Star 1
5
(1)
1 325 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Min första CTEK laddare så den är ganska många år nu. Gör det den ska fortfarande. Bra pris/prestanda förhållande. Lägre amper är bättre för batteriet men 7Ah laddar snabbare. Så det är en kompromiss. Jag har kört recond-läget vid några tillfällen men har inte märkt någon skillnad efteråt. Ett dött batteri förblev dött. Fungerande batterier fortsatte fungera. CTEK gör bra laddare, men vet inte om de är så mycket bättre än andra egentligen.

CTEK CS ONE 40-330
Full Star 1
4
(1)
1 869 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

CTEK gör bra laddare, ingen snack om det. Detta är inget undantag men den är lite annorlunda då den inte har några knappar. Istället gör man alla inställningar via en app. Även CTEK måste följa strömmen antar jag... Själv tycker jag väl det är sådär. Det är bra mycket mer tidskrävande och komplicerat att ta upp telefonen, låsa upp den, hitta appen, ansluta till laddaren och hitta rätt funktion än det är att bara trycka några gånger på en knapp. Men det är ganska sällan jag vill ha någon annan funktion än vanlig laddning, så det får gå för den här gången. Jag valde just denna för att det är en av få modeller som stödjer Lithium batterier vilket jag tror är framtiden. Så den är mer framtidssäker än vanliga batteriladdare. Att den själv känner av plus minus är väldigt trevligt då man inte behöver fundera på vilken klämma man sätter på vilken pol. 8Ah laddning räcker gott och väl för de flesta. Värt att tänka på att "snabbladdning" sällan är bra för batteriet, så lägre amper är egentligen att föredra, även om det är trevligt när laddningen går snabbt.

Google Pixel 8 Pro 5G Dual SIM 12GB RAM 128GB
Full Star 1
5
(2)
10 137 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 månader sedan

Jag har bara haft den några veckor men är hittills väldigt nöjd med den. Mina två senaste telefoner, Sony Xperia X1 II följt av en Nokia X20, hade jag redan hittat massor med irritationsmoment på efter en dag. Pixel 8 Pro har hittills inte varit någon besvikelse på någon punkt! Visst, Android lämnar ju en del att önska. Mycket går att lösa med en annan Launcher app. Men telefonen som sådan funkar bra. . Det är ett helt OK format på telefonen. Proportionerna är helt OK. Sony X1 II var i mitt tycke för smal och på tok för lång. Därav att nästa telefon blev en Nokia XZ0 som har ganska exakt samma format som Pixel 8 Pro. Den ser mer långsmal ut på bild än i verkligheten tycker jag! Det känns som den håller hög byggkvalitet. Men det återstår att se. Bra respons i skärmen och skärmen är allmänt bra. Telefonen känns väldigt snabb utan oförklarlig fördröjning när man gör något. Fingeravtrycksläsaren och ansiktsigenkänning har hittills fungerat felfritt. Jag fördelar nog dock en fingeravtrycksläsare på sidan av telefonen. Men det finns några nackdelar jag tycker är värda att lyfta. Priset: Över 10K för en telefon skulle jag aldrig betala! Jag köpte min via Tele2 med abonnemang på kampanj och det blir ju pengar det också totalt. Men inte över 10K. Batteritiden tycker jag inte riktigt är vad jag förväntat mig. Utan att ha använt den till något annat än kolla mail, ringa nått samtal, kolla lite aktier, så har den ändå dragit mer än 40% av batteriet. Jag hade förväntat mig mer av mer än 5Ah batteri! Nu är telefonen ny och jag skulle tro att batteriet blir bättre/stabilare efter några laddningar. Men det är ändå lite oroväckande. Allt som allt ger jag den ändå 9 av 10 i betyg.

Telfo Febertermometer För Munhåla
Full Star 1
3
(1)
36 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan

Billig. Jag har haft min i ett antal år och varit nöjd med den utan att ha utvärderat den något närmare egentligen. Men nyligen kände jag mig febrig och kollade tempen och fick ett lägre värde än jag förväntade mig. Provade igen och fick då ett helt annat värde. Det har hänt flera gånger de senaste dagarna så nu vågar jag inte lita på den lägre. Nu har jag köpt en Braun IR-örontermometer och testade båda samtidigt och fick nästan samma resultat. Så den är inte urusel. Bara lite otillförlitlig. Men som sagt, jag har haft den i många år och den är billig. Tidigare har jag inte märkt att den ger konstiga värden men man kan kanske inte förvänta sig att den håller i all oändlighet. Så den kan vara prisvärd ändå.

billigamobilskydd.se
Bra
(12)
S
ScoobyBear
844 omdömen
UtmärktRedigerades 4 månader sedan

Snabb leverans, gratis frakt och bra pris. Finns inget mer att önska. Att fodralet var av dålig kvalitet (Coverin Skimblocker) är ju inte säljarens fel... Har nu handlat flera gånger och har verkligen inget att anmärka på! Skimblocker verkar ha tagit några kliv upp i kvalitet också, eller så är det väldigt stor skillnad beroende på vilken telefonmodell man har.

PhoneLife
Bra
(452)
S
ScoobyBear
844 omdömen
Dålig4 månader sedan

Är nog helt OK men att skicka varor som brev med CityMail som bara delar ut post en gång i veckan (i Stockholmsförort) är ingen bra idé om man vill ha nöjda kunder... Jag såg mig tvungen att handla från annat håll och kommer returnera det jag köpt av PhoneLife när/om jag får det.

CTEK MXS 25
Full Star 1
4
(1)
3 590 kr
S
ScoobyBear
844 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Vet inte vad jag ska sätta för betyg på denna egentligen. Den gör vad den ska och med 25A laddar den väldigt snabbt. Men snabb laddning är inte bra för batterier så egentligen är det antagligen bättre med en mindre laddare. Jag använder min enbart för försörjning och aldrig för laddning. Det är helt perfekt att ha den inkopplad i "Supply"-läge om man håller på med bilens strömförbrukare som ljudanläggning, strålkastare eller kupéfläkt. Man slipper ha motorn igång och man slipper riskera att dra ur batteriet. Stor, tung och dyr. Långa sladdar är bra! Dessa är av modell grövre så CTEKs förlängningssladdar och andra tillbehör funkar inte. Så, om du meckar mycket kan detta vara en bra att ha grej. Men är du bara ute efter en laddare skulle jag rekommendera en mindre modell.