Jag har en Luba 2 2025 och min mor har en Luba Mini. Förutom klippbredden och batteritiden tycker jag de är direkt jämförbara. De använder samma app så handhavandet är densamma. Den var relativt lätt att komma igång med. Men det tog en bra stund att mappa upp alla kartor. Men då ska det sägas att jag har en väldigt komplicerad tomt med väldigt få raka linjer och min mor har än värre. Jag har inte kommit på något enkelt sätt att se hur många kvadratmeter jag har kartat upp. Eftersom det är en gräns på hur mycket man får mappa upp hade det varit önskvärt. Jag tycker den klipper ganska slarvigt! Det är mer är ett par fläckar och strängar som den missat att klippa varje gång och man får fixa på något annat sätt. Väldigt irriterande! En jämnt klippt villaträdgård kan man glömma och detta är faktiskt riktigt illa för en maskin som kostar som denna gör! Riktigt trevligt att man kan köra den som en radiostyrd bil! Jag använder detta ibland för att fixa till ställen där den slarvat men även för att klippa under släpkärran och husvagnen mm. Den går nämligen inte under saker även om det finns gott om utrymme för den att göra detta. Möjligen för att den då troligen tappar kontakt med satelliterna. Klarar utan problem att köra genom och klippa väldigt högt gräs! Den behöver dock ta flera vändor innan det blir bra. Den är nästan för bra på att ta sig upp för branter. Man måste mappa no-go zoner även där man tycker att det är en naturlig gräns, annars finns risken att den börjar klättra. AWDn fungerar mycket bra! När min klipparen "fastnar" är det för att den tycker det är för trångt, inte för att den spinner loss. Min mors Luba mini fastnade i en flera centimeter djup hög med löv i en sluttning dock, det var för mycket för den. Ett litet problem jag såg med min mors Luba Mini var att den försökte klippa en väldigt brant kulle på tvären. Det gick väl sådär då den gled i sidled. Hade den anfallit den rakt på hade den troligen gjort jobbet bättre. Men att försöka hålla greppet i sidled lyckades den inte så bra med. Varför man bara kan ange en transportsträcka mellan två zoner är för mig en gåta. Det gör att den ibland måste gå långa omvägar i onödan. Jag hoppas att de flesta problem jag upptäckt med dessa klippare går att lösa med uppdateringar av mjukvaran. För hårdvaran ser jag inga problem med. Vet inte vad man ska säga om priset. Jag tycker den är onödigt dyr... Sen är tillgången på dem begränsad och man kan få ställa sig i kö för att få köpa en. Men trotts detta är jag nöjd med.
Liten men inte så liten som jag förväntat mig. Ganska bra kraft men inte som en fullstor maskin. Mycket praktiskt med de olika chuckarna. Lite väl saftigt pris på en så liten maskin tycker jag...
Större än jag förväntat mig. Jag köpte den i huvudsak för att såga grenar och det har visat sig att den inte är helt optimal för detta. Men blåa Bosch har ingen grensåg, så jag får kompromissa. En grensåg vill man ska vara en enhandssåg men som tigersåg vet jag inte om jag tycker formatet har någon större fördel. Du har markant bättre kontroll på en traditionellt formad tigersåg.
Bra kraft i den för att vara en batteridammsugare. Formatet är nästan som en vanlig dammsugare, bara något mindre. Bra eller dåligt beror på vad man tänkt använda den till. Mitt syfte är att snabbt kunna ta ut den från garaget och dammsuga bilen lite snabbt om jag haft något i den som skitat ner. För detta känns den som en mycket bra maskin. Batteritiden är inte så imponerande. Jag skulle tro att jag fick ut 10-15min ut ett 4Ah ProCore batteri. För mitt ändamål är det ok men inte imponerande.
Inte den starkaste borrhammaren på marknaden men ska man ha en batteridriven får man betala ganska mycket mer för mera kraft. Denna är dock kraftigare än många sladdrivna modeller, iaf. på pappret. Ganska dyr, vet inte om jag kan tycka den är prisvärd även om jag köpte den på rea. Gör det den ska. Inte så farligt mycket vibrationer i den. Det märks att det är kvalitet.
Fin byggkvalitet, som man förväntar sig. Den näst starkaste skruvdragaren (inte slagskruvdragare) på marknade vad jag vet. Milwaukee har en starkare på 155nm. Jag hade tidigare den tredje starkaste, en AEG som var god för 140NM. Jag bytte enbart för att minsta antalet batterisystem jag har. Fungerar precis som man förväntar sig. Kraften gör dock att den väger lite mer än genomsnittet. Kickback skyddet är bra men ibland blir man mest irriterad på den.
Prisvärt för att vara ett 8Ah ProCore batteri. Det är lite stort och klumpigt jämfört mot 4Ah men ändå ok med tanke på kapaciteten och det facto att vissa maskiner kräver minst 5Ah för att leverera maximalt.
Bra förstoring i denna i förhållande till storleken! Känns gedigen. Med tanke på vad man får tycker jag den är prisvärd.
Jag har haft Telldus i drygt 10år men den började krångla så till den graden att jag ville ha något annat. Homey verkar vara den enda som är ens i närheten av Telldus funktion så trotts att den kostar som 3st Telldus köpte jag en. Jag gillar att man kan gruppera enheter i appen. Den är också något bättre än Telldus på att hantera zWave enheter. Men det är marginellt. Och där slutar fördelarna jämfört mot Telldus. Jag ogillar: -Alla dessa förbénade apparna man måste ladda ner för att den ska funka med enheter. NoName enheter blir en utmaning. -Termometrar fungerar väldigt dåligt. Jag har drygt 30st så det är inget jag kan ha överseende med. Jag styr värmen med dem så de måste fungera! -Den har en knapp för på/av. Jag vill ha en för vardera eftersom 433Mhz enheter inte sällan missar första trycket. -De stora knapparna i appen är lätta att trycka på men jag tycker det blir väldigt oöverskådligt. Jag föredrar en lista med mina enheter som Telldus har. -För mer info om en enhet, inställningar, dim mm. måste man trycka och hålla in enhetens knapp. Omständligt. -Flows kan bara att trigga på en enhet. Telldus har "och/eller" möjligheter vilket gör Telldus Händelser avsevärt mycket mer mångsidig. -För vad Homey Pro kostar kan man köpa en Telldus Tellstick ZNet Lite v2 och betala för Premium i över 10år Ang. räckvidden som kommenteras här, jag upplevde att den har marginellt sämre räckvidd än Telldus på 433MHz. zWave kan väl i princip nå hur långt som helst så länge du har en plugg var 2m som kan vidarebefordra signalen. Men det har inte jag... Att styra en zWave i en annan byggnad är i det närmaste omöjligt oavsett Telldus eller Homey. Trögheten i zWave när den ska försöka hitta fram till önskad enhet lessnar jag fort på. Men när zWave fungerar är de guld! Priset för pluggarna är dock orimliga så att byta alla mina ~100st 433MHz pluggar kommer inte hända. Homey Pro är inte direkt dålig på något sätt. Men Telldus är bättre på mycket och prisskillnaden går inte att vifta bort! Jag fick ordning på min Telldus och lämnade därför tillbaka Homeyn. Känns riktigt skönt att kunna lägga de 4200kr på annat som ger mer för pengarna. Om Telldus lägger ner är dock Homey ett givet val!
Denna är mycket mer än den genomsnittliga vattenkokaren. Kan inte säga att jag är en expert men att kunna värma vattnet från 40c och uppåt känns ganska ovanligt. Faktum är att den är lite för avancerad och är inte helt lätt att hantera. Vill du bara ha 100c är det inga problem och vill du använda de färdiga programmen för olika te-sorter är det också ganska smidigt. Men sen blir det krångligare. Varmhållning är trevligt, upp till 40min är mer än de flesta. Synd bara att denna funktion bara är aktiv från det att den värmt klart tills dess att man lyfter kannan. Sen går det inte att aktivera varmhålliningen igen. Dumt. Den ska även ha timer för start vilket är lite udda. Inget jag testat dock. 3000w effekt gör för visso att den värmer snabbt men det kräver också en större säkring. Att värma till 70c tar nog längre tid än 100c eftersom den slår av/på hela tiden för att inte gå över inställt temp. Detta är lite irriterande men går att leva med. Displayen visar nuvarande temp så det är lätt att följa uppvärmingen. Kannan är inte isolerad så den blir varm på utsidan! Piper 3 ggr lite onödigt högt när den är klar. Tror det går att stänga av dock.