milky81

Medlem sen 2005-11-10
54
Bidrag
52
Hjälpsamröster
Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
Bra
Redigerades 10 år sedan

Har köpt spel här tidigare, fungerat bra, fått koden inom ett par timmar. Beställde senast Simcity och det tog ca 15 timmar att få koden då de var slut och de scannade in nya dagen efter. Reviderar mitt tidigare betyg där jag var missnöjd. Jag blandade ihop olika produkttyper på samma spel. Det finns "download client" och det finns "code via email".

Amazon Kindle Paperwhite
Full Star 1
4.3
(14)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Använt min i ett par dagar nu och jag gillar den skarpt! Hade tidigare en Kindle Wifi. Det är som att de läst mina tankar med en del saker som de ändrat i jämförelse med Kindle Wifi. Batteritiden kan jag inte kommentera på ännu. Positivt -Klar och tydlig text, lika bra som att läsa på papper. -De har tagit bort tangentbordet som jag nästan aldrig använde (nu med touch istället så dyker ett mjukvaru-tangentbord upp precis som i smartphones). Detta gör att plattan har lika stor skärm som Kindle Wifi men är mycket mindre då man slipper den extra delen med tangentbordet. -Inbyggd bakgrundsbelysning som man kan anpassa styrkan på efter behov. -Tagit bort de fysiska blädderknapparna som i min mening inte var optimala (man bläddrar nu framåt genom att trycka någonstans på 3/4 av skärmens högersida och bakåt med 1/4 av skärmens vänstersida). Övre delen av skärmen trycker man på för att få fram menyn. -Synkning mot Amazon så att när jag börjar läsa böckerna jag läste på min gamla Kindle vet den nya vilken sida jag var på. -Tryck och håll inne på ett ord du inte förstår så slår plattan upp det i ordboken (jag läser engelska böcker, vet inte om detta fungerar med svenska? Antagligen inte.) Negativt -Det går inte att stänga av belysningen helt och hållet, drar man ner det till minsta läget så lyser det ändå svagt. Tror inte det drar så mycket batteri men tycker man borde kunna fixa det ändå. -Belysningen har något som liknar "backlight bleeding" som det kallas på skärmar och tv-apparater i nedre delen av skärmen. Inget som stör särskilt mycket men tänkte att det kan vara bra att nämna. Min är också köpt från Bazula, det tog ca 2 veckor att få hem den men leveranstid hade de skrivit som lång på deras hemsida så det visste jag om. Hämtade den smidigt på deras hämtlager då jag bor i Växjö :)

Elite Screens Spectrum White Case MaxWhite 16:9 100" (221,4x124,5)
Full Star 1
4
(5)
3 464 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra duk tycker jag, helt ok svärta och färger med min Optoma HD20. Detta är dock min första projektor och duk så jag har inte så mycket att jämföra med :) Det följer med en IR-fjärr och en dosa man kan sätta på väggen med upp/ner/stopp-knappar och IR-mottagare. Det går att köra utan dosan det sitter en IR-mottagare på själva duk-behållaren. Att tänka på: Backdropen är bara typ 40 cm så på grund av att jag har 2.6 m i takhöjd så hamnar den vita ytan lite väl högt, kommer att köpa kedjor att hänga den i för att avhjälpa detta. Det går enligt manualen inte att justera backdropen och att den är på max och att garantin går om man meckar med det, så det kanske går ändå? Jag låter bli :) Edit: Har nu haft den i ett par månader och märkt av två problem. -När jag bläddrar på TVn med fjärrkontrollen kan det ibland aktivera nedhissning av duken. Inte så ofta men det händer (jag har en LG 50PK350N). -När jag hissar upp duken stannar den inte automatiskt i toppläget längre, den försöker fortsätta rulla in duken mer vilket inte går. Det är ju inte bra för elmotorn och det låter illa. Så nu för tiden är jag beredd på att trycka på stoppknappen vid toppläget istället (det är lite omständigt att montera ner, packa ner och skicka in på garantin men jag kommer nog att göra det innan garantin tar slut).

Synology DiskStation DS211j
Full Star 1
4.7
(33)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Bra och stabil. Gillade inte originalprogrammet för torrenthantering så då la jag in 3e parts program. Sånt gillar vi :) Det är dock inget för nån nybörjare den är lite krånglig att konfigurera och dokumentationen lämnar ju en hel del att önska men sen när allt väl är satt som man vill så är den mycket bra! Jag kan streama 1080p filmer till min HTPC via wifi 802.11n samtidigt som jag tankar i 5-6 megabyte / sekund på torrentklienten i NASen. Ett minus för mig är att den låter lite när hårddisken jobbar och tankar torrents. Annars låter den inte mycket alls. Edit 2012-03-19. Har nu haft den i 6 månader ungefär och är fortfarande nöjd. Det finns nu även bra dokumentation på deras hemsida för installation och hur du använder din DiskStation, till och med på svenska :)

PowerColor Radeon HD6870X2 HDMI 2xDP 2xDVI 2GB
Full Star 1
2
(1)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Anledningen till 3 stjärnor är att jag har haft en hel del problem med kortet. Datorn hänger sig, skärmen blir svart och ljudet fortsätter i bakgrunden i ca 10 sekunder sedan hänger sig datorn totalt. Detta sker efter 10-60 min spelande det är lite olika. Om det nu var ett måndagsex jag fick det vet jag inte då jag fick tillbaka pengarna från Komplett.se istället för ett nytt likadant kort. Så nu blev det ett 7950 istället :) Jag har snackat lite med andra personer på sweclockers som har detta kortet och för dom fungerar det. NÄR det fungerar så är det ett bra kort, kunde köra på high i BF3 med stabilt över 60 FPS 1920x1080. Dock så begränsar de 2 Gb VRAM i BF3 då Ultra settings kräver minst 1.5 Gb och detta kortet så använder varsin GPU varsin Gb av minnet.

Logitech Squeezebox Radio
Full Star 1
3.9
(97)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Positivt -Bra ljud, dock lite för högt uppskruvad bas. -Spotify -Streama alla möjliga radiokanaler svenska och utländska. -Högt ljud, man kan brassa på rätt bra utan att det börjar låta allt för dåligt. -Går att styra via webbfönster från vilken dator med internet som helst. Man behöver bara logga in på squeezeboxhemsidan. -App till min androidtelefon för fjärrstyrning Negativt -Min klarade inte av N-standarden på trådlösa nätverket. Var tvungen att sätta routern på både G- och N-standarden. Den hittade nätverket men påstod att lösenordet inte stämde vilket jag vet att det gjorde, ändrade till och med till 12345678 som lösen och provade flera gånger. -Ingen equalizer, det går inte att skruva ner basen, den är uppskruvad för högt och överröstar de andra ljuden lite för mycket Edit: OBS! Spotify i Squeezebox kräver Premiumkonto, det räcker alltså inte att du har Unlimited. Detta var något jag märkte när jag nergraderade då jag inte använder det i mobilen tillräckligt ofta för att motivera kostnaden :(

Komplett.se
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 11 år sedan

Mycket bra! Snabba leveranser och bra priser. Mitt nya grafikkort fick min dator att hänga sig konstant. Provade det mesta i felsökningsväg och skickade sedan in kortet till komplett. Fick tillbaka det efter ca 1.5 vecka men samma fel! Mailade dem och frågade om de verkligen lagat det eller gjort nånting? Fick tillbaka svar att de testat igenom kortet i furmark i 6 timmar, 3dmark loop, call of duty 30 min och olika stresstest. Det fungerade klockrent hos dem men de skickade ändå tillbaka kortet utan att ta ut nån avgift. Installerade sedan nyaste BIOS på min dator och sedan fungerade det, DOH! vilken miss :) Mycket tacksam för att de inte tog ut nån kostnad för detta.

Asus Xonar D1
Full Star 1
4.1
(16)
800 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Mycket bra ljud när man lyssnar på musik, spelar och kollar film. Däremot är mjukvaran och drivrutinerna som många nämner inget vidare. Jag har inte testat mikrofoningången ännu. Jag fick ett märkligt fel när jag spelade spel, det lät som att allt ljud kom ur ett rör, ett eko. Inga problem i windows med musik och film men just i spelen dök detta fenomen upp. Installerade nyaste drivrutinen och meckade med alla inställningar men inget hjälpte. Googlade och hittade lösningen med ett par 3e-parts drivrutiner: http://brainbit.wordpress.com/2010/07/19/asus-xonar-unified-drivers/ Mer info om problemet: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=21&model=Xonar%20D1&id=20101121090354137&page=1&SLanguage=en-us Problemet är extra tydligt i hörlurar, jag har ett par Tritton 5.1 Pro.

Mionix Saiph 1800
Full Star 1
3.5
(12)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Mycket bra. Smidigt att kunna byta DPI med knapparna vid scrollen när man t.ex. sitter och spelar. Då det är olika färger på scrollen vid olika DPI så är det lätt att hålla reda på vilken man brukar ha vid olika tillfällen. Gillar att den är lätt, har aldrig gillat tunga möss då det känns som man inte blir riktigt lika snabb i vändningarna :) Visst den är lite plastig men det gör inget. Själva sladden kan vara lite väl stel ibland och på så vis vara lite oföljsam. Uppdatering: Har nu haft den i ett år och den fungerar fortfarande bra. Vänster musknapp har hängt sig nån enstaka gång men det har bara varit att klicka till lite extra hårt så har det släppt. En dålig grej jag upptäckt som även min polare har problem med är att ibland när man startar datorn så fungerar inte musen, man måste dra ur och sätta i USB-sladden, men sen fungerar den. Händer kanske vid 1 av 10 uppstarter.

LG 50PK350N
Full Star 1
4
(61)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Bra +Stor bild för pengarna +HD-material bra bild bra svärta +DTV bra bild bra svärta +Tunn, bra för de som vill hänga den på väggen Dåligt -Vanlig TV-sändning (Comhem) är inte alls lika bra. Har lekt en del med inställningarna men det blir inte riktigt bra -Finns inget smidigt sätt att bläddra mellan DTV- och vanliga TV-kanaler, bästa sättet var att lägga till kanalerna i en egen favoritlista. Kör man däremot BARA DTV eller BARA vanliga TV-kanaler så fungerar det fint -Snabb inbränning i panelen. Det är inget som sitter fast permanent men det tar bara ca 1 min innan en logga eller en ruta i windows sedan syns som en svag skugga när man byter till helsvart bild